NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Saturday, June 25, 2011

SECRET GARDEN KOREAN DRAMA

Posted by Nono AB Jalil at 11:57 PM
  • Title: 시크릿 가든 / Secret Garden
  • Genre: Romance, comedy, fantasy, melodrama
  • Episodes: 20




pernah ke tidak korang tonton drama ni??? bagi sape-sape yang pernah lah kan, aku berani bet lah punya, sure korang ada MENANGIS time tengok cerita ni. Lagi-lagi kalau perempuan.. hahhahah... nak kata jugak lah konon kan? aku ngaku aku nangis time tengok cerita nie. Punya lah menitis-nitis air mata aku tengok cerita ni. feel gile lah aku tengok. sedih pun sedih...

Nak jadikan cerita lah, dalam drama nie. pada saat dorang pergi ke tempat yang bernama MYSTERY GARDEN ni, dorang terjumpa seorang perempuan tua nie. Orang tua tu serve lah dorang ayam masak sup. Time tu jugak Gil Ra Im (lakonan Ha Ji Won), gi tegur air buatan orang tu... Liquor tu agak unik pasal dalam liquor tu dorang campur dengan bunga-bungaan ataupun buah-buahan. Dah dorang nak balik ke tempat penginapan tu. Orang tu bagi lah liquor tu kat Gil Ra Im. Ra Im bagi liquor tu kat Kim Joo Won( lakonan Hyuen Bin) tapi Joo Won taknak pasal air tu memang nampak pelik. Last-last, Ra Im suruh bagi kat Oska ( lakonan Yoon Sang Hyun) tapi Joo Woon kata taknak bagi. Pada malam nya kan, dorang masing-masing minum air tu di berasingan tempat lah.. dah sedar-sedar dorang waktu pagi, dorang dapati dorang bertukar jiwa. Start dari situ lah dorang memahami kehidupan masing-masing.



ni muka-muka para pelakon nya... aku tak letak semua lah....


Hyun Bin sebagai Kim Joo Woon

watak dia nie agak plek lah jugak...
dia ni PRESIDENT kat tempat dia kerja. timing kerja dia? suka hati datang, suka hati pergi. hidup mewah lah jugak. Dia ni suka pakai sweater yang pelik-pelik. Dia jugak mengdap CLAUSFOBIA. Dia takdapat naik Lift lorh...


Ha Ji Won sebagai Gil Ra Im

 dia ni merupaakan seorang STUNTWOMAN yang sangat berbakat. hidup dalam keadaan ala kadar. seorang yang tabah. lagi-lagi APPA dia dah meninggal dunia.Perangai dia ada lah iras-iras tomboy. mungkin pasal member dia banyak laki. layanan yang dia bagi kat JOO WOON berbeza sama sekali dengan OSKA.

  Yoon Sang Hyun sebagai Choi Woo Young / Oska

Dia ni seorang HALYU STAR. Sangat terkenal dengan golongan perempuan . dia ni, boleh kata sangat lah PLAYBOY. Sebab perangai dia yang player  dah mudah berkata-kata manis tu, menyebabkan YOON SEUL sering cemburu. Dia jugak mempergunakan GIL RA IM untuk membuat YOON SEUL sakit hai.

Kim Sa-Rang sebagai Yoon Seul

YOON SEUL ni merupakan seorang wanita MODERN dalam cerita ni. Dia juga merupakan seorang DIRECTOR dalam pembikinan MV OSKA. Dia jugak merupakan `BLIND DATE` KIM JOO WOON.



Fuhh..!!! Yang aku nantikan.... dalam banyak-banyak watak dalam SECRET GARDEN tu... aku suka tengok mamat ni. Hensem yang amat. boleh kata, dia ni baby face lah...
Lee Jong Suk as Han Tae Ssun

 awal pengenal dia dalam drama tu. rambut dia memang hitam. aku lebey preffer tengo rambut dia hitam. then, lepas beberapa episode, rambut dia dah warna merah choclate.. hehheh...

dalam SECRET GARDEN kan, dia pegang watak sebagai GAY. Dalam cerita tu, dia ada hati kat OSKAOSKA tapi dia taknak ngaku. Waktu nak bincang dengan Yoon Seul. Dia tiba-tiba jadi cemburu. hahhahhaha







BABAK-BABAK YANG AKU SUKA DALAM SECRET GARDEN


babak yang ni agak lucu. Sebenarnya, tu bukan KIM JOO WOON tapi Gil Ra Im  yang cium OSKA.






CARTA CINTA.. Hee...



Yang ni link untuk bukak details para pelakon SECRET GARDEN....





-THE END-

2 comments on "SECRET GARDEN KOREAN DRAMA"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal