NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Sunday, August 14, 2011

Facebook.. Wajibkah?

Posted by Nono AB Jalil at 1:30 PM
Konnichiwa Minna-tachi!!! /hihi


Hello muchy-muchy dear bloggers!!
How are you today?
/dignose

Ramai juga yang tanya kat aku.
"Eh! Eri! Ada facebook tak?"
Jawapan aku pastinya, 
"Nope! Takde.. "
Time tu dorang mesti heran /blur kenapa orang macam aku takde facebook. Dulu memang aku mengaku aku ada facebook tapi aku dah deactive kan facebook aku.

 Faktornya ada 2:-

  1.  Pasal nie perjanjian aku dengan Daddy cayang aku. "No social web accept BLOG". OK! DEAL! I`M ACCEPT!"
  2. Haa.. nie paling ditakuti. Gara-gara facebook, sesebuah rumah tangga boleh runtuh. Perhubungan yang terjalin boleh putus di telah jalan. Apa sebab? CURANG! /omg Kononnya jumpa pasangan yang lebih baik daripada si dia di FACEBOOK. Itu yang paling dikhuatiri macam tu. 

Tapi kan, walaupun aku ada facebook. Aku tetap setia kalau si dia benar-benar ikhlas. Kadang-kadang facebook nie boleh jadi dugaan. Aku dah berapa kali kena. Hahaha...  /XD

Ok, apa pendapat korang pasal laman web sosial facebook nie?
Bagi aku lah kan, facebook nie ada manfaatnya juga kadang-kadang tapi lebih terdorong kepada tak bermanfaat. Pasal facebook seseorang boleh lalai tau. Kalau yang dah kahwin tu, sah-sah rumah dia bersepah dan kalau ada yang ada anak tu, jangan-jangan anak berak pun dia tak sedar. 
Hahahahahah.... /wahaha
Fitnah pun boleh timbul kat facebook nie. Adui..... 

/nobigdeal
Jujurnya lah, aku adalah jugak jeles dengan orang yang ada facebook nie. Pasal kalau guna facebook, blog cepat famous tapi aku abaikan. Aku tak nak addicted sangat dengan facebook. Bahaya! /please
Sekarang nie, kebanyakkan link, pastinya related dengan facebook.

Haa,Kalau dulu aku luah perasaan aku kat facebook, 
sekarang ni aku luah perasaan aku kat blog

Lagi panjang aku boleh taip. Hehheheheh..

Dah lama aku takde facebook nie, aku terfikir. 
Wajibkah ada facebook?
Bagi aku facebook tu trends je lah. Kononnya, kalau takde facebook.
 `KUNO IT`.
Whau!! I`m not..~
Buktinya aku masih ngadap lappy aku.

Jadi, facebook nie taklah wajib sangat nak ada. People still can survive without it.
Lama kelamaan aku jadi tak kisah kalau takde facebook.
Buat apa aku nak dengan facebook kalau sekadar akan merosakkan perhubungan aku?
Tu je aku selalu fikir.
Nanti kahwin kah aku dengan facebook?
Hahahahaha... /XD
Mestilah tak!
Dengan real person jugak aku kahwin..


Mudahan jodoh berpanjangan dengan izin-Nya.

So. fikir-fikirkan lah bahawasanya FACEBOOK ini lebih membawa kepada :-

  1. Malapetaka
  2. Keruntuhan moral
  3. Sosial
  4. Fitnah
  5. Keruntuhan rumah tangga / putus hubungan
  6. Lalai
  7. Buang masa
  8. Wujudnya sindiket penipuan
  9. Bazir duit (kowt lah addict sangat sampai hari-hari pergi cyber cafe)
  10. Dugaan terlebih (siapa yang tak tahan tu. Menangis lah jawabnya)


Hehehe... yang tu je yang keluar dalam otak aku.
/hmm Yang lain-lain tu, fikir-fikir sendiri lah.
Banyak negatif dari positif facebook nie. Orait? 

Domo /bye

0 comments on "Facebook.. Wajibkah?"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal