NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Thursday, June 30, 2011

Miyabi (MARIA OZAWA) punya pasal..!!

Posted by Nono AB Jalil at 5:51 PM 0 comments
Agak-agakkan, korang kenal tak dengan MARIA OZAWA ataupun dengan nama lain dia, MIYABI.

Ada lah kan aku baca beberapa komen kat Youtube ni. Komen-komen dia pun, banyak kepada menjurus pasal si MIYABI nie... Haa... Gara-gara si Miyabi nie, warga INDONESIA nie gi hina para pengkritik MALAYSIA. Yang hairannya, yang dorang nak back-up sangat si PELAKON PORNO apa hal? Apa yang dorang bangga sangat dengan pelakon porno nie? Sebab dia ni orang JEPUN? Aku pun minat jugak kat Jepun, tapi pelakon porno cenggitu, memang aku taknak tabik lah... 
Kalau tak silap aku lah, aku dapat tau dari member aku, dia kata Miyabi famous kat Indonesia pasal lakonan dia dalam FILEM kat Indonesia bertajuk MENCULIK MIYABI.
Jadi, aku search la tajuk ni kat YOUTUBE.. Kat situlah aku banyak jumpa komen-komen yang sangat negatif. Orang yang back-up tu kata orang Malaysia iri hati pasal tak ada orang Jepun yang nak berlakon dalam filem Malaysia. Dengki pasal si Miyabi tu datang ke Indonesia, bukan Malaysia.
Dahlah yang paling buat aku sakit hati, boleh pulak si Miyabi ni, pergi pakai TUDUNG kat Indonesia (bajet nak naik publisiti murahan lah tu), lepas tu, dengar-dengar khabarnya.. Buat ucapan kat sana, 
"SEMPENA BULAN PUASA NI, DIHARAP BERHENTI UNTUK DOWNLOAD VIDEO PORNO SAYA"
Padahal kan, aku rasa dia sebenarnya nak menggalakkan lagi orang ramai download video porno dia tu.
Haiya!! Padan lah negara sebelah selalu kena bencana..!!! Lepas bencana TSUNAMI dulu pun, dorang ni masih belum serik-serik lagi nak bertaubat. Menggalakkan lagi perfileman LUCAH di negara mereka ada lah.

Ada lagi ni, masa TSUNAMI dengan GEMPA BUMI kat Jepun tu dulu. Dalam artikel kan, boleh pulak keluar 
" MARIA OZAWA TERSELAMAT DARI BENCANA".
Kenapa dalam ramai-ramai yang terselamat, MIYABI ni pulak yang dorang ambil?
Jawapan untuk soalan tu, aku sendiri pun tak tahu.

Bila aku tengok muka dia kan, memang rasa RUGI lah. Tak dinafikan, muka dia boleh kata agak CUN jugak tapi tak pernah ke dia befikir pasal harga diri dan maruah dia sebagai seorang perempuan?? Kalau dah pakai tudung tu kan, lagi nampak ayu. Mudahan je pintu hati dia akan terbuka untuk bertaubat suatu hari kelak.

Saturday, June 25, 2011

SECRET GARDEN KOREAN DRAMA

Posted by Nono AB Jalil at 11:57 PM 2 comments
  • Title: 시크릿 가든 / Secret Garden
  • Genre: Romance, comedy, fantasy, melodrama
  • Episodes: 20




pernah ke tidak korang tonton drama ni??? bagi sape-sape yang pernah lah kan, aku berani bet lah punya, sure korang ada MENANGIS time tengok cerita ni. Lagi-lagi kalau perempuan.. hahhahah... nak kata jugak lah konon kan? aku ngaku aku nangis time tengok cerita nie. Punya lah menitis-nitis air mata aku tengok cerita ni. feel gile lah aku tengok. sedih pun sedih...

Nak jadikan cerita lah, dalam drama nie. pada saat dorang pergi ke tempat yang bernama MYSTERY GARDEN ni, dorang terjumpa seorang perempuan tua nie. Orang tua tu serve lah dorang ayam masak sup. Time tu jugak Gil Ra Im (lakonan Ha Ji Won), gi tegur air buatan orang tu... Liquor tu agak unik pasal dalam liquor tu dorang campur dengan bunga-bungaan ataupun buah-buahan. Dah dorang nak balik ke tempat penginapan tu. Orang tu bagi lah liquor tu kat Gil Ra Im. Ra Im bagi liquor tu kat Kim Joo Won( lakonan Hyuen Bin) tapi Joo Won taknak pasal air tu memang nampak pelik. Last-last, Ra Im suruh bagi kat Oska ( lakonan Yoon Sang Hyun) tapi Joo Woon kata taknak bagi. Pada malam nya kan, dorang masing-masing minum air tu di berasingan tempat lah.. dah sedar-sedar dorang waktu pagi, dorang dapati dorang bertukar jiwa. Start dari situ lah dorang memahami kehidupan masing-masing.



ni muka-muka para pelakon nya... aku tak letak semua lah....


Hyun Bin sebagai Kim Joo Woon

watak dia nie agak plek lah jugak...
dia ni PRESIDENT kat tempat dia kerja. timing kerja dia? suka hati datang, suka hati pergi. hidup mewah lah jugak. Dia ni suka pakai sweater yang pelik-pelik. Dia jugak mengdap CLAUSFOBIA. Dia takdapat naik Lift lorh...


Ha Ji Won sebagai Gil Ra Im

 dia ni merupaakan seorang STUNTWOMAN yang sangat berbakat. hidup dalam keadaan ala kadar. seorang yang tabah. lagi-lagi APPA dia dah meninggal dunia.Perangai dia ada lah iras-iras tomboy. mungkin pasal member dia banyak laki. layanan yang dia bagi kat JOO WOON berbeza sama sekali dengan OSKA.

  Yoon Sang Hyun sebagai Choi Woo Young / Oska

Dia ni seorang HALYU STAR. Sangat terkenal dengan golongan perempuan . dia ni, boleh kata sangat lah PLAYBOY. Sebab perangai dia yang player  dah mudah berkata-kata manis tu, menyebabkan YOON SEUL sering cemburu. Dia jugak mempergunakan GIL RA IM untuk membuat YOON SEUL sakit hai.

Kim Sa-Rang sebagai Yoon Seul

YOON SEUL ni merupakan seorang wanita MODERN dalam cerita ni. Dia juga merupakan seorang DIRECTOR dalam pembikinan MV OSKA. Dia jugak merupakan `BLIND DATE` KIM JOO WOON.



Fuhh..!!! Yang aku nantikan.... dalam banyak-banyak watak dalam SECRET GARDEN tu... aku suka tengok mamat ni. Hensem yang amat. boleh kata, dia ni baby face lah...
Lee Jong Suk as Han Tae Ssun

 awal pengenal dia dalam drama tu. rambut dia memang hitam. aku lebey preffer tengo rambut dia hitam. then, lepas beberapa episode, rambut dia dah warna merah choclate.. hehheh...

dalam SECRET GARDEN kan, dia pegang watak sebagai GAY. Dalam cerita tu, dia ada hati kat OSKAOSKA tapi dia taknak ngaku. Waktu nak bincang dengan Yoon Seul. Dia tiba-tiba jadi cemburu. hahhahhaha







BABAK-BABAK YANG AKU SUKA DALAM SECRET GARDEN


babak yang ni agak lucu. Sebenarnya, tu bukan KIM JOO WOON tapi Gil Ra Im  yang cium OSKA.






CARTA CINTA.. Hee...



Yang ni link untuk bukak details para pelakon SECRET GARDEN....





-THE END-

Kalau nak TAG pun TAG je lah...

Posted by Nono AB Jalil at 3:28 PM 0 comments
You are ALLOWED to COPY


WHAT WAS YOUR:

1. last beverage = Milo
2. last phone call = Syazwan (daddy sayang)
3. last text message = Syazwan (daddy sayang)
4. last song you listened to = What the HELL - Avril Lavigne
5. last time you cried = last night, kes kecik ati punya pasal

HAVE YOU EVER:

6. dated someone twice = more than that also have
7. been cheated on = past time story
8. kissed someone & regretted it = Yes and Yes
9. lost someone special = Not Sure
10. been depressed = hmmmmm? kinda
11. been drunk and threw up = drunk?? of course but that was my past time

LIST THREE FAVORITE COLORS:

12. black
13. white
14. orange (tiba-tiba addict with this colour)

LAST YEAR (2010), HAVE YOU:

15. Made a new friend = yeah! many many friends! 
16. Fallen out of love = hahhaaha.. sure i do
17. Laughed until you cried = :P
18. Met someone who changed you = totally changed me. ALHAMDULILLAH
19. Found out who your true friends were = of course i do BUT wasnt sure izit true friends or not
20. Found out someone was talking about you = a lot.. i`m feymes maa
21. Kissed anyone on your FB friend's list = hahaha. *gelak kuat-kuat* tak paham...

GENERAL:

22. How many people on your FB friends list do you know in real life = maybe half of them.
24. Do you have any pets = yess! 2hamsters. ham ham
25. Do you want to change your name = yep! sometime..
26. What did you do for your last birthday = pergi beli helmet baru pasal helmet kena curi ..!
27. What time did you wake up today = 9.53am
28. What were you doing at midnight last night = calling with si daddy sayang sambil tidur-tidur. Hehe
29. Name something you CANNOT wait for = oh! kepulangan buah hatiku
30. Last time you saw your Mother = kalau mak ada rumah, nampak lah.. kalau kerjA.. NOPE!
31. What is one thing you wish you could change about your life = A lot..!
32. What are you listening to right now = My young sis cried (ah! berak sudah)
33. Have you ever talked to a person named Tom? = Tom and Jerry (cakap sorang-sorang) hahaa
34. What's getting on your nerves right now = my future life
35. Most visited webpage = my own blog erihakuren.blogspot.com.. for sure maa...
37. Nickname = eri, nono and mami(speacial to my daddy only)
38. Relationship Status = Engaged with Muhammad Syazwan Syafiy Lu
39. Zodiac sign = taurus
40. Male or Female = female.
41. Elementary = Sjk C Sematan, SK Kolombong and Sk Sematan
42. High School = SMK Arau and SMK Rosly Dhoby
43. College = SEGI COLLEGE SARAWAK
44. Hair color = black! sangat black... pasal baru hitamkan
45. Long or short = short
46. Height = 161cm
47. Do you have a crush on someone = no.
48. What do you like about yourself? = Feeling LUCKY
50. Tattoos = no!
51. Righty or lefty= i'm righty.

FIRSTS :

52. First surgery = no surgery. Alhamdulillah.
53. First piercing = 4
54. First best friend = siti
55. First sport you joined = netball.
56. First vacation = Pulau Langkawi kowt
57. First pair of trainers = none.

RIGHT NOW:

59. Eating = no. 
60. Drinking/Swallowing = and of course no too.
61. I'm about to = finish answering all the question. 
62. Listening to = nothing.
63. Waiting for = phone call

YOUR FUTURE :

64. Want kids? = yess. 4childrens
65. Get Married? = insyaAllah espeacially with my DADDY cayang
66. Career? = Not sure

WHICH IS BETTER(FUTURE PARTNER) :

67. Lips or eyes = both! :D
68. Hugs or kisses= hugs and then kisses
69. Shorter or taller = ofcos taller. 
70. Older or Younger = Older than me
71. Romantic or spontaneous = both. 
72. Nice stomach or nice arms = both
73. Sensitive or loud = sensitive
74. Hook-up or relationship = Relationship.
75. Trouble maker or hesitant = no.

HAVE YOU EVER :

76. Kissed a stranger = Yep!
77. Drank hard liquor = Maybe
78. Lost glasses/contacts = no because i`m not wearing it 
79. Sex on first date = absolutely not!
80. Broke someone's heart = yes, and i'm really sorry.
81. Had your own heart broken = yes. Tidak ketinggalan. hahha
82. Been arrested = yes! oleh mak! hahha
83. Turned someone down = maybe.
84. Cried when someone died= yes.
85. Fallen for a friend = not sure

DO YOU BELIEVE IN:

86. Yourself = sometimes
87. Miracles = not sure
88. Love at first sight = never kowt
89. Heaven =Yes
90. Santa Claus = No
91. Kiss on the first date = :p
92. Angels = I believe in GOD, Allah SWT.

Tawaran untuk menjadi PRAMUGARI

Posted by Nono AB Jalil at 12:48 PM 0 comments
Aku dapat tawaran untuk menjadi AIRHOSTESS for MALAYSIA AIRLINES.
Tapi malang nya aku tak dapat pergi. Sebab:

1. Family dengan darling aku tak setuju pasal kerja tu SWASTA dan tak boleh kahwin awal punya pasal.
2. Tarikh sudah berlalu lah. Ni gara-gara surat lambat sampai punya pasal lah. 
3.Nanti dapat gangguan seksual dalam CABIN. Bahaya tu....!

Haa... yang lain-lain, aku taknak bagitau pasal private punya pasal.

Nguras...! and about ADSENSE

Posted by Nono AB Jalil at 1:20 AM 0 comments

Selepas sekian lama daku tidak menguras... Aku ingin menguras. By the way, bermula pada hari ini, aku akan menggunakan penggunaan BAHASA MALAYSIA (walaupun secara AM nya tidak rasmi). Untuk pengetahuan,sebelum ni aku menggunakan bahasa negeri aku sendiri, iaitu BAHASA MELAYU SARAWAK.

Jadi, boleh kata agak sukar bagi kat dorang yang bukan warga SARAWAK untuk paham bahasa kami ni. Ni sebab bahasa Sarawak ni boleh dikatakan agak rumit untuk difahami oleh golongan mereka tu. Tapi tu lah manfaat jugak, kalau marah-marah, dorang tak paham apa yang orang Sarawak cakap sambil boleh pulak jadi kes kata ORANG GILA.

Kepada orang yang cakap GILA tu, harap jaga bahasa. Bahasa kami bukan bahasa untuk orang GILA.





Aduhai, one more things, paling lah aku benci bila orang pakai ADSENSES ni. Memang tak salah nak pakai kan? Al-Maklum, nak dapat duit. Pasal duit punya pasal, orang lain pun kena efek nya. Bil aku jadi melambung dek kerana si pemakai ADSENSES. Please lah, BLOG for fun. Kalau nak duit sangat tu, buat lah SALES ONLINE. Ni tak, ada pulak main promot-promot blog pastu, suruh usha blog dorang. Pastu, balik-balik bil naik. Pasal apa? Dorang pergi pakai ADSENSES. Kalau macam tu lah beb, jangan lah nak promot-promot . Aku ni bukan nya kaya sangat nak bayar tu semua. Consider lah beb..!


^_^

Thursday, June 16, 2011

Sik taok...

Posted by Nono AB Jalil at 10:37 PM 0 comments
mana-mana lah.. aku sik taok lah apa mok di pos towk.. hhahahha...
lamak dah aku sik ngepost blog towk....
hahhhaahha... mok nguras jak lah keja ku towk...
hahhahhahah....


Saturday, June 11, 2011

HAMSTER !! :D

Posted by Nono AB Jalil at 8:53 PM 0 comments
Rumah saya nektok dah ada hamster ! Buk jak beli di pasar minggu rah pasar satok tewk . . Mekorang meli sekoq jantan, sekoq betina.. . Cute eyh ! Meli sekali dengan umah nya . . . Sekoq reganya rm10 . . Mun dah 2 ekoq rm20. . .rumah nya gik tewk, dah rm33 . . Huhu . . Mam nya rm4. Abu nya gik tewk rm2. . . Puas nangga nya maen2 . . Tang cute jak . . .mudahan jak nya beranak pinaq . . Suk sa jiwa raga aku . . Terkenang aku dengan masa depan ku lak . . . Hehe . . Camya lah aku dengan future husband aku lak. . . Beranak . . .bercucu . . . Bercicit . . . Hehe . . .

I hate DiGi .

Posted by Nono AB Jalil at 9:01 AM 0 comments
Mentang2 aku towk new user, akai ! Kdit aku knak deduct rm3 gik. . Alu jadi rm20 jak gik kredit aku. Kurang keasaman jwak eyh ! Sakit ati aku !

Friday, June 10, 2011

Saya di Kuching . .

Posted by Nono AB Jalil at 11:34 PM 0 comments
Perjalan aku aritowk banyak molah aku mabok kereta. Mak aku? Kerja nya macam badmo0d saja. Angol aku asa. . Tewk time pergi SINGAPORE CHICKEN RICE ,dh molek dah kamek orang masuk,dah duduk pun aku,dah mak aku manaz2.. Ikot lah aku ngan adik2 aku keluar, tapi at last,makan jwak lah tewk tp SCR yang diseberang jalan. . Ya pun tewk,mowk order pun mowk ikot citarasa mak aku. Adakah PATUT ? Kecik hati aku tapi aku tetap order SWEET AND SOUR CHICKEN RICE + LEM0NADE. Haha. . . Terasa kenyang perut aku. . .

Malamnya, aku dan keluarga menuju ke MATANG. . MATANG apa,sik jwak aku taok. . MATANG JAYA lah kali. G ngabas TAE PAK aku. . A.k.a Uncle AH KI0NG aku. . Kesian jwak aku nangga palak nya, berjahit jwak. Diriknya pun rupa sik larat. . . Dah nasib nya. . . . Berserah jak lah. . .

Nak dekat tido? Hehe . . . Melepas rindu lah dengan DADDY KESAYANGAN DAN TERCINTA aku. . . . .

Thursday, June 9, 2011

7 PERKARA GANJIL SETELAH DIKUBURKAN..

Posted by Nono AB Jalil at 6:38 PM 0 comments
ASSALAMMUALAIKUM.....

Towk ada perkara yang harus kita taok sebagai seorang muslim.... aku mungkin bukan seorang yang ALIM tapi kita sebagai manusia dan juga umat ISLAM harus sentiasa ingat bahawasanya yang HIDUP towk pasti akan MATI....



Terdapat seorang pemuda yang kerjanya menggali kubur dan mencuri kain kafan
untuk dijual. Pada suatu hari, pemuda tersebut berjumpa dengan seorang ahli ibadah untuk menyatakan kekesalannya dan keinginan untuk bertaubat kepada Allah s.w.t. Dia
berkata, "Sepanjang aku menggali kubur untuk mencuri kain kafan, aku telah melihat 7
perkara ganjil yang menimpa mayat-mayat tersebut. Lantaran aku merasa sangat insaf atas perbuatanku yang sangat keji itu dan ingin sekali bertaubat."


Yang pertama, aku lihat mayat yang pada siang
harinya menghadap kiblat.
Tetapi pabila aku menggali semula kuburnya pada
waktu malam, aku lihat
wajahnya telahpun membelakangkan kiblat.
Mengapa terjadi begitu, wahai tuan
guru?" tanya pemuda itu.

Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang
telah mensyirikkan Allah
s.w.t. sewaktu hidupnya. Lantaran Allah s.w.t.
menghinakan mereka dengan
memalingkan wajah mereka dari mengadap kiblat,
bagi membezakan mereka
daripada golongan muslim yang lain," jawab ahli
ibadah tersebut.

Sambung pemuda itu lagi, "Golongan yang kedua,
aku lihat wajah mereka
sangat elok semasa mereka dimasukkan ke
dalam liang lahad. Tatkala malam
hari ketika aku menggali kubur mereka, ku lihat
wajah mereka telahpun
bertukar menjadi ****. Mengapa begitu halnya,
wahai tuan guru?"

Jawab ahli ibadah tersebut, "Wahai anak muda,
mereka itulah golongan yang
meremehkan dan meninggalkan solat sewaktu
hidupnya. Sesungguhnya solat
merupakan amalan yang pertama sekali dihisab.
Jika sempurna solat, maka
sempurnalah amalan-amalan kita yang lain,"

Pemuda itu menyambung lagi, "Wahai tuan guru,
golongan yang ketiga yang aku
lihat, pada waktu siang mayatnya kelihatan seperti
biasa sahaja. Pabila aku
menggali kuburnya pada waktu malam, ku lihat
perutnya terlalu gelembung,
keluar pula ulat yang terlalu banyak daripada
perutnya itu."

"Mereka itulah golongan yang gemar memakan
harta yang haram, wahai anak
muda," balas ahli ibadah itu lagi.

Golongan keempat, ku lihat mayat yang jasadnya
bertukar menjadi batu bulat
yang hitam warnanya. Mengapa terjadi begitu,
wahai tuan guru?"

Jawab ahli ibadah itu, "Wahai pemuda, itulah
golongan manusia yang derhaka
kepada kedua ibu bapanya sewaktu hayatnya.
Sesungguhnya Allah s.w.t. sama
sekali tidak redha kepada manusia yang
menderhakai ibu bapanya."

Ku lihat ada pula mayat yang kukunya amat
panjang, hingga membelit-belit
seluruh tubuhnya dan keluar segala isi dari tubuh
badannya," sambung pemuda
itu.

Anak muda, mereka itulah golongan yang gemar
memutuskan silaturrahim.
Semasa hidupnya mereka suka memulakan
pertengkaran dan tidak bertegur sapa
lebih daripada 3 hari. Bukankah Rasulullah s.a.w.
pernah bersabda, bahawa
sesiapa yang tidak bertegur sapa melebihi 3 hari
bukanlah termasuk dalam
golongan umat baginda," jelas ahli ibadah tersebut.

Wahai guru, golongan yang keenam yang aku
lihat, sewaktu siangnya lahadnya
kering kontang. Tatkala malam ketika aku
menggali semula kubur itu, ku lihat

mayat tersebut terapung dan lahadnya dipenuhi air
hitam yang amat busuk
baunya,"

Wahai pemuda, itulah golongan yang memakan
harta riba sewaktu hayatnya,"
jawab ahli ibadah tadi.

Wahai guru, golongan yang terakhir yang aku lihat,
mayatnya sentiasa
tersenyum dan berseri-seri pula wajahnya.
Mengapa demikian halnya wahai tuan
guru?" tanya pemuda itu lagi.

Jawab ahli ibadah tersebut, "Wahai pemuda,
mereka itulah golongan manusia
yang berilmu. Dan mereka beramal pula dengan
ilmunya sewaktu hayat mereka.
Inilah golongan yang beroleh keredhaan dan
kemuliaan di sisi Allah s.w.t.
baik sewaktu hayatnya mahupun sesudah
matinya."

Ingatlah, sesungguhnya daripada Allah s.w.t kita
datang dan kepadaNya jwak lah kita akan balit suatu hari kelak.Kita akan dipertanggungjawabkan atas setiap amal
yang kita polah, hatta amalan sebesar zarah.....

WASALAM....

Tuesday, June 7, 2011

EXCIDENT... (ALMOST..!!!)

Posted by Nono AB Jalil at 10:32 PM 0 comments
bukan pa, kalau excident pun deyh...
masuk parit jak....HAHHAHA
siapa suroh?? jawab call time drive??? kan kerja BUDUH nama nya itu.....

p/s: DON`T ANSWERING ANY PHONE CALL WHILE DRIVING

serik nyawa.. hahha.. dahlah parking pun belum betul....
lesen masih lesen terbang... hhahhaha...

SERVE YOUR(ME) RIGHT...!!!! 

Monday, June 6, 2011

PEMANDANGAN SEMATAN..

Posted by Nono AB Jalil at 10:58 PM 0 comments
Hohhohoh...
bukan sepenuh nya..
those are a few pictures i snap...





semua picture neyh.. pandangan dari umah nenek aku.. hohohhohoho....

- the end -

Sunday, June 5, 2011

The Lonely by Christina Perri

Posted by Nono AB Jalil at 3:02 PM 0 comments
This song are 1 of my fabret songs
I like it so much...
This song seem has its own strong feeling..
The misery of her love...
The loneliness...
I LOVE it so much...




The Lonely lyrics

2am, where do I begin
Crying off my face again
The silent sound of loneliness
Wants to follow me to bed

I'm the ghost of a girl
That I want to be most
I'm the shell of a girl
That I used to know well

Dancing slowly in an empty room
Can the lonely take the place of you
I sing myself a quiet lullaby
Let you go and let the lonely in
To take my heart again

Too afraid, to go inside
For the pain of one more loveless night
For the loneliness will stay with me
And hold me till I fall asleep

I'm the ghost of a girl
That I want to be most
I'm the shell of a girl
That I used to know well

Dancing slowly in an empty room
Can the lonely take the place of you
I sing myself a quiet lullaby
Let you go and let the lonely in
To take my heart again

Broken pieces of
A barely breathing story
Where there once was love
Now there's only me
And the lonely...

Dancing slowly in an empty room
Can the lonely take the place of you
I sing myself a quiet lullaby
Let you go and let the lonely in
To take my heart again...


Saturday, June 4, 2011

PANTAI ABANG AMIN, SEMATAN, KUCHING, SARAWAK.

Posted by Nono AB Jalil at 10:13 PM 0 comments
- NO PICTURE FOR TODAY ENTRY -

nothing much to talk about...
quiet bored today....
its seem nothing special happen to me today...

i really dunno what entry i wanna talk about...
just wanna say that i have bad conversation with someone today...

it was my fault either...
that`s why it`s happen to me...

an addiction, my UDAK and family been here today...
we had spends our time today with all my siblings...
quiet happy been to beach with them...
'PANTAI ABANG AMIN, SEMATAN'


 - the end -

Friday, June 3, 2011

Saat aku SAKAI MBAK KERETA...!! RAON..!!!!

Posted by Nono AB Jalil at 5:41 PM 0 comments
Fuh..!!! nang lelah lah aku aritowk....
nang bergasak ku raon-raon embak kerata sia sitok.... 
dah lah aku lom ada lesen.hahahah... nang pakey lesen terbang jak aku towk bha mun kitak orang mowk taok... 
palak asa bencer jak mok kayo-kayo sia sitwok....

Tapi, raon-raon tewk.... aku pun decided menuju ke laut SEMATAN towk...
aku bukan kempang mowk raon sorang-sorang dirik nak?
aku embak lah bala-bala aku....

tewk gi ke pantai...
towk lah picture kamek orang rilek-rilek tepi pantai tewk....





haa... yang towk aku polah SPECIAL untuk daddy kesyangan aku....
nanglah sik kacak....
hehheheh... boh anok aa.....


raon-raon gik tewk.... 
aku merasa mok melepas rindu ngan PLKN...
aku menuju lah ke kem PLKN yang ada di kampung ku towk...
nama kem yar...
KEM PUTRA SENTOSA PLKN....


YA jak lah entry aku kali towk....

-the end-

Thursday, June 2, 2011

Been to LUNDU - `LONDON` for HARI GAWAI then go BACK to SEMATAN

Posted by Nono AB Jalil at 10:01 PM 0 comments
EHEHHE....~
aritowk tewk.... aku gi ke LUNDU the `LONDON` town....
TODAY is 2nd day of HARI GAWAI...
GAYU GURU GERAI NYAMAI
tapi aunty ku madah apa??
GARUK BURIT AMAT NYAMAI....
alu perey nyawa ku dengar.... mata ngantuk alu jadi fresh.... aku alu tetawk sorang dirik di luar rumah yar pabila dengar aunty aku bermadah macam ya... ADA KA PATUT?
towk gambar gawai tewk...
lam picture towk.... ku dengan baby ya jak lah yang muslim... yang lain ya semua bidayuh....
kazen-kazen ku jak yar.... hehheheh..

haa... towk gik sigek cerita.... orang tewk bergawai nak???
aku dengan sidak kazen polah pa???
ya MENUJU ke GUNUNG GADING...
nang amik oleh mandik-manda... hahahha...
olah upa biak pun ada....

towk la moment kamek orang tewk yang before mandik lah...

AND yang towk....
time tengah kusyuk yang amat sakan mandik dengan biak kecik....
hehhehe...









yang towk tewk, saat mok dekat balit,
sa ngegeh lah mok isap rokok tewk... alu perey... alu lah sik jadi sa mokok ya tewk...
hahhahah...


by the way, last but not least...
hehhehe... towk lah picture jeti kat kampung aku SEMATAN...
NIGHT VIEW....
tempat orang selalu memancing.. 
huhuhuh.....


-the end-


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal