NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Friday, December 7, 2012

Looking for Cheap Shawl/Pashima Dwi Tones

Posted by Nono AB Jalil at 2:45 AM 2 comments
I`m currently desperately looking Cheap Shawl/Pashima Dwi Tones, if anyone knows any page or webpage that sells Cheap Shawl/Pashima Dwi Tones please inform me ASAP by posts the link on my comment box.

Here`s example of the pictures i found on google...
I want exactly Cheap Shawl/Pashima Dwi Tones like this.
Please help me,k? 





But most important are, i`m prefer these 3 colors..


* would be better if got black+grey rather than grey+white



Wednesday, December 5, 2012

I`m COMING SOON to Kuala Lumpur

Posted by Nono AB Jalil at 2:48 AM 0 comments
Yay ! The date almost near for my vacations !
Can`t wait to reach the date !
I already planning it for 2 months + already ..

*two months , okay?

Well, not really official i gonna stay at Kuala Lumpur, its just my flight gonna depart there. 
Hehehe.. i don`t wanna state the date here, but what confirm are, i gonna been there for around 10days ( maybe ) or more.

These are a few place i gonna go and its in my planning lists.

  1. Seremban - My boyfriend brother`s wedding

  2. Bukit Bintang, Kuala Lumpur - Reunion with my PLKN girls, shopping, walk around ( got an addiction, maybe i`ll go try for cabin crew interview )
  3. Melaka - Wanna try for eye of Malaysia ( as i recall, it was at Melaka, right or not? ), visit Historical place, Jongka Walk
  4. Seremban *again - For his brother second wedding
  5. Port Dickson - Yay ! You know it what to do there
  6. Pulau Langkawi - Yay ! Eagle ! Wekkk~ Kiddin ~ Of course to end up my vacation there
Okay, thats all in my planning lists. Hope gonna goes smoothly according to plans. 

*sorry to all because has been long time i didnt update my blog.

Monday, October 22, 2012

Aku Benci Dia by Nono

Posted by Nono AB Jalil at 9:44 AM 0 comments
Actually, i wrote this lyrics around 2 years ago and i never record it~
I dunno why today i feels like i want to record it~
So, i record it just now~
My voice might be not got enough but at least i dare to sing and upload it into youtube~
Any anok, muji, ngoje i will accept it but please don`t be over~
My an ORIGINAL SONG and not PARODY
*sorry for the watermark ( trial abis sudah la )


Thursday, October 18, 2012

Temuduga Terbuka Airasia di SARAWAK 2012

Posted by Nono AB Jalil at 10:52 AM 2 comments
Finally, dapat gak aku nak try interview nie.
Wish me luck...

For more details


23-OCT-2012
9AM-11AM
Kuching International Airport

Saturday, October 13, 2012

Siapa ada jual vest/jacket camni?

Posted by Nono AB Jalil at 3:59 AM 1 comments
I`m so desperate looking for this vest~







If you have found the exactly vest like this, please leave your comment include link page/blog or any website.

I need it urgently .


Saturday, October 6, 2012

A Time Machine

Posted by Nono AB Jalil at 5:10 PM 0 comments


I seriously want a time machine. 
Not because I can go back and change all of my stupid mistakes for 
I need those mistakes to grow as a person, 
but instead, 
I would like to go back in time so that I could visit the people that had left me. 
I would like to say goodbye and give them one last hug, reminding them how much I love them for I never got a chance to do so before they left. ♥ :]


Tuesday, October 2, 2012

Using Hair Chalk

Posted by Nono AB Jalil at 11:12 PM 0 comments
Lama betul aku tak update entry~

Ok~ to the point.
Korang tao tak apa tu Hair Chalk?
Haaa~ benda nie la namanya Hair Chalk !

( p/s: boleh digunakan untuk mewarna rambut juga sebenarnya [ bahan untuk seni ] )

Nampak tu? Benda ini boleh digunakan untuk chalk kan rambut. Ia nya tidak kekal dah bila dibilas, warna nya akan hilang.

By the way, tujuan aku sebenarnya bukan nak promot benda nie pon.

Aku nak tunjuk gambar. 1st time aku pakai nie sebenarnya dan ini hasilnya. 


Red Green Blue

Lepas ni, tak perlu aku nak dye kan rambut dah. 
Pakai tu pon okay ^^ 
Sekian...


Tuesday, September 25, 2012

Jawatan Kosong Temuduga Terbuka Airasia Flight Attendants 2012

Posted by Nono AB Jalil at 12:03 AM 0 comments


Registration: 9am – 11am

Date & Venue:

29 Sept 2012
Kuala Lumpur
Plaza Berjaya

13 Oct 2012 Ipoh
Syuen Hotel

20 Oct 2012
Kuantan
Zenith Hotel

4 Nov 2012
Malacca
Bayview Hotel

6 Oct 2012
Johor Bahru
M Suites Hotel

Application Details
Interested applicants please download and complete this: airasia.com/FA-application/index.html

Come along with the following documents for registration between 9am and 11am
- Completed application form & latest resume
- Original & copies of Higher Education or other certificates
- TOEIC with 600 score and above www.toeicmalaysia.com/airasia-toeic-Ir-test
- SPM with CREDIT in English and Bahasa Melayu
- Original and copies of NRIC & Passport
- 1 Latest head & shoulder photograph (passport size)
- 1 Latest full body photograph (postcard size)
- Submit a creative video of yourself – go to this link: http://youtu.be/GIXOSB91u8E and follow the instructions carefully

Absolutely Essential
Male/Female (Malaysian only)
Age: 20 – 35 years old
- Height:
Female – min. 157cm, max. 170cm barefoot
Male – min. 170cm, max. 180cm barefoot
- Dress code:
Ladies – Smart casual (strictly knee length skirts)
Gentlemen – Smart casual and stylish
- Outgoing fun personality
- Position is based in LCC Terminal, Sepang
- Inexhaustible smile
- Boundless energy
- Genuine interest to serve people
- Fluent spoken English and Bahasa Malaysia
- Good communicational skills
- Experienced crew is encouraged to apply
Position is based in LCC Terminal, Sepang.

Saturday, September 22, 2012

Kisah Si Bodoh dan Si Pengecut

Posted by Nono AB Jalil at 11:42 PM 4 comments
Mula-mula aku baca cerita ni, nak kata kesian kat perempuan tu pun ada, nak kata bodoh pun ada gak~ 
Walau apa pun, jom kita baca ! 
p/s: aku tukar nama tempat jap ^^



Ada sebuah cerita mengenai si perempuan bodoh dan si lelaki pengecut. Cerita mereka bermula daripada topik pizza. Si bodoh ni selalu mengadu dekat facebook yang dia teringin makan pizza dan si pengecut nie pun offer kata nak belanja makan pizza. Si bodoh ni tak percaya pasal tengok tempat tinggal dia kat Kuala Krai tak lama suatu tempoh mereka saling berhubung antara satu sama lain. Si pengecut nie ceritakan tentang perihal diri dia yang memula masuk Islam dan perihal kes dia terlanjur dan ada anak luar nikah. Si bodoh ni ok la respon pasal tak da hati. Lama-kelamaan mereka makin rapat dan si pengecut pulak ada di KL. Si pengecut tunaikan la janji dia untuk belanjakan si bodoh ni pizza .

Kisah mereka nie mula2 memang sweet sangat tapi si bodoh ada kisa lalu nya yang tersendiri. Dia masih was2 menerima si pengecut nie sebab dia tak nak dikecewakan macam yang ex dia buat . Ex si bodoh ni buat, lepas dapat badan dia ex si bodoh tingglkn dia. Kesian dia.. tapi si pengecut lain. Dia kata niat dia ikhlas nak amik si bodoh jadi isteri dia dan dia janji kat si bodoh yang dia takkan tinggalkan  si bodoh walau apa pun terjadi  macam ex dia perna buat. Menangis la si bodoh mendengar cerita itu. Pada masa tu gak ciuman pertama untuk si pengecut diberikan oleh si bodoh dan lepas beberapa ari kemudian si pengecut bawak lak si bodoh ke rumah dia yang lama. Dekat situ gak la si bodoh menyerahkan diri dia dekat si pengecut walaupun niat hati si bodoh masih rasa takut. Namun, dia teringat dengan kata si pengecut yang dia nak amik si bodoh nie jadi isteri. ( Sedia maklum, perempuan mana yang tidak sudi jika ada yang ingin mngmbil mereka jadi isteri dan bukn tempat untuk membuang nafsu)  Masa tu si bodoh merelakan segalanya dirinya diratah oleh si pengecut dan sejak dari itu hubungan mereka semakin rapat ( hanya pada permulaan ).

Selepas beberapa hari, dia pulang lah ke tempat nya di Kuala Krai. Hubungan mereka waktu tu memang bagai sukar diptuskan. Telefon dan 3g memang setiap ari tanpa rasa jemu.  Si pengecut siap ingin membelikan cincin untuk si bodoh. Balik lah lagi si pengecut bulan 7 2011 pabila diminta oleh si bodoh. Saat tu si pengecut memberi cincin dan gelang emas putih yang dibeli untuk si bodoh. Gembira lah rasa hati si bodoh tapi cincin itu longgar maka dipulangkan kembali kepada si pengecut untuk dikecilkan . Setelah cukup tempoh si pengecut itu bercuti maka pulanglah kembali si pengecut ke sana dengan membawa cincin itu.
Mereka saling menceritakan perihal masing2 dan si pengecut kata si bodoh ni mungkin org yang ke-15. Mula2 tu mmg si bodoh kecik hati dan si bodoh pun cerita gak yang si pengecut ni orng ke-5 dia. Si bodoh tahu yang si pengecut nie mungkin akan kecik hati tapi bagi dia kalau betul si pengecut sayangkan dia, dia akan terima si bodoh walau sehina mana pun si bodoh.

Namun lama kelamaan hubungan kian renggang dan semakin renggang . Rasa cemburu si bodoh memang tak dapat dibendung dan dia menangis tatkala meliat gambar lama si pengecut dengan ex nya tapi lama kelamaan pudar.
Suatu ari mereka bergaduh besar dan si bodoh mintak putus setelah kurang dari 3 jam, mereka berbaik semula kerna si pengecut kata dia tak boleh hidup tanpa si bodoh. Semejak dari itu si bodoh yakin yang si pengecut takkan tinggalkan dia. Walaupun si bodoh kerap mintak putus tapi dalam hati dia tak pernah pun inginkan perpisahan sebab si bodo ni Cuma nak mintak dimanja dan disayang oleh si pengecut sebab si penegecut tinggal jauh dari si bodoh.

Walau bagaimana pun setelah masuk nya taun 2012 hubungan si bodoh dan si pengecut makin renggang dan banyak perkara yang berlaku namun mereka tetap harungani gak. Tetapi apa yang terjadi dengan teruk nya, hubungan mereka kian retak kerana facebook kerna gambar nya berdampingan dengan seorang perempuan. Bukan itu sahaja, si pengecut berselindung dari dari si bodoh tentang perkara itu. Menangis la si bodoh dengan teruk nya sehingga mereka menjadi sangat2 renggang.

Beberapa minggu berlalu, mereka semakin kurang berkomunikasi. Punca nya bermula dari saat si bodoh meletakkan status Its complicated ( bukan tanda putus pun ) menyebabkan si pengecut unrfiend kan si bodoh tu tadi. Maka putus la mereka. Selang beberapa hari, mereka berbaik tapi si pengecut tetap tidak add Friend sebalik nya meremove gambar mereka bersama dan selang beberapa hari lagi si pengecut meremove semua post2 yang si bodoh pernah post kat wall si pengecut nie .

Dengan sedih dan marah nya si bodoh bertanya dekat si pengecut sebab kenapa dia buat begitu dan yang ada Cuma alasan dari pengecut adalah, ` meluat` dan dia maksudkan post yang dia sendiri tag dekat si bodoh pun suatu perkara yang meluat bagi si pengecut.

Dengan menahan tangisan lagi,si bodoh tanya dekat si pengecut,apa lagi yang kau akan padam lepas ni? kau akan padam aku? Jawpan si pengecut sangat mudah,` tengok la nanti,belum tao` .Si bodoh tanya lagi samada si pengecut ada perempuan lain dan xnk tengok perempuan lain tu tengok post2 meluat si bodoh. Mula2 si pengecut taknak mengaku dan akhrinya mengaku dia ada perempuan lain.

Dengan rasa sedihnya si bodoh menangis dengan perasaan sebak dan mereka putus mulai saat si bodoh block kan number yang menjadi jalur hubungan mereka. Segak haritu gak si pengecut membenci si bodoh. Dengan bangganya si pengecut berkata dia buang si bodoh dari hidup dia. Si bodoh berasa sedih yang amat perit.

Si bodoh masih lagi menuntut janji sehidup semati, janji bahawa dirinya takkan pernah ditinggalkan  pada si pengecut namun diabaikan. Sebaliknya si pengecut bersikap seperti pengecut dan mengelak semua perkara.
Dirinya rasa seperti sama diperlaku kan ex nya dulu. Setela cinta dan kasih sayang didambakan untuk si pengecut, si bodoh jugak mendambakan tubuh nya untuk diratah si pengecut dulu. Si bodoh berasa sebak pabila teringat kerana hanya si pengecut sahaja yang kerap merata tubuhnya. Bagi nya kini,dirinya seperti seorang perempuan yang tiada harga kerna dia tahu tiada lelaki yang sudi menerima bekas lelaki lain.

Sehinggakan hari ini, dirinya masih diabaikan oleh pengecut. Setiap panggilan hanya dibalas dengan peti suara dan setiap sms yang dihantar belum tentu dapat balasan. Si bodoh masih lagi menanti cinta dari si pengecut yang telah mengaibkan dan membuat nya seperti tempat yang sekadar pembuang nafsu si pengecut .


Habis baca dah? Rasanya kan, si lelaki nie kalau dah pernah buat kat perempuan macam tu, memang dia akan ulang lagi.


Tuesday, September 18, 2012

Jom Shopping Jap !

Posted by Nono AB Jalil at 10:55 PM 0 comments
Kenapa nak beli 1-1 kalau boleh dapat SET MEKAP dengan harga rendah?

Tak rugi tao ! STOCK ni sangat LIMITED !

Siapa cepat dia dapat ! Boleh SUBMIT order kalau nak..

Okay~ Sini ada 3set yang paling orang selalu nak order..

PALLET yang ada tersedia sekali dengan SET BRUSHES !
Memang tak rugi kalau korang nak beli !

RM65

SP-102


RM65

SP- 100

RM70

SP-108

Bagi 10 ORANG yang terawal, akan dapat FREE POSTAGE.

Sila komen dibawah dan tinggalkan link emel.
Nanti aku akan emel korang kalau korang berminat nak beli SET PALLET nie.

*harga yang dinyatakan di atas belum termasuk postage lagi
 ( hanya bagi 10 orang terawal yang membuat tempahan dan bayaran akan mendapat FREE POSTAGE )

Nak banyak pilihan?
Klik SAYA

Monday, September 17, 2012

Boleh Buat Tempahan Cursor Nama atau Logo

Posted by Nono AB Jalil at 12:20 AM 0 comments
Okay..
Aku terniat pulak nak tolong kawan aku buat bisnes kecilan nie 
walaupun aku tahu tak seberapa menguntungkan lah,

Sini aku ada sediakan 3 package tao..

  • 1 cursor ( nama atau logo ) = RM2
  • 2 cursor ( nama atau logo ) = RM3
  • 3 cursor ( nama atau logo ) = RM4
*cuma boleh tukar design 2x sahaja

Untuk pengetahuan, pembayaran boleh dilakukan dengan cara :
  • Membayar melalui topup ( maxis sahaja )
  • Transfer nilai ke account Maybank
Contoh Cursor Nama




*kalau nak yang bernama macam nie, 
sila nyatakan jenis font dan font color dan pointer pulak nak warna apa, okay?


Contoh Cursor Logo





*kalau nak yang logo punya, sila sertakan logo dan pointer color

Berminat?
Boleh post dekat timeline page Nono Says

Sunday, September 16, 2012

Common interview questions for Flight Attendant

Posted by Nono AB Jalil at 12:12 AM 0 comments

Ok... Mood aku sedikit baik hari ini..
No jiwang entry for a while.

Bagi yang bakal pergi ke temuduga terbuka flight attendant nie, aku ada sedikit tips lah untuk korang walaupun aku nie belum rasmi lagi lah.Pasal aku pun sedang nak but persedian untuk diri sendiri.

Ini adalah beberapa common questions yang interviews akan tanya tao, jangan korang gugup pulak. Kalau tak nak gugup, sila praktis awal-awal tao.

  • Ceritakan tentang diri anda/ Tell about yourself 
Sedia maklum yer, ini adalah soalan terbuka dan agak mudah untuk memjawab tao. Well, just story about yourself. Many of the interviewee would be tempted to show the positive points about themself. However, please remember apa yang mereka paling mahu adalah mengetahui dengan lebih mendalam tentang diri korang samada korang calon sesuai ke tidak untuk post tu.  This mean that you have to  do some research to find out about the company, the job you are applying and the required skills.

Untuk pengetahuan korang, interviewers will try to match us to the mental image of the ideal person. 
Please avoid talking about your unrelated achievements ( kalau tak nak kena reject ).

  • Ceritakan kepada mereka kelebihan dan kelemahan/Tell them about your strength and weakness.
Ini adalah soalan direct tentang perception diri korang sendiri. You may have to justify you answers, as the interviewers may opt to drill deeper into the matter. 

About your strength, sila bersedia untuk menyatakan dan menjelaskan beberapa kelebihan that you think can help the company.You can talk about your character ( macam aku suka SENYUM, suatu kelebihan juga tu ), your education or your experiences.

Talking about weakness can be a bit difficult ( bagi aku lah ). It is natural that most people do not like to talk about weakness include myself. 
When you talk about your weakness, show the interviewer that you know about it and tell them how you are going to solve the issue.

  • Where do you see yourself in five years?
Be tactful to answer this question. 
Never tell them that you would like to be the boss of the interviewer, dan pada masa yang sama avoid giving them the idea that you are a dead wood.

Getting the correct answers for the common interview questions can be the factor that determine whether you get the job or not.



So, informative ?
Kalau nak practikal awal pun boleh, tapi kena ambil kursus dulu la.
Bagi yang ambil kursus tu, dapat pekerjaan tu tiada jaminan because you still need to go to any an open interview.

    Sunday, August 12, 2012

    Winner of Mini Giveaway 7days by Nono Lu

    Posted by Nono AB Jalil at 1:50 AM 2 comments
    Pemenang Mini Giveaway 7days by Nono Lu adalah... 
    Jeng jeng jeng !!!

    Usha-usha nie dulu
    1. http://akudanhatidia.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
    2. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
    3. http://mirastartstotalk.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
    4. http://fruttielovalies.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html 
    5. http://youenchantedme.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
    6. http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
    7. http://yasminmirol.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
    8. http://chocofluxuryga.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
    9. http://ceritaciklebah.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
    10. http://misschillax.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html


    Ni cabutan tangan tao~ 
    Bukan random

    Mula-mula aku tulis pastu lipat-lipat lagi
    Pastu aku baling
    Lepas aku baling, aku pejam mata dan walla !!


    Dalam 10 orang nie, yang menang giveaway ini adalah


    ok~
    there you go..
    sila bagi nama, alamat, number phone..
    sila nyatakan degree dan warna contact lens..
    sila sertakan sekali url entry penyertaan ..

    Lastly, pm kat sini

    Selewat-lewatnya , 11.59pm ( 12/08/2012 ).
    Selepas tempoh tu, opps ! Ada buat cabutan baru ke?
    Oh tidak ada yer, pasal Isnin pagi barang-barang customers aku di post out.
    Tengahari mungkin aku dah ready nak balik kampung :)
    (Kalau sempat jugak, mungkin ada cabutan baru.
    Tengok lah macam mana. >.<)

    Sebarang order aku dah tak terima jugak lepas tempoh tu..
    Kalau sempat mungkin terima, kalau tak sempat, all order will proceed 22/08/2012 .

    Bagi yang tak menang tu..
    Kalau nak order dipersilakan..

    Saturday, August 11, 2012

    Mini Giveaway 7days by Nono Lu

    Posted by Nono AB Jalil at 6:40 AM 11 comments
    Assalammualaikum~
    Heheheh~
    Yay ! Mini Giveaway dilancarkan !!
    Duush !!! *kua mercun 

    Rasminya, aku melancarkan Mini Giveaway 7days by Nono Lu !
    *clap clap clap

    Syaratnya bertaip begini :


    Siap dah buat syarat kat atas tu? 
    Okay ! Sambung lagi buat yang nie.


    • Buat 1 entry yang bertajuk ` Mini Giveaway 7days by Nono Lu` .
    • Tinggalkan link kat entry ini berserta dengan Referral Link ( yang korang dah sign up tadi ).
    Siap kan? 
    Kalau xde Facebook, 
    masih boleh diterima penyertaan, 
    tapi kalau takde Referral Link tu, 
    agak pelik la pasal aku dah terang-terang suruh sign-up :)

    Hadiah?

    1pairs Barbie Contact Lens
    +
    Lens Case

    ( ni kan mini giveaway, hadiah 1 je lah )

    Kalau seorang je yang join, untung lah dia . :P

    Mula hari ni sampai 11 August 2012 .
    Announce pada 12 August 2012. 

    My ex-boyfriend beat me black and blue when I was pregnant ( Ashley Brown )

    Posted by Nono AB Jalil at 5:45 AM 0 comments
    Ok, artikel nie aku copy paste je ok.. 
    pasal aku sangat berminat dengan kisah silam Ashley Brown iaitu yang dulu nya salah seorang peserta Britain` Next Top Model 
    dan diikuti salah seorang peserta dalam program America`s Next Top Model Britain Invasion juga.

    Bagi seorang model yang boleh dikategori Baby Doll nie, siapa sangka dia pernah jadi mangsa penderaan ?

    Baca artikel dibawah ( copy paste )

    TELLY beauty Ashley Brown has told how she suffered years of abuse from her ex lover — who beat her while she was pregnant.




    The Britain’s Next Top Model contestant claims she was headbutted and grabbed round the throat by jealous Alessio Tumminello, 21.



    And she says Alessio — father of her two children — even banned her from having a BATH in case she was trying to attract other men.
    Scots brunette Ashley, 20 — who has a daughter aged three and a six-month-old son — said: “Sometimes he would just strangle me, but when he headbutted me I had to hide it with make up.



    Headbutted
    The worst thing was that my little girl had to see it. He headbutted me so I had a huge lump and a bruised cheek. I was pregnant. It was the week before I found out.”
    Ashley met Alessio when she was 15 and living with her parents in West Lothian. She got pregnant a year later.

    He denies ever being violent during the four-year relationship.
    But Ashley says the attacks began after they moved into their first home together.
    She said: “It started with jealousy, then it got into him hitting me. He used to lock me in the house.
    I wasn’t allowed to wear low tops, or white because he said it was see-through. I wasn’t allowed to wear skirts or pointy heels because he said they were slutty.

    I wasn’t allowed to wear make-up or to have a bath or a shower if I was going out to see someone, because he said I was trying to impress them.
    He was taking drugs a lot. He was horrible. He took all my confidence away.
    Ashley says the abuse became “very frequent”. She said: “The police were involved and social services.
    He stopped for about a week when he found out I was pregnant, but then he started again. He didn’t hit me when I was pregnant with my daughter, but he did when I was pregnant with my son.
    It was because of the children that Ashley says she finally found the strength to leave last year. She has cut off all contact.
    She said: “I put my kids first. Kids shouldn’t see someone get kicked or hit.
    It’s things he used to say to my little girl that really got me.
    He would call her a little bitch. It was disgusting. She’d make this little face and her cheeks would puff out and her little lip would go, but she’d try not to cry. It was really, really sad.
    Ashley has never publicly spoken before about her ordeal. But she told The Sun she now hopes she can inspire other women to leave violent partners.
    In next week’s Top Model show Ashley will be posing for photographs for a domestic abuse charity as she tells how she was a victim.

    (The wannabe models posed for graphic photographs which highlighted smoking and violence, an issue that has haunted Ashley Brown. )

    She said: “If a guy hits you once he’s going to hit you again, so don’t be stupid. I know it’s difficult. It took me a while to leave, but I did it.

    Alessio ... he denies violence
    Alessio ... he denies violence



    In September last year, Alessio landed in court after police investiged a domestic incident at an address in Livingston.
    At Linlithgow Sheriff Court he admitted damaging property and being concerned in the production of cannabis.
    He was fined £400 for the drugs offence and ordered to pay £250 compensation for the damage he caused.
    Alessio, from Edinburgh, insists he was never violent towards Ashley.
    Speaking from holiday in Italy, he said: “I’ve heard the stories she’s been saying. It’s not true. Not at all. I can guarantee you. I wish her all the best with her career. I just want to see my kids.


    Beautiful
    But Ashley’s mum Kath Emerson backed her daughter’s claims. Kath told how she once saw Ashley with a “big lump” over her eye, and another time with fluid running down her nose after Alessio punched her.
    She said: “She had a terrible time.”
    Kath said Britain’s Top Model has helped Ashley regain her confidence. She said: “She’s starting to believe she’s beautiful again. I’m so proud of her.


    Korang bayang kan je lah, dari usia dia 15tahun dia jumpa jantan tak guna tu, umur 16tahun Ashley dah pregnant. Dalam usia yang sangat muda pulak tu.

    Yang paling kesian, time dia mengandungkan anak ke-2, dia kena belasah.
    Hidup kita time belasan tahun masih duduk bawah ketiak mak bapak.
    Dia? Jadi mangsa penderaan lelaki yang tak berguna dan tak bertanggungjawab.

    Kita patut bersyukur dengan kehidupan kita sekarang.
    Semalang mana  nasib korang, ingat je lah..
    Ada yang lagi malang dan patut dikesiankan dari korang. :)

    Friday, August 10, 2012

    Johari Pain nak potong kote?

    Posted by Nono AB Jalil at 3:46 PM 1 comments
    Perggh !! 
    Gempak lah title aku kot... Pantang lagi sekali...
    Siapa Johari Pain nie? Dia orang Kelantan..
    Haa.. nie yang aku tak suka... 
    Pasai apa? Budak Kelantan nie memperlekeh kebolehan orang Sarawak.
    Sekurag-kurang Pandalela masuk jugak Olimpik. 
    KAU ADA ? !

    Nama je 1 Malaysia tapi tetap gak ada unsur-unsur pengasingan antara Malaya dan Borneo.
    Apa cer nie tot ?

    Nie yang best



    Kalau boleh, aku nak tanya dengan mamat nie.
    Dia dah potong kote dia ke belum?
    Anak jantan tu, takkan mungkir janji kowt?

    Aku tak rasa dia nak potong kote dia.
    Tolong lah kalau nak update status tu fikirkan kesan dia.
    Jangan main lantak je korang nak UPDATE STATUS.

    P/S: Tolong jangan kerana nila setitik, kami (warga SARAWAK) benci korang (warga KELANTAN).
     Tak pasal-pasal, orang Kelantan yang tak bersalah, dipersalahkan sekali.

    Rujuk sini : Dayung Bidayuh Suok Sangon Sangon. (Gadis Bidayuh Menawan)
    Rujuk sini : Cabar Pandelela, peminat tuntut 'janji kerat'

    Bak kata Insan Kerdil pula  "Inilah orang kata terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya."
    Bak kata Khairulnnisa, menyatakan di Twitter "bila dah gelabah dan-dan buat statement 'sedangkan Nabi ampunkan umat', ada akal tak nak guna sebelum buat statement potong penis. "

    Sekian 

    Wednesday, August 8, 2012

    Limited Time Offer !! ( Set Make-up with FREE GIFT )

    Posted by Nono AB Jalil at 8:54 PM 0 comments
    Limited Time Offer!!!
    Until 12 August 12 Only..
    RM70 only + FREE POSTAGE !
    Pay today, will get FREE GIFT, pay next day NO FREE GIFT :)



    Stok sangat terhad.

    Terdiri dari-

    1-MAC Miracle palette All in one
    -Eyeshadow
    -lipstick
    -shading
    -blusher

    2-7 brush

    3-MAC Hich Difination lash MASCARA - hujung flexible

    4- MAC Lipliner

    5-MAC Eye liner

    Semua dah tersedia dalam set ni..tak perlu cari lagi :)

    Tuesday, August 7, 2012

    Tikar Evamatic RM50 + FREE POSTAGE

    Posted by Nono AB Jalil at 9:17 AM 2 comments
    Alhamdulillah rezeki aku dipagi hari.
    Ada jugak terjual 3golong tikar nie.
    Pasti ramai yang tahu kan apa tikar evamatic nie.

    Tikar evamatic nie memang sangat best lah.
    Dalam bilik pon ada 1 ( mintak dari mak )..

    Design dia memang berbagai dan sangat menarik.

    Kalau rasa berkenan nak beli, boleh lah inbox kat facebook..


    dan kalau nak cepat dapat balasan, boleh lah letak number tepon korang kat entry nie.
    Nanti aku akan hantar mesej.
    *jangan risau, aku takkan publish :)

    ( salah 1 design )

    kalau nak tengok design penuh, boleh la klik link facebook di atas :)

    Berbagai corak ada ^-^
    Bukan setakat budak-budak, orang dewasa punya corak pun ada .

    Jom la beli untuk raya nie..
    Takkan beli LOMO sanggup tapi beli nie untuk parents tak sanggup kan xD

    Saturday, August 4, 2012

    Contact Lens mahal ke?

    Posted by Nono AB Jalil at 6:07 AM 2 comments
    Sedih..
    Kenapa? Walaupun nak dekat raya nie, kurang betul customer aku...
    Contact lens aku jual mahal sangat ke?? 
    Cantik dah tu aku bagi FREE POSTAGE dengan Lens CASE.

    Wuwuuwuwuwu..

    Ollaa !!! wanna look awesome for upcoming Hari Raya ??
    Here i sells a lot of READY STOCK CONTACT LENS !

    Buy 3 pairs ABOVE & get FREE lens case + FREE POSTAGE (semenanjung)
    Buy 4 pairs ABOVE & get FREE lens case + FREE POSTAGE
    (s&s)

    To those who buying 2pairs, you may choose
    FREE LENS CASE
    or
    FREE POSTAGE
    ( SEMENANJUNG ONLY )
    *if you choose FREE LENS CASE, you need to paid for POSTAGE FEE.
    **if you choose FREE POSTAGE, you will not get FREE LENS CASE.

    >>>>> PROMOTION<<<<<

    All RM15 Lens ( Fiffy 4tones + RM3 ) :
    1 pair = RM15 + FREE LENS CASE
    2 pairs = RM30 + FREE LENS CASE
    3 pairs = RM45 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
    4 pairs = RM60 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
    (s&s)

    All RM18 Lens :
    1 pair = RM18 + FREE LENS CASE
    2 pairs = RM36 + FREE LENS CASE
    3 pairs = RM54 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
    4 pairs = RM72 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
    (s&s)

    All RM20 Lens :
    1 pair = RM20 + FREE LENS CASE
    2 pairs = RM40 + FREE LENS CASE
    3 pairs = RM60 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
    4 pairs = RM80 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
    (s&s)

    The Twilight Series Lens RM35:
    1 pair = RM35 + FREE LENS CASE
    2 pairs = RM70 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
    3 pairs = RM100 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
    4 pairs = RM130 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
    (s&s)

    GRAB IT FAST !!!
    *ALL READY STOCK !!
    ( i`ll check stock 1st if available )
    p/s : KINDLY inbox me if you want facebook.com/desireforstuff



    Yang tu la promotion yang aku buat~
    Mahal ek??

    Thursday, August 2, 2012

    Wujud 1Lagi Laman untuk JANA DUIT ( PRELAUNCHX )

    Posted by Nono AB Jalil at 3:39 PM 0 comments
    Hehehe..
    Aku bagitao nie mesti ada yang kurang percaya.
    Well, dipendekkan cerita, aku di invite kawan aku untuk jana pendapatan secara ONLINE.
    Aku baru register hari ni, boleh la kata baru dapat sikit..

    Bagi pengguna FACEBOOK, mesti ramai yang tahu pasal laman

    prelaunchX

    Bagi yang tak tahu dan belum mendaftarkan diri, boleh lak klik SINI untuk mendaftarkan diri.
    Memang tak susah pun nak register.
    Tambahan page dia nie ringan je :)

    Nampak nie??
    Klik je SIGN UP lepas tekan link kat atas tu :)




    Lepas SIGN UP, isi apa yang patut, pastu DONE  !!!!

    Wednesday, August 1, 2012

    Kad Permainan Illuminati. Kebetulan Atau Dirancang?

    Posted by Nono AB Jalil at 9:55 PM 0 comments

    Di dunia realiti dan maya dah pown heboh pasal Agenda Yahudi di Sukan Olimpik di London 2012 kan. Aku pown ada cerita pasal kontroversi pasal Maskot, Stadium Dajjal, Penghinaan Kepada Nabi Musa, Zionis dan macam lagi yang dapat dikaitkan dengan Olimpik 2012 tue di London. Korang boleh lihat entry tersebut kat Agenda Zionis, Freemason Dan Illuminati. Sekarang nie aku nak curik sikit masa korang untuk baca apa yang aku nak bongkarkan kat sini.

    Okay gambar kad di atas menunjukkan Kad Permainan Illuminati. Kad ini dikeluarkan pada tahun 1995. Okay set dalam minda pada tahun 1995 taw. Apa yang mengejutkan aku, apa yang berada di kad tue, benar-benar terjadi selepas tahun 1995. Adakah ianya kebetulan? Aku nak huraikan satu persatu apa yang berlaku pada kad-kad tue pada dunia realiti. Semua kejadian berlaku selepas tahun 1995. Pelik tapi itulah kebenarannya.




    Kita lihat terus pada KAD KE-2. Korang masih ingat peristiwa tentang serangan ke atas World Trade Center di New York dulu pada tahun 2001. Ia berlaku pada 11 September 2001. Korang google lah, semua ada pasal hal nie.
    Lihat Juga --> http://bit.ly/R2R2uw Kejadian nie dirancang atau kebetulan berada di atas kad tersebut? Atas serangan nie, kita umat ISLAM telah dijadikan kambing hitam oleh Yahudi Laknatullah dan digelar terrorist. Mereka menuduh umat ISLAM yang menyerang menara WTC ketika itu. Osama Bin Ladien pada ketika itu dipersalahkan dan Yahudi menuduh Umat ISLAM yang bertanggungjawab. Padahal mereka sudah pown merancang pasal serangan ini. Caption di atas pown mereka dah letakkan, siapa yang melakukan serangan ini adalah pengganas. (Terrorist Nuke)



    Bayangkan, mereka mencipta kad pada tahun 1995 tetapi seolah-olah mereka tahu kajadian yang akan berlaku ke atas pentagon nie. Waahhh pelik betul. Korang tengok, Pentagon terbakar di kawasan yang aku merahkan tue. Bukankah ini keadaan yang digambarkan di sini? Kad ini menunjukkan kebakaran yang membakar dgn kuat di halaman pusat Pentagon, tetapi yang lain bangunan itu kelihatan cukup tidak rosak supaya aktiviti biasa boleh terus tanpa halangan! Perhatikan kedua-dua tarikh nie. serangan dilakukan pada tarikh yang sama iaitu 9/11.



    Dulu heboh yang muncul wajah di asap kebakaran yang berlaku pada serangan WTC tue. Wajah tersebut seakan-akan syaitan. Tapi aku not sure betul atau tak gambar tersebut diedit atau apa. Tapi dari info-info digoogle, gambar wajah asap itu bukan diedit. Ramai yang mengatakan itu hanya lah kebetulan. Tapi perhatikan pada kad yang ketiga nie, asap pada bangunan itu seperti membentuk wajah kan?
     Mata, mulut lengkap seperti wajah. Lihat sini Juga --> http://bit.ly/QdbfRv Kebetulan atau ia satu pemujaan syaitan api? Cisco Wheeler berkata bahawa iblis yang paling berkuasa dalam kerajaan Iblis dikenali sebagai Iblis Kebakaran (Yeke), ia adalah untuk-iblis bahawa orang-orang purba - termasuk orang-orang Yahudi - dikorbankan anak-anak mereka untuk Molech.  Kemunculan muka setan ini mungkin menjadi bukti bahawa serangan itu adalah korban untuk melakukan Ritual Pemujaan Syaitan Api yang dijalankan oleh Illuminati. Waalahualam.




    Kad nie tak berapa nak faham tapi apa yang diresearch kan, maksud Kad : Center For Disease Control (CDC) ialah CDC nie sebuah organisasi yang mengawal penyakit seperti malaria pada asalnya. Hmm pening lah kad nie. Faham tue faham cuma tak dapat nak huraikan dengan detail. Argghhh. Apa-apa pown ia sudh pown berlaku. Kad : Epidemic pula mcm explain kat kita ia bukan bentuk serangan yang memusnahkan sesuatu tempat. Ia seperti virus yang membuat orang jatuh sakit. H1NI yang heboh 2 tahun lepas?? Adakah mereka yang mencipta virus2 ini? Ishh. Muskil2.



    Kebetulan atau telah dirancang dengan teliti? Bagaimana kad illuminati yang telah dicipta pada tahun 1995 boleh tahu perkara2 yang berlaku pada tahun tahun-tahun berikutnya? Memang ia telah pown dirancang. Semua sudah tahu tentang peristiwa tumpahan minyak di Teluk Mexico akibat letupan pelantar cari gali minyak British Petroleum (BP). Untuk maklumat mendalam pasal Tumpahan Minyak di Mexico nie, korang google lah ye. :-)



    Bencana yang menimpa Jepun pada tahun lepas sangat2 menyentuh sifat kemanusian. Di mana banyak kehancuran yang berlaku di negara matahari terbit tue. Tsunami berlaku akibat gempa bumi yang kuat dan menyebakan air laut memuntahkan ke bumi Jepun. So ada buat research sikit, negara barat mempunyai nuklear yang membolehkan terjadinya gempa bumi dan menyebabkan Tsunami berlaku. Abaikan. Allah S.W.T yang menjadikan semua, tanpa izinnya, ia takkan berlaku kan. Tapi adakah ia dirancang dengan teliti oleh golongan illuminati nie. Tengok pada kedua-dua kad, ia berlaku kan? Selepas tsunami, semua masyarakat takut akan radiasi reaktor nuklear yang berada di Japan akibat oleh kemusnahan Tsunami. Ia telah dirancang!



    Pada kad kali nie menunjukkan kemusnahan menara jam. Tapi tak dapat dikenalpasti apa jenis menara Jam tue. Ramai mengatakan ia seperti Big Ben London. Lihat --> http://bit.ly/QnA8Jx Ada jugak yang kata Menara Jam Tokyo. Perhatikan pula lima orang yang berada di kad tersebut. Memakai baju berlainan warna. Korang perasan tak yang warna baju tue adalah warna Olimpik Ring iaitu Biru, Kuning, Hitam, Hijau dan juga Merah. Adakah kad yang dicipta pada tahun 1995 dapat mengetahui semua yang berlaku pada tahun hadapan.



    Play dan Pause video pada masa 0.05 saat. Nampak Big Ben Clock di London ditendang dan senget seperti dalam kad?

    Nampak sangatlah yang ia dirancang. Patot la London beriya-iya nak jadi tuan rumah pada Olimpik 2012. Agenda Freemason, Illuminati dan Yahudi banyak ditunjukkan pada Olimpik 2012. Adakah sesuatu akan berlaku? Di tambah lagi dengan spekulasi bahawa tahun 2012 akan terjadi bencana besar di dunia ini yang berkaitan pengakhiran kalendar maya. Iklan --> http://bit.ly/QdbfRv


    Untuk makluman, permainan ini mempuyai 330 keping kad. Mungkin anda berminat untuk membeleknya satu persatu untuk mengetahui apa lagi yang di rancang.


     P/S : Sama-samalah kita memperkuatkan iman kita kepada Allah SWT. Mereka hanya merancang tetapi ingat, hanya ALLAH S.W.T yang akan tentukan. Mungkin juga para pengamal tasawuf boleh memberi sedikit komen. Salam.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    - Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal