NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Monday, May 28, 2012

Cara nak dapat duit lebih

Posted by Nono AB Jalil at 9:28 PM
Sekarang macam-macam cara kita boley nak tambah duit pendapatan bulanan~
Asalkan kita rajin nak promot sana sini~
Yelah~ tak semestinya barang online kan?
Contohnya macam mak aku la~
Teringat lagi aku masa umur 8tahun ( lepas parents aku divorce), selalu betul aku ikot mak aku sana sini.
Dengan transpot bus je tao ! Time tu belum mampu nak beli motorsikal.
Bayang kan dari Sematan ke Kuching, kalau orang Kuching, dia lebih memahami jarak nie.
Tak susah kalau kita dah nekad.

Kalau nak tao, aku list kan perjalanan kehidupan dengan kenderaan dan usia aku yer...

Motorsikal Modenas - 9tahun (still )
Kancil Secondhand - 10tahun (trade-in)
Proton Saga Secondhand - 13tahun (trade-in)
Motorsikal Kriss ( still ), Motorsikal Racing ( still ), Avanza Toyota ( trade-in ) & Van Nissan (still )  - 15tahun
dan sekarang
Hillux Turbo - 20tahun (still)

Yang picture pulak, tu duit yang mak aku dapat masa berjual barang-barang dia kat Niah, Miri.


Setiap kali mak aku balik, aku lah yang akan jadi tukang kira duit hihi

Total jualan untuk 3hari di Niah adalah
RM17,904 hello

Dimana ada kemahuan, di situ ada jalan hait

2 comments on "Cara nak dapat duit lebih"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal