NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Sunday, September 16, 2012

Common interview questions for Flight Attendant

Posted by Nono AB Jalil at 12:12 AM

Ok... Mood aku sedikit baik hari ini..
No jiwang entry for a while.

Bagi yang bakal pergi ke temuduga terbuka flight attendant nie, aku ada sedikit tips lah untuk korang walaupun aku nie belum rasmi lagi lah.Pasal aku pun sedang nak but persedian untuk diri sendiri.

Ini adalah beberapa common questions yang interviews akan tanya tao, jangan korang gugup pulak. Kalau tak nak gugup, sila praktis awal-awal tao.

  • Ceritakan tentang diri anda/ Tell about yourself 
Sedia maklum yer, ini adalah soalan terbuka dan agak mudah untuk memjawab tao. Well, just story about yourself. Many of the interviewee would be tempted to show the positive points about themself. However, please remember apa yang mereka paling mahu adalah mengetahui dengan lebih mendalam tentang diri korang samada korang calon sesuai ke tidak untuk post tu.  This mean that you have to  do some research to find out about the company, the job you are applying and the required skills.

Untuk pengetahuan korang, interviewers will try to match us to the mental image of the ideal person. 
Please avoid talking about your unrelated achievements ( kalau tak nak kena reject ).

  • Ceritakan kepada mereka kelebihan dan kelemahan/Tell them about your strength and weakness.
Ini adalah soalan direct tentang perception diri korang sendiri. You may have to justify you answers, as the interviewers may opt to drill deeper into the matter. 

About your strength, sila bersedia untuk menyatakan dan menjelaskan beberapa kelebihan that you think can help the company.You can talk about your character ( macam aku suka SENYUM, suatu kelebihan juga tu ), your education or your experiences.

Talking about weakness can be a bit difficult ( bagi aku lah ). It is natural that most people do not like to talk about weakness include myself. 
When you talk about your weakness, show the interviewer that you know about it and tell them how you are going to solve the issue.

  • Where do you see yourself in five years?
Be tactful to answer this question. 
Never tell them that you would like to be the boss of the interviewer, dan pada masa yang sama avoid giving them the idea that you are a dead wood.

Getting the correct answers for the common interview questions can be the factor that determine whether you get the job or not.



So, informative ?
Kalau nak practikal awal pun boleh, tapi kena ambil kursus dulu la.
Bagi yang ambil kursus tu, dapat pekerjaan tu tiada jaminan because you still need to go to any an open interview.

    0 comments on "Common interview questions for Flight Attendant"

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    - Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal