NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Tuesday, January 31, 2012

Selling Secondhand Original Anime DVD

Posted by Nono AB Jalil at 12:31 PM 0 comments
Fuh! Aku plan nak jual dvd anime aku yang dah lama tidur dalam kotak aku.
Sesiapa yang berminat, boleh berkunjung ke blog aku yer..


Hehehe... diingatkan bahawa aku belum sempat upload semua dvd yang aku nak jual.


Monday, January 30, 2012

Barbie Berry Contact Lens

Posted by Nono AB Jalil at 5:19 PM 0 comments
Whau!! What do you think?
Hehheheh...




Amacam? Hehehhe.... Kalau boleh, aku nak merah tapi takde jual stok dia lah pulak...

Digital SLR: SONY A350

Posted by Nono AB Jalil at 11:03 AM 0 comments
Haaaihhhhhhhhh! ( mengeluh panjang aku )
Semakin aku online (esp survey harga DSLR) semakin tension aku tatap harga pasaran DSLR yang ada kat pasaran. Itulah hypothesis tentang perasaan aku sekrang. Makin aku layan, makin pasrah hati aku.

I want to own DSLR but i cant afford it. Too much expensive for me. 

( Body Only )


Sony A350 body only = RM20xx
Sony A350 + 18-70mm F3.5-5.6 DT = RM23xx
Sony A350 + 18-70mm F3.5-5.6 DT + 55-200mm F4-5.6 DT = RM26xx

Aku pun tak tahu tahun bila punya harga nie tapi tengok harga yang beribu dah buat aku pening. Pasal aku tak mampu. Haish.....

Nanti PC FAIR yang akan datang kat Sibu nie, aku nak pergi pasal tahun lepas aku nak pergi, Daddy Buhuq ugut aku pulak dengan kata yang dia akan pergi JOM HEBOH kat Kota Bharu(2011). Kecik ati aku. Sampai hari ni lagi aku masih ingat. Memang menyesal sangat-sangat aku tak pergi time tu. Dia tak tahu betapi gila nya aku dengan DSLR. Niat aku nak cuci mata dengan tatap DSLR puas-puas dan yang melambak-lambak kat PC Fair tu tapi aku kena ugut pulak. Sedih aku bila ingat balit.

Kali nie, entah dapat ke tidak aku pergi ke PC Fair tu... :( Risau aku ada urusan yang lain pulak).

PASRAH !


Ketibaan 27 April 2012 AKAN KU NANTIKAN.
Insya-Allah aku dapat peluang untuk pergi ( naluri kata macam xde je)

Sunday, January 29, 2012

Google Chrome Theme

Posted by Nono AB Jalil at 11:18 PM 0 comments
Fuh! Penat mata aku tengok theme Google. Rambang biji mata. At last, aku give up nak cari yang lawa-lawa dah. Aku amik je lah yang simple. Pasal dah melambak sangat. Hehehehe...

STRIPES STYLE


Amacam? Agak-agak ok ke tak eh?

Oh My Handphone

Posted by Nono AB Jalil at 4:25 PM 0 comments
Wuwuwuwuuwuuwuw....
My phone already broke down. Skrin pecah! Walhal, belum sampai sebulan pun aku pakai handphone tu. Kenapa lah malang sungguh nasib aku hari nie. 

Aduhai handphone ku...


Bukan setakat handphone aku rosak dah

:(
( tangisan dalam senyuman )

Saturday, January 28, 2012

Apa kau kisah apa ku suka?

Posted by Nono AB Jalil at 10:29 PM 0 comments
Assalammualaikum....
Apa kau kisah apa ku suka? Right? Aku tak kisah apa kau suka. Jadi, jangan lah kau kisah apa yang aku suka. 
Aku tak kacau hidup kau, jadi tak perlu lah kau kacau hidup aku.
Masing-masing ada hal masing, jadi, aku tak kisah...


Opps... Jangan marah atau terasa. Tu sebenarnya title untuk SECOND BLOG aku. Harap maaf kalau terkasar bahasa. Minta ampun sangat-sangat..

Tujuan aku cuma nak buat ENTRY untuk pemberitahuan SECOND BLOG aku. Hairan kenapa aku ada dua blog? Well, sebenarnya blog Apa Kau Kisah Apa Ku Suka ? (click me) tu untuk aku post entry-entry yang aku suka. Senang cerita, kebanyakkan ENTRY banyak di COPY PASTE dari sumber lain. 

Untuk pengetahuan, blog yang azali nie, adalah Diary aku yang tak PRIVATE. Kiranya, aku taknak lah campur aduk. Nanti jadi ROJAK pulak.  

Peace!!!

Click here to SECOND BLOG of mine




Tumblr and Blog

Posted by Nono AB Jalil at 8:53 PM 0 comments
Salam.... Hahhahha... 
Hari ni aku baru sign up TUMBLR. Aku sign up pun pasal aku tengok TUMBLR nie ada persamaan dengan BLOG. Boleh kata macam adik-beradik kembar tapi tak serupa. 


Banyak lagi yang aku tak tahu pasal TUMBLR nie. Pasal aku belum explore habis lagi. 


Aku tertanya-tanya jugak, ramai ke orang Malaysia yang ada akaun TUMBLR nie? Oh Belog memang lah ramai, tak dinafikan tapi aku tak tao nak pakai macam mana Oh Belog tu. Hahahah....

By the way, the link TUMBLR aku


Sunday, January 1, 2012

We in 2012 !

Posted by Nono AB Jalil at 12:10 AM 0 comments

What so special about it?
Well, nothing actually. Those year just make me older and older. 
From `teen` at the end of my number of age, this damn 2012 makes no longer `teen` at the back of my age. 
oooo
This year, i am 20years old already.
Kinda freak me out. Am i no longer younger?
Hahhaaha... so stupid of me.
Asking the question that i already knew the answers.

About the things of MARRIED, fuh! I am MAJOR not ready for it. :x
Hope i`m gonna not married this year (kalau dah jodoh awal, apa boleh buat).
I don`t want to follow most of my friends footsteps.

Aiyo, i got 3 invitation from 3 of my friends.
1 of them same age with me(gonna married early of  January)
and
those 2 (married the end of January and middle of February), still 19 and 18years old. :|
Niat di hati, yes ! i really want to get married as soon as possible but i`m still immature and know nothing about life of married. 
If can, i want my life stable before get married, have job, can cook, not depending on others and so on. And my age at least 23 or more to get married.  hihi


By the way, very noisy here. Bang! Boom! Kebaboom!
Its ANNOYING me! strez


HAPPY NEW YEAR FELLOW !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal