NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Wednesday, February 29, 2012

Nuffang Malaysia

Posted by Nono AB Jalil at 6:53 PM 0 comments
Hari ni aku baru baru register Nuffnang..
Sebenarnya boleh kata, aku blur betul lah dengan Nuffang nie...

Apa sebenarnya tu?
Betul ke dapat earn money?

How?

Sunday, February 26, 2012

Contact Lens Fake vs Original

Posted by Nono AB Jalil at 4:30 PM 2 comments
Huhu.. bila tengok je lens-lens yang dorang jual kat internet nie, suka pulak aku. 
Tambahan pulak pemakaian boleh dipakai selama setahun (max) or 6bulan (min) dan harga dia yang murah (psikologi untuk tarik pelanggan)
Bila aku dah beli, (3pulak tu), aku pakai, whoa! Memang nampak cantik dan warna lens pada mata memang sangat jelas.

(FAKE LENS)


Tapi, aku rasa lens tu FAKE
Why?

Pasal bila bukak je mata aku macam merah-merah darah dan terasa sedikit pedih berbanding dengan pemakaian lens yang aku beli dari kedai optics mahal sedikit dan pemakaian . selama 3bulan (max). Bila aku pakai yang fake, selepas 2jam atau 3jam mata aku mula terasa pedih (bila di bukak bertambah pedih sedikit) dan bila aku pakai yang ori, aku pakai dari pagi (9am macam tu) dan bukak petang (lebih kurang dalam jam 7pm) langsung tak terasa pedih tambahan bila pakai yang ori (esp SOFT LENS) mata rasa `ringan`, selesa dan rasa macam takde benda pun dalam kornea mata.

Mungkin kerana lens yang dijual di kedai optic tu ORIGINAL, jadi tidak mendatang kan sebarang kesan pada bebola mata aku berbanding dengan  yang tiruan.

(ORIGINAL LENS)

Memang tidak dinafikan warnanya kurang menyerlah jika dibandingkan dengan lens tiruan tetapi jika difkirkan  kesan pada kesihatan mata, agak berbaloi membeli yang asli berbanding tiruan.

Perbandingan 
(POSITIF)

FAKE
  1. Warna menyerlah dan cantik (terdapat dalam pelbagai variasi).
  2. Murah.
  3. Senang didapati.
  4. Tempoh penggunaan 1tahun(max) / 6bulan(min)
  5. via ONLINE.
ORIGINAL
  1. Tidak mendatangkan kesan negatif pada mata.
  2. Selesa dan ringan.
  3. Mata tetap tidak terasa pedih walaupun menggunakan lens terlalu lama (dalam tempoh 24jam).
  4. Boleh dibawa tidur petang (2-4jam).
  5. Asli.


(NEGATIF)

FAKE
  1. Mata cepat terasa pedih ataupun kornea mata tercedera.
  2. Boleh memudaratkan kesihatan mata.
  3. Hanya boleh dipakai selama 2 hingga 4jam (dalam tempoh 24jam).
  4. Tiruan.
ORIGINAL
  1. Penggunaan 3bulan sahaja.
  2. Warna tidak seberapa menyerlah.
  3. Tidak mempunyai perbagai variasi.
  4. Harga berpatutan (tidak mahal dan tidak murah).
  5. Sukar didapati (bagi yang berada di luar bandar [macam aku :)] ).

Cara untuk mengenal pasti..

Well, simple je lah.. Yang dalam botol tu tiruan lah.. Yang ori tak pakai botol... Sorry ler.. takde contoh. Korang boleh search lah kat Google eyh..

Where are all my inbox?

Posted by Nono AB Jalil at 12:06 AM 0 comments
Aku bkak lah email aku macam biasa aku buat setiap kali online..
Aku terkejut lah jugak bila tengok email aku semua bersih ...
Did someone broke my account?

Friday, February 24, 2012

Love Note

Posted by Nono AB Jalil at 10:58 PM 0 comments
I'm strong because I know my weaknesses. I'm wise because I've been foolish. I laugh because I've known sadness.


When I see you, I smile. When I hear you, I listen. When I touch you, I feel you. When I kiss you, I love you!

Real men never stop trying to show a woman how much she means to him, even after he got her.

Some people are meant to fall in love with each other, but not meant to be together.


I would rather you hate me for who I am than love me for who I'm not.

Forgivness is the key to your unhappiness. Unlock happiness by forgiving.


Now that you're gone, I'm feeling lonely and sad. I never thought that love could make me feel this way.

Friday, February 3, 2012

Model tak menjadi

Posted by Nono AB Jalil at 12:30 AM 0 comments
Hehehhe.... nie gambar aku yang kat dalam fitting room
(sambungan al-kisah sebelum nie)
Link: Everything are Sweets and Sour.


Jangan marah... semua tu dah jadi hak aku. Pasal aku dah beli pun.. Ehehehe......


Opps.. tetapi, yang baju kelabu tu aku tak beli pasal  tak cantik.
Hahahaha....

(p/s: baju stripes lines tu original aku punya lah.. mak aku beli tahun lepas)

Wednesday, February 1, 2012

Disaster of My Life

Posted by Nono AB Jalil at 9:14 PM 0 comments

Between Family and Him
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal