NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Thursday, June 28, 2012

Perbezaan DSLR CPL FILTER Original dan Fake/Tiruan

Posted by Nono AB Jalil at 2:17 AM 0 comments
Sesiapa penggemar KAMERA DLSR ( terutama bagi yang dah ada DSLR ) .
WAJIB baca entry nie terutamanya untuk golongan newbie macam aku.
Boleh kata seharian aku buat research pasal Circular Polarizing Filter atau dengan nama pendek CPL FILTER.

Ini adalah contoh-contoh yang aku jumpa.



Nak detect yang mana 1 CPL FILTER yang ori dan fake memang sangat susah...
Jadi , aku bagi sikit tips dan info untuk umum. :)


Nampak tak perbezaan? Tak nampak kan? Obviously memang nampak sama kan?
Akan tetapi, hakikatnya yang kat atas tu FAKE ( siap kena circle tu ) dan yang kat bawah tu ORI.
Kenapa? Baca nie

DSLR CPL FILTER..

Original 
- tulisan kat tepi filter kecil, halus and smooth 
-  tengok printing pon boleh tau... yang ori tak smear...

Fake 
- tulisan kat tepi dia bold 
( nie yang aku nak explain tadi, balik kepada gambar kat atas, perasan tak tulisan JAPAN kat atas dengan JAPAN kat bawah ? Yang FAKE tulisan dia memang tebal sikit dari yang ORI )
 - Ok then, filter fake ini just cermin sahaja. tiada coating dan akan menyebabkan glare effect pada gambar. tone warna pon boleh kacau. Hoya uv fake dan gambar yg diambil rasa macam shoot gambar dlm kereta melalui cermin depan (bayangkan lah)

Damn ouh? I`m almost buy the FAKE one `cause thought they gonna give same result like an ORI.


Akan tetapi, nasib baik aku buat research. 
Ini adalah gambar hasil daripada CPL FILTER yang ORI.
Memang terbaik.

Tips: Brand yang terbaik untuk dibeli 
- KEIKON
-HOYA

(perbezaan tidak menggunakan CPL dan menggunakan CPL )

p/s: AWAS!! Jangan tertipu dengan barangan TIRUAN. :) Pastikan beli yang Original .

Monday, June 25, 2012

Bukan rezeki aku

Posted by Nono AB Jalil at 10:14 PM 0 comments
Aku rasa memang belum sampai seru rezeki aku.
Dalam banyak-banyak Giveaway/Contest bulan May sampai June nie, aku belum lagi dapat hadiah barangan.
Aku cuma baru dapat hadiah topup ( 2x RM5 ) dan barangan blog... ^^

Memang banyak giler GIVEAWAY aku join tapi kalau dah memang belum seru dapat hadiah barangan, maka belum lah jawab nya. :)


Best Moment

Posted by Nono AB Jalil at 4:45 PM 0 comments
Malas aku nak celoteh panjang, usha pictures ye.. ^^
Beberapa gambar yang ada memori gembira buat aku :)


















Sunday, June 24, 2012

Nono Lu adalah SPONSOR Giveaway/Contest kepada

Posted by Nono AB Jalil at 4:39 PM 3 comments
Dimaklumkan bahawa aku adalah sponsor kepada mereka yang tersenarai di bawah~
Berminat nak join ?
atau
Berminat nak di`sponsor oleh Nono Lu?
Bagi yang nak join tu, silakan klik banner-banner yang cute di bawah~
Tak rugi mencuba, kan?
Mana lah tahu ada rezeki korang ~
dan
pada yang berminat di`sponsor tu, korang boleh tinggalkan e-mel korang kat komen.

Apa lagi kepada yang belum join? Mari meriahkan lagi Giveaway/Contest mereka !


Giveaway: Kamek Maok Mac Items dari Mem Nono Lu
( yang ini bukan sponsor, my own GIVEAWAY, harap sudi join )





1st Dorayaki Giveaway By Ain





Giveaway Blog oHsemm by Eira Shamiera




Birthday GiveAway And Up Your Follower by Ainie



Thursday, June 21, 2012

Giveaway: Kamek Maok Mac Items dari Mem Nono Lu

Posted by Nono AB Jalil at 8:34 PM 2 comments
Untuk pengetahuan semua, ini adalah 2nd Giveaway dari aku..
Pasal aku terasa bosan dan tak tao nak update apa.
Aku review kan, kowt lah ada yang tak alert...

Nak join giveaway ?
Kli banner di bawah ^^

Sunday, June 10, 2012

Anzalna Dedah Kisah Neelofa Yang Busuk Hati

Posted by Nono AB Jalil at 8:38 PM 3 comments
Kalau minggu lepas, Tasha Shilla meluahkan isi hatinya yang kecewa dengan Neelofa kerana mempertikaikan kemenangannnya di dalam ABPBH , hari ini menerusi BiPop, Anzalna membuka kisah Neelofa yang pernah menghiris perasaannya satu ketika dahulu.

anzalna neelofa

Anzalna berani membuat pendedahan ini selepas membaca cerita daripada Tasha Shilla. Menurut Anzalna, apa yang diceritakan adalah fakta dan bukannya fitnah. Tragedi ini berlaku sebaik sahaja pertandingan Dewi Remaja berakhir. Menurut Anzalna, pendedahan ini dilakukan untuk orang ramai mengetahui warna sebenar diri Neelofa.

anzalna

Kata Anzalna:-

Walaupun saya tidak menang sebarang tempat dalam pertandingan itu, hanya menjadi finalis, Lofa tetap tidak berpuas hati dengan saya. Menerusi laman social Facebook milik keluarganya, Lofa menghina keluarga saya dengan perkataan tak elok. Saya tak tahu apa motif Lofa berbuat begitu, sedangkan saya tak menang pun, mungkin dia busuk hati, sama seperti yang pernah diceritakan Tasha sebelum ini.
Semua pengikut saya di FB tahu Lofa menghina keluarga saya. Lofa juga mewujudkan satu akaun “Kami Benci Anzalna”. Selain itu, saya turut menerima ugutan daripadanya sekiranya saya memenangi pertandingan Dewi Remaja. Bagi saya walaupun perkara itu sudah lama berlalu, apabila saya membaca pendedahan Tasha, saya dapat rasakan apa yang dilalui Tasha, saya lebih dulu merasainya.
Cuma saya tidak pernah membuat pendedahan sebelum ini. Terus-terang, apa yang dilakukan Lofa amat menghiris perasaan saya. Saya nak semua orang tahu warna sebenar diri Lofa. Sampai sekarang saya masih dengar orang bercerita, Lofa terus bercerita benda buruk mengenai diri saya, nak jatuhkan karier saya. Ramai artis senior yang bercerita kepada saya, seolah-olah Lofa tidak berpuas hati dengan saya.
Ketika Dewi Remaja dulu, saya tak menang sebarang tempat, tapi kenapa dia perlu busuk hati? Lofa pula ada ramai peminat, saya pula sebaliknya. Justeru kenapa dia perlu busuk hati? Sebelum ini ramai wartawan bertanya antara saya dan Lofa, tapi saya tak cerita apa-apa, takut dilabel bermulut jahat, namun selepas pendedahan Tasha, barulah saya ada kekuatan untuk bercerita.
Saya sedar diri saya ini tidak sepopular dirinya. Jadi tak perlulah busuk hati dengan saya. Saya masuk industri ini, tidak berniat nak kejar populariti, saya nak cari rezeki. Kalau saya nak kejar populariti, dah lama saya buat kontroversi seperti dirinya. Biarlah kita sama-sama cari rezeki dengan ikhlas, Lofa patut bersyukur dengan apa yang diperolehinya hari ini.


Fuh ! Panas kan? Aku tak sangka Neelofa nie busuk hati...
Aku ada dengar khabar jugak yang ramai tak puas hati Neelofa menang Dewi Remaja.
Denagar khabar jugak, Neelofa nie ada sogok orang dalam dengan duit.
Well, orang kaya katakan.
Apa lah masalh betina tu.
Aku dulu mengaku aku suka dia, lepas aku tengok picture dia yang nie:
Teruslah aku hilang minat.
Orang kampung batak glamour la tu.
Dia nie orang Pasir Mas, Kelantan. Jadi, bila aku tengok dia memang aku kecewa sangat.
Aku memang respek orang Kelantan sebab pegangan agama mereka, tapi bila aku tengok orang Kelantan ( Neelofa ) sendiri macam nie, aku kecewa.
Walau camne pun, aku tetap respek orang KELANTAN, tapi aku tak respek Neelofa nie walau geliga mana pun otak dia.
Kalau nak tahu gak, kat twitter Neelofa block aku.
Aku refresh banyak kali, masih jugak tak dapat, dia punya TL pun aku tak dapat tengok. Sekali aku log out and try guna acc twitter kawan aku, tu dia !
Dapat pulak ! Sah lah aku kena BLOCK dia. 

For Anzalna,
I adore you dear... Sabar je lah dengan orang yang menjatuhkan u tu yer...
LOVE YOU ^^


Kawan kawan, jom perangi "manusia" BIADAP macam nih...Semoga ALLAH berikan petunjukNya kpd manusia nih!!!

Posted by Nono AB Jalil at 5:09 PM 2 comments
Sangat sangat tersentap dan rasa nak menangis bila ada manusia yang sanggup menghina, mencerca dan memaki agama suci kita, agama ISLAM...Semakin PU baca post di page nih semakin sakit hati nih.....Korang baca lah sendiri sebahagian yang manusia DURJANA nih post kat FB....



( klik untuk melihat size asal )

Sakit hati tak korang baca???Ha..nih baru satu page. Ada lagi page lain yang menghina ALLAH, Nabi Muhammad S.A.W dan lebih teruk lagi mengatakan ALLAH kita itu iblis..Astagfirullah..Luruh hati nih bila ada orang cakap macam tuh..Sangat sedih okey....

Kat bawah nih PU akan bagi link page lain yang menghina agama kita dan cara nak report page nih...Mudah mudahan, page ini akan dihapuskan dengan kadar segera. Ataupun kalau ada sesiapa yang kenal hacker atau korangs endiri hacker, please hack page kurang ajar ini....

PERHATIAN!!

Bagi umat yang beragama ISLAM
saya mohon kerjasama anda untuk
luangkan sedikit masa untuk
tumbangkan page ini:




Page ini terang2 menghina Allah swt,
Islam dan Nabi Muhammad saw. Lakukan beberapa perkara di bawah, mudah2han page tersebut berjaya dilumpuhkan insyallah......sebarkan kepada rakan2 semakin ramai yang report, semakin mudah dan cepat page berkenaan di hapuskan dari
FB.....insyallah...kalau anda semua nak tengok salah 1 hinaan yang dibuat oleh page tersebut ini salah 1 buktinya...

mohon share kepada member agar cepat dimusnahkan

Cara Report Page Laknat


ikuti langkah yg berada diatas ni ttg cara report page untuk dimusnahkan

P/s : Tak kan kita yang beragama slam nak diamkan diri sahaja,apabila ada yang mghina agama kita.Mari kita bersama-sama tumbangkan pages ni.Allah bersama kita.

untuk agame kte, untukIislam, untuk nabi, dan untAk allah..
same2 kte hapus kan page yg mhina agama kitan...
jagan lupe share kepade kawan2.... time kasih

Panggilan Akhir Buat Pemenang

Posted by Nono AB Jalil at 1:06 AM 3 comments
Hari ni adalah hari terakhir korang dapt menuntut hadiah...
Selepas jam 12malam hari ni, korang dah tak boleh nak tuntut hadiah.

Semua pengeposan untuk hadiah SAGUHATI 1st Giveaway Nono Lu & Feyras akan dilakukan pada 11 Jun 2012 ( Pagi ).

Harap korang dimintak menuntut hadiah sebelum tempoh yang telah di nyatakan...

Chewah ! Skema betul ayat aku , kan ?

By the way, ini bukan gurauan..

Semua pemenang hadiah utama dah tuntut hadiah dan barang telah di post kan
( kecuali TOPUP ).

Bagi yang menang hadiah topup, aku akan bagi coupon number direct ke number korang pada 11 June 12 nie.

Bagi yang penerima hadiah SAGUHATI pulak, 8 dari 10 orang yang dah claim.
 Mana lagi 2orang ? Taknak hadiah ke ?

Nie nak bagi tao jugak kepada mereka-meraka yang bakal menerima hadiah saguhati nie, pengeposan menggunakan POS BIASA yang berSTEM rm1.
Jadi, kalau barang tak sampai atau hilang dalam proses penghantaran tu, tu diluar tanggungjawab aku pasal aku tak kerja dengan pos office yer ^^ .

Jangan tuduh aku tak hantar pulak, pasal aku dah siap snap picture nie dan tulis alamat korang untuk pos item korang 11 June nie .

Bagi yang nak semak korang menang ke tidak, tekan link kat bawah.

Saturday, June 9, 2012

Cosplayer from Gundam Seed Destiny

Posted by Nono AB Jalil at 3:18 PM 0 comments
Dulu aku gilakan anime GUNDAM SEED DESTINY.
Walaupun Anime tu sesuai untuk genre lelaki, tapi aku layan jugak~
Ni la cosplayer nye~

Dan dalam banyak-banyak tu~
Aku suka kumpul coplayer Stella Loussier (ステラ・ルーシェ Sutera Rūshe) 







































Mesti ada yang blur kan? Tengok pic versi anime pulak untuk cam dorang semua nie


Auel Neider (アウル・ニーダ Auru Nīda)
Stella Loussier (ステラ・ルーシェ Sutera Rūshe)
Sting Oakley (スティング・オークレー Sutingu Ōkurē)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal