NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Sunday, July 29, 2012

Contact Lens Promo Raya Habisan dari RM15 !

Posted by Nono AB Jalil at 5:06 PM 0 comments
Ollaa !!! wanna look awesome for upcoming Hari Raya ??

Here i sells a lot of READY STOCK CONTACT LENS !

Buy 3 pairs ABOVE & get FREE lens case + FREE POSTAGE
(semenanjung)
Buy 4 pairs ABOVE & get FREE lens case + FREE POSTAGE
(s&s)

To those who buying 2pairs, you may choose
FREE LENS CASE
or
FREE POSTAGE
( SEMENANJUNG ONLY )
*if you choose FREE LENS CASE, you need to paid for POSTAGE FEE.
**if you choose FREE POSTAGE, you will not get FREE LENS CASE.


>>>>> PROMOTION<<<<<

All RM15 Lens ( Fiffy 4tones + RM3 ) :
1 pair = RM15 + FREE LENS CASE
2 pairs = RM30 + FREE LENS CASE
3 pairs = RM45 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
4 pairs = RM60 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
(s&s)

All RM18 Lens :
1 pair = RM18 + FREE LENS CASE
2 pairs = RM36 + FREE LENS CASE
3 pairs = RM54 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
4 pairs = RM72 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
(s&s)


All RM20 Lens :
1 pair = RM20 + FREE LENS CASE
2 pairs = RM40 + FREE LENS CASE
3 pairs = RM60 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
4 pairs = RM80 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
(s&s)

The Twilight Series Lens RM35:
1 pair = RM35 + FREE LENS CASE
2 pairs = RM70 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
3 pairs = RM100 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
4 pairs = RM130 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
(s&s)


GRAB IT FAST !!!
*ALL READY STOCK !!
( i`ll check stock 1st if available )

p/s : KINDLY inbox me if you want facebook.com/desireforstuff

Saturday, July 28, 2012

Set Mekap MAC yang Mampu BELI !

Posted by Nono AB Jalil at 9:10 PM 2 comments
Kenapa kata mampu beli??
Sebab sememangnya mampu beli pun~
Berminat tak nak beli??
Ni aku nak bagi harga promosi .

Kenapa aku kata promosi? 
  1. sebab aku turunkan harga.
  2. ada FREE GIFT.
  3. FREE POSTAGE ( Sabah & Sarawak pun tak terkecuali )

1.  RM75 untuk semua dalam gambar.

2. RM75 untuk semua dalam gambar.

3. RM80 untuk semua dalam gambar.

4. RM80 untuk semua dalam gambar.

5. RM90 untuk semua dalam gambar.

6.RM65 untuk semua dalam gambar.


Amacam?? Berminat tak??

Kalau berminat boleh emel ke erihakuren@gmail.com

Thursday, July 26, 2012

Kristen Stewart curang !!

Posted by Nono AB Jalil at 5:43 PM 0 comments
Pasti ramai yang kenal kan dengan pelakon cerita Twilight ni?
Yes ! I`m talking about her~


Isabella Swan ( Twilight ) a.k.a Kristen Stewart !!!

CHEATS ON


Edward Cullen ( Twilight ) a.k.a Robert Pattinson 

Nampak artikel ni?

KRISTEN CHEATS ON ROB !!






Tapi adat lah kan dunia sekarang, 
dulu banyak kes LELAKI yang curang sekarang ni, 
apabila lelaki dah ikhlas, 
PEREMPUAN yang akan CURANG .
Jangan lupa ! Perempuan jugak ada sifat membalas !

Well, aku menyatakan nie berdasar pengalaman aku sendiri.
Bila aku dah ikhlas dengan si ex ni dulu, dia pulak curang.
Tu yang jadi aku curang balik dengan pasangan aku selepas ex aku.
Cerita yang sama jadi kat tunang aku dulu,
punca kenapa dia curang dengan perempuan.

Tapi sekarang alhamdulillah~
Aku tetap setia dengan tunang aku sekarang pasal kisah yang berlaku dulu pun tahun 2010.
Dah lama pun berlalu :)
Aku harap tunang aku pun camtu jugak dengan aku walaupun jauh sekarang nie :D



Wednesday, July 25, 2012

LOL ! She`s FOLLOW my BLOG pulak.

Posted by Nono AB Jalil at 2:37 PM 4 comments
Woot ! Woot ! Who she is?
Lyssa Faizureen !!

She`s may not an artist or celebrity !
But she is young famous blogger !!!
( aku teringin jugak ou ! sob! sob! )
Whoa ! Terkesima aku seketika dek tengok ada komen dia...



Nama je sebaya aku, tapi fuh giler !!!! 
Best ar muda-muda lagi dah jadi famous blogger... 
Kalau korang usha blog si Lyssa ni ( klik sini ) sah korang terkedu tengok berapa melambaknya FOLLOWERS dia.
Tak macam aku, yang ada 3digit je . 
LOL ! xD

Yang tak sangka jugak, blog mundur macam blog aku nie, 
orang famous macam dia ada follow !!


Semalam dia FOLLOW Twitter aku dan hari nie dia FOLLOW blog aku .
Hehehehe...

Waduh ! Gawat deh kayak gini ...
:3

p/s: macam mana tak mundur, jarang update entry :P

Tuesday, July 24, 2012

Kek Lapis Sarawak Online RM18

Posted by Nono AB Jalil at 5:08 PM 1 comments
Tak sangka dah siap pack, cepat dari yang aku sangka..
Ok.. Ni kek nya..
Berminat nak beli? Ni bukan tempahan..
Pay today post out tomorrow :)

Kalau berminat boleh call or text number 013-5707103
( ni number untuk yang nak order sahaja sahaja ) .








Sorry lah pasal tak banyak pilihan :)

RM18 sahaja...
Tidak termasuk postage lah yer...

Postage to SEMENANJUNG RM10.

Opps! Lyssa Faizureen Follow Aku !

Posted by Nono AB Jalil at 12:44 PM 1 comments
Pasti ada segelintir para blogger yang kenal dengan dia nie kan?
Aku FOLLOW blog dia tapi tak pernah pulak aku FOLLOW Twitter dia.
Agak terkejut jugak dia FOLLOW Twitter aku...

Hahahha... Jadi, aku FOLLOW lah Twitter dia balik...
Opps... Tak sangka lorh... 
Nie bukti dia xD



Monday, July 23, 2012

Kek Lapis Sarawak Online

Posted by Nono AB Jalil at 11:54 PM 1 comments
Nak dekat raya nie, berbagai persiapan yang nak dibuat kan?
Opps !! Terlupa pulak dengan tajuk entry..

Yer.. Kek Lapis Sarawak Online...
Ada yang berminat nak beli tak?

Aku plan nak jual Kek Lapis Sarawak pulak lah kali ni ..
Memandangkan nak dekat raya lah katakan ..

Rasa nya, ada yang berminat tak?
Gambar belum di upload lagi pasal belum snap..
Bukan setakat belum snap, belum di pack kan lagi..

Bagi yang diam Semenanjung tu, tak berminat ke nak beli ? 
Insya-allah akan di upload esok atau lusa kalau ada yang berminat nak beli :)

Ni contoh gambar yang aku ambil dari google..
Macam ni lah Kek Lapis Sarawak akan dibungkus :)


Berminat tak? Kalau berminat, aku akan upload :)

Wednesday, July 18, 2012

Dihalau dari Rumah

Posted by Nono AB Jalil at 7:38 PM 2 comments
Pelik ke dengan title entry...? 
Jangan ! Kerana itu adalah kenyataan yang terjadi dengan aku baru-baru nie.
Tujuan entry nie bukannya apa, aku cuma sekadar meluah perasaan aku yang sedih.
Allah je yang tahu waktu tu betapa sedih nya aku kena halau dari rumah oleh mak kandung aku sendiri.

Atas kesilapan yang sangat lah tak munasabah
Bayangkan je lah, gara-gara aku tak buang `hampas` kuah Laksa Sarawak , masakan yang pertama kali aku buat dihina sampah oleh mak aku sendiri. Laksa Sarawak yang mak aku hina sampah tu jugak dia makan sampai nak habis kuah tu. Kalau silap pun aku tak buang `hampas`, kenapa dia sendiri tak tolong tapiskan semasa aku takde kat rumah? Salah kah betulkan kesilapan anak sendiri? Kenapa nak makan jugak Laksa Sampah aku? Mak aku kata aku tak pandai buat, memang aku mengaku tak pandai buat tu pasal aku suruh mak aku buat. Dari bulan 3 aku beli pes laksa Sarawak, dari tempoh ke tempoh aku mintak mak aku buatkan pasal aku nak belajar buat Laksa Sarawak, lepas tu, nak salahkan aku tak nak belajar apa kes kan?

Bila aku kata, " Kalau dah rasa sampah kenapa nak makan jugak sampai habis? Sampai kami ( adik dan bapak tiri ) kebuluran lapar nak makan. Last-last tengok mihun habis, kuah laksa tinggal separuh? ".

Mak aku jawablah, " Kalau dah lapar, makan je lah !"

Bagi aku lah kan, kalau betul rasa sampah memang takde yang nak makan. Maggi rumah nie banyak, kenapa LAKSA SAMPAH jugak yang nak dimakan kan?

Last-last, mak aku membebel melencong dengan ayat-ayat yang kurang sedap dan ada unsur lucah, aku rasa marah dan baling gelas kaca kat dapur. Kesabaran aku memang ada had pasal aku pun manusia.

Tu mak aku asyik tekankan, " Oh.. Tau ko malu? Selama nie ko diam. Aku ingat selama ni ko tak tau malu. Berambus ko dari rumah malam nie jugak ! Aku tak nak tengok muka ko lagi !"

Ya ALLAH ! Bukan perkara malu atau tak tapi kalau dah ayat macam celaka, siapa yang  dapat tahan? Ye betul, dulu aku diam pasal aku nak respek mak aku. Aku taknak kurang ajar kalau boleh, tapi nie bukan sekali aku dihina bertubi-tubi. Nie dah kali ke berapa pun aku tak tahu. Aku puas dihina dari kecik tapi aku diam. 

Sebabkan perkara tu jugak lah aku dihalau dari rumah. Segala barangan aku mak aku tikam ke luar . Rasminya, tengah malam tu
 ( nak dekat jam 1am kalau tak silap )
aku dihalau dari rumah.

Malam tu aku bermalam rumah kawan aku. 
Keesokkan harinya, kakak kepada tunang aku ambil aku ( tunang aku sekrang ada kat Kelantan ). Aku bermalam rumah keluarga tunang aku.

Lepas 2 hari aku tak balit rumah, mak aku datang mengusung nak ambil aku. Mula-mula aku tak nak balik, tapi dah mak aku mintak maaf akhirnya aku balik jugak.

p/s: biar hina mana pun masakan anak, kalau tu 1st time dia buat, tolong lah puji atau bagi teguran yang membetulkan ke apa. Bukan menghina tapi dimakan jugak. Anak tu pun manusia dan ada perasaan, tak semestinya `ibu` je yang ada perasaan dan si ibu je yang betul walaupun memang benar syurga dibawah telapak kaki ibu. Kena beringat jugak, si ibu tu pun manusia biasa yang tak pernah lepas dari membuat kesilapan. Bukan anak je yang perlu berhati-hati dengan kata-kata tapi ibu pun sama. 

Sekian 

Sunday, July 8, 2012

Too much addict to SORORITY LIFE

Posted by Nono AB Jalil at 12:59 AM 2 comments
Ada tak sesiapa yang tahu apa tu Sorority Life?
Ok, bagi yang tak tahu, Sorority Life ni adalah application ( boleh kata macam game lah ).
Game nie kan, sangat sesuai untuk para penggemar feyen..
Bagi yang gila fesyen tapi tak merasai betul2..
Boleh lah join game nie..

Boleh kata, ilusi la sangat kita yang jadi model..
Hehehe..

Ok, nie latest details profile Sorority Life aku.


Untuk pengetahuan umum gak, sekarang nie musim melancong ke ` SEOUL ` tapi kalau nak pergi tu, kena ada passport dulu.

Dan memandangkan aku dah ada passport la kunun, jadi aku dah pon gik seoul dan siap pergi melancong cari baju ^^ :P


Ahahha.. ~ berangan je lebih..
Dah2....

*dush2. ( wake up from dream already )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal