NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Sunday, August 12, 2012

Winner of Mini Giveaway 7days by Nono Lu

Posted by Nono AB Jalil at 1:50 AM 2 comments
Pemenang Mini Giveaway 7days by Nono Lu adalah... 
Jeng jeng jeng !!!

Usha-usha nie dulu
  1. http://akudanhatidia.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
  2. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
  3. http://mirastartstotalk.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
  4. http://fruttielovalies.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html 
  5. http://youenchantedme.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
  6. http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
  7. http://yasminmirol.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
  8. http://chocofluxuryga.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
  9. http://ceritaciklebah.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html
  10. http://misschillax.blogspot.com/2012/08/mini-giveaway-7days-by-nono-lu.html


Ni cabutan tangan tao~ 
Bukan random

Mula-mula aku tulis pastu lipat-lipat lagi
Pastu aku baling
Lepas aku baling, aku pejam mata dan walla !!


Dalam 10 orang nie, yang menang giveaway ini adalah


ok~
there you go..
sila bagi nama, alamat, number phone..
sila nyatakan degree dan warna contact lens..
sila sertakan sekali url entry penyertaan ..

Lastly, pm kat sini

Selewat-lewatnya , 11.59pm ( 12/08/2012 ).
Selepas tempoh tu, opps ! Ada buat cabutan baru ke?
Oh tidak ada yer, pasal Isnin pagi barang-barang customers aku di post out.
Tengahari mungkin aku dah ready nak balik kampung :)
(Kalau sempat jugak, mungkin ada cabutan baru.
Tengok lah macam mana. >.<)

Sebarang order aku dah tak terima jugak lepas tempoh tu..
Kalau sempat mungkin terima, kalau tak sempat, all order will proceed 22/08/2012 .

Bagi yang tak menang tu..
Kalau nak order dipersilakan..

Saturday, August 11, 2012

Mini Giveaway 7days by Nono Lu

Posted by Nono AB Jalil at 6:40 AM 11 comments
Assalammualaikum~
Heheheh~
Yay ! Mini Giveaway dilancarkan !!
Duush !!! *kua mercun 

Rasminya, aku melancarkan Mini Giveaway 7days by Nono Lu !
*clap clap clap

Syaratnya bertaip begini :


Siap dah buat syarat kat atas tu? 
Okay ! Sambung lagi buat yang nie.


  • Buat 1 entry yang bertajuk ` Mini Giveaway 7days by Nono Lu` .
  • Tinggalkan link kat entry ini berserta dengan Referral Link ( yang korang dah sign up tadi ).
Siap kan? 
Kalau xde Facebook, 
masih boleh diterima penyertaan, 
tapi kalau takde Referral Link tu, 
agak pelik la pasal aku dah terang-terang suruh sign-up :)

Hadiah?

1pairs Barbie Contact Lens
+
Lens Case

( ni kan mini giveaway, hadiah 1 je lah )

Kalau seorang je yang join, untung lah dia . :P

Mula hari ni sampai 11 August 2012 .
Announce pada 12 August 2012. 

My ex-boyfriend beat me black and blue when I was pregnant ( Ashley Brown )

Posted by Nono AB Jalil at 5:45 AM 0 comments
Ok, artikel nie aku copy paste je ok.. 
pasal aku sangat berminat dengan kisah silam Ashley Brown iaitu yang dulu nya salah seorang peserta Britain` Next Top Model 
dan diikuti salah seorang peserta dalam program America`s Next Top Model Britain Invasion juga.

Bagi seorang model yang boleh dikategori Baby Doll nie, siapa sangka dia pernah jadi mangsa penderaan ?

Baca artikel dibawah ( copy paste )

TELLY beauty Ashley Brown has told how she suffered years of abuse from her ex lover — who beat her while she was pregnant.




The Britain’s Next Top Model contestant claims she was headbutted and grabbed round the throat by jealous Alessio Tumminello, 21.



And she says Alessio — father of her two children — even banned her from having a BATH in case she was trying to attract other men.
Scots brunette Ashley, 20 — who has a daughter aged three and a six-month-old son — said: “Sometimes he would just strangle me, but when he headbutted me I had to hide it with make up.



Headbutted
The worst thing was that my little girl had to see it. He headbutted me so I had a huge lump and a bruised cheek. I was pregnant. It was the week before I found out.”
Ashley met Alessio when she was 15 and living with her parents in West Lothian. She got pregnant a year later.

He denies ever being violent during the four-year relationship.
But Ashley says the attacks began after they moved into their first home together.
She said: “It started with jealousy, then it got into him hitting me. He used to lock me in the house.
I wasn’t allowed to wear low tops, or white because he said it was see-through. I wasn’t allowed to wear skirts or pointy heels because he said they were slutty.

I wasn’t allowed to wear make-up or to have a bath or a shower if I was going out to see someone, because he said I was trying to impress them.
He was taking drugs a lot. He was horrible. He took all my confidence away.
Ashley says the abuse became “very frequent”. She said: “The police were involved and social services.
He stopped for about a week when he found out I was pregnant, but then he started again. He didn’t hit me when I was pregnant with my daughter, but he did when I was pregnant with my son.
It was because of the children that Ashley says she finally found the strength to leave last year. She has cut off all contact.
She said: “I put my kids first. Kids shouldn’t see someone get kicked or hit.
It’s things he used to say to my little girl that really got me.
He would call her a little bitch. It was disgusting. She’d make this little face and her cheeks would puff out and her little lip would go, but she’d try not to cry. It was really, really sad.
Ashley has never publicly spoken before about her ordeal. But she told The Sun she now hopes she can inspire other women to leave violent partners.
In next week’s Top Model show Ashley will be posing for photographs for a domestic abuse charity as she tells how she was a victim.

(The wannabe models posed for graphic photographs which highlighted smoking and violence, an issue that has haunted Ashley Brown. )

She said: “If a guy hits you once he’s going to hit you again, so don’t be stupid. I know it’s difficult. It took me a while to leave, but I did it.

Alessio ... he denies violence
Alessio ... he denies violence



In September last year, Alessio landed in court after police investiged a domestic incident at an address in Livingston.
At Linlithgow Sheriff Court he admitted damaging property and being concerned in the production of cannabis.
He was fined £400 for the drugs offence and ordered to pay £250 compensation for the damage he caused.
Alessio, from Edinburgh, insists he was never violent towards Ashley.
Speaking from holiday in Italy, he said: “I’ve heard the stories she’s been saying. It’s not true. Not at all. I can guarantee you. I wish her all the best with her career. I just want to see my kids.


Beautiful
But Ashley’s mum Kath Emerson backed her daughter’s claims. Kath told how she once saw Ashley with a “big lump” over her eye, and another time with fluid running down her nose after Alessio punched her.
She said: “She had a terrible time.”
Kath said Britain’s Top Model has helped Ashley regain her confidence. She said: “She’s starting to believe she’s beautiful again. I’m so proud of her.


Korang bayang kan je lah, dari usia dia 15tahun dia jumpa jantan tak guna tu, umur 16tahun Ashley dah pregnant. Dalam usia yang sangat muda pulak tu.

Yang paling kesian, time dia mengandungkan anak ke-2, dia kena belasah.
Hidup kita time belasan tahun masih duduk bawah ketiak mak bapak.
Dia? Jadi mangsa penderaan lelaki yang tak berguna dan tak bertanggungjawab.

Kita patut bersyukur dengan kehidupan kita sekarang.
Semalang mana  nasib korang, ingat je lah..
Ada yang lagi malang dan patut dikesiankan dari korang. :)

Friday, August 10, 2012

Johari Pain nak potong kote?

Posted by Nono AB Jalil at 3:46 PM 1 comments
Perggh !! 
Gempak lah title aku kot... Pantang lagi sekali...
Siapa Johari Pain nie? Dia orang Kelantan..
Haa.. nie yang aku tak suka... 
Pasai apa? Budak Kelantan nie memperlekeh kebolehan orang Sarawak.
Sekurag-kurang Pandalela masuk jugak Olimpik. 
KAU ADA ? !

Nama je 1 Malaysia tapi tetap gak ada unsur-unsur pengasingan antara Malaya dan Borneo.
Apa cer nie tot ?

Nie yang best



Kalau boleh, aku nak tanya dengan mamat nie.
Dia dah potong kote dia ke belum?
Anak jantan tu, takkan mungkir janji kowt?

Aku tak rasa dia nak potong kote dia.
Tolong lah kalau nak update status tu fikirkan kesan dia.
Jangan main lantak je korang nak UPDATE STATUS.

P/S: Tolong jangan kerana nila setitik, kami (warga SARAWAK) benci korang (warga KELANTAN).
 Tak pasal-pasal, orang Kelantan yang tak bersalah, dipersalahkan sekali.

Rujuk sini : Dayung Bidayuh Suok Sangon Sangon. (Gadis Bidayuh Menawan)
Rujuk sini : Cabar Pandelela, peminat tuntut 'janji kerat'

Bak kata Insan Kerdil pula  "Inilah orang kata terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya."
Bak kata Khairulnnisa, menyatakan di Twitter "bila dah gelabah dan-dan buat statement 'sedangkan Nabi ampunkan umat', ada akal tak nak guna sebelum buat statement potong penis. "

Sekian 

Wednesday, August 8, 2012

Limited Time Offer !! ( Set Make-up with FREE GIFT )

Posted by Nono AB Jalil at 8:54 PM 0 comments
Limited Time Offer!!!
Until 12 August 12 Only..
RM70 only + FREE POSTAGE !
Pay today, will get FREE GIFT, pay next day NO FREE GIFT :)



Stok sangat terhad.

Terdiri dari-

1-MAC Miracle palette All in one
-Eyeshadow
-lipstick
-shading
-blusher

2-7 brush

3-MAC Hich Difination lash MASCARA - hujung flexible

4- MAC Lipliner

5-MAC Eye liner

Semua dah tersedia dalam set ni..tak perlu cari lagi :)

Tuesday, August 7, 2012

Tikar Evamatic RM50 + FREE POSTAGE

Posted by Nono AB Jalil at 9:17 AM 2 comments
Alhamdulillah rezeki aku dipagi hari.
Ada jugak terjual 3golong tikar nie.
Pasti ramai yang tahu kan apa tikar evamatic nie.

Tikar evamatic nie memang sangat best lah.
Dalam bilik pon ada 1 ( mintak dari mak )..

Design dia memang berbagai dan sangat menarik.

Kalau rasa berkenan nak beli, boleh lah inbox kat facebook..


dan kalau nak cepat dapat balasan, boleh lah letak number tepon korang kat entry nie.
Nanti aku akan hantar mesej.
*jangan risau, aku takkan publish :)

( salah 1 design )

kalau nak tengok design penuh, boleh la klik link facebook di atas :)

Berbagai corak ada ^-^
Bukan setakat budak-budak, orang dewasa punya corak pun ada .

Jom la beli untuk raya nie..
Takkan beli LOMO sanggup tapi beli nie untuk parents tak sanggup kan xD

Saturday, August 4, 2012

Contact Lens mahal ke?

Posted by Nono AB Jalil at 6:07 AM 2 comments
Sedih..
Kenapa? Walaupun nak dekat raya nie, kurang betul customer aku...
Contact lens aku jual mahal sangat ke?? 
Cantik dah tu aku bagi FREE POSTAGE dengan Lens CASE.

Wuwuuwuwuwu..

Ollaa !!! wanna look awesome for upcoming Hari Raya ??
Here i sells a lot of READY STOCK CONTACT LENS !

Buy 3 pairs ABOVE & get FREE lens case + FREE POSTAGE (semenanjung)
Buy 4 pairs ABOVE & get FREE lens case + FREE POSTAGE
(s&s)

To those who buying 2pairs, you may choose
FREE LENS CASE
or
FREE POSTAGE
( SEMENANJUNG ONLY )
*if you choose FREE LENS CASE, you need to paid for POSTAGE FEE.
**if you choose FREE POSTAGE, you will not get FREE LENS CASE.

>>>>> PROMOTION<<<<<

All RM15 Lens ( Fiffy 4tones + RM3 ) :
1 pair = RM15 + FREE LENS CASE
2 pairs = RM30 + FREE LENS CASE
3 pairs = RM45 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
4 pairs = RM60 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
(s&s)

All RM18 Lens :
1 pair = RM18 + FREE LENS CASE
2 pairs = RM36 + FREE LENS CASE
3 pairs = RM54 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
4 pairs = RM72 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
(s&s)

All RM20 Lens :
1 pair = RM20 + FREE LENS CASE
2 pairs = RM40 + FREE LENS CASE
3 pairs = RM60 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
4 pairs = RM80 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
(s&s)

The Twilight Series Lens RM35:
1 pair = RM35 + FREE LENS CASE
2 pairs = RM70 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
3 pairs = RM100 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE (semenanjung)
4 pairs = RM130 + FREE LENS CASE + FREE POSTAGE
(s&s)

GRAB IT FAST !!!
*ALL READY STOCK !!
( i`ll check stock 1st if available )
p/s : KINDLY inbox me if you want facebook.com/desireforstuff



Yang tu la promotion yang aku buat~
Mahal ek??

Thursday, August 2, 2012

Wujud 1Lagi Laman untuk JANA DUIT ( PRELAUNCHX )

Posted by Nono AB Jalil at 3:39 PM 0 comments
Hehehe..
Aku bagitao nie mesti ada yang kurang percaya.
Well, dipendekkan cerita, aku di invite kawan aku untuk jana pendapatan secara ONLINE.
Aku baru register hari ni, boleh la kata baru dapat sikit..

Bagi pengguna FACEBOOK, mesti ramai yang tahu pasal laman

prelaunchX

Bagi yang tak tahu dan belum mendaftarkan diri, boleh lak klik SINI untuk mendaftarkan diri.
Memang tak susah pun nak register.
Tambahan page dia nie ringan je :)

Nampak nie??
Klik je SIGN UP lepas tekan link kat atas tu :)




Lepas SIGN UP, isi apa yang patut, pastu DONE  !!!!

Wednesday, August 1, 2012

Kad Permainan Illuminati. Kebetulan Atau Dirancang?

Posted by Nono AB Jalil at 9:55 PM 0 comments

Di dunia realiti dan maya dah pown heboh pasal Agenda Yahudi di Sukan Olimpik di London 2012 kan. Aku pown ada cerita pasal kontroversi pasal Maskot, Stadium Dajjal, Penghinaan Kepada Nabi Musa, Zionis dan macam lagi yang dapat dikaitkan dengan Olimpik 2012 tue di London. Korang boleh lihat entry tersebut kat Agenda Zionis, Freemason Dan Illuminati. Sekarang nie aku nak curik sikit masa korang untuk baca apa yang aku nak bongkarkan kat sini.

Okay gambar kad di atas menunjukkan Kad Permainan Illuminati. Kad ini dikeluarkan pada tahun 1995. Okay set dalam minda pada tahun 1995 taw. Apa yang mengejutkan aku, apa yang berada di kad tue, benar-benar terjadi selepas tahun 1995. Adakah ianya kebetulan? Aku nak huraikan satu persatu apa yang berlaku pada kad-kad tue pada dunia realiti. Semua kejadian berlaku selepas tahun 1995. Pelik tapi itulah kebenarannya.




Kita lihat terus pada KAD KE-2. Korang masih ingat peristiwa tentang serangan ke atas World Trade Center di New York dulu pada tahun 2001. Ia berlaku pada 11 September 2001. Korang google lah, semua ada pasal hal nie.
Lihat Juga --> http://bit.ly/R2R2uw Kejadian nie dirancang atau kebetulan berada di atas kad tersebut? Atas serangan nie, kita umat ISLAM telah dijadikan kambing hitam oleh Yahudi Laknatullah dan digelar terrorist. Mereka menuduh umat ISLAM yang menyerang menara WTC ketika itu. Osama Bin Ladien pada ketika itu dipersalahkan dan Yahudi menuduh Umat ISLAM yang bertanggungjawab. Padahal mereka sudah pown merancang pasal serangan ini. Caption di atas pown mereka dah letakkan, siapa yang melakukan serangan ini adalah pengganas. (Terrorist Nuke)



Bayangkan, mereka mencipta kad pada tahun 1995 tetapi seolah-olah mereka tahu kajadian yang akan berlaku ke atas pentagon nie. Waahhh pelik betul. Korang tengok, Pentagon terbakar di kawasan yang aku merahkan tue. Bukankah ini keadaan yang digambarkan di sini? Kad ini menunjukkan kebakaran yang membakar dgn kuat di halaman pusat Pentagon, tetapi yang lain bangunan itu kelihatan cukup tidak rosak supaya aktiviti biasa boleh terus tanpa halangan! Perhatikan kedua-dua tarikh nie. serangan dilakukan pada tarikh yang sama iaitu 9/11.



Dulu heboh yang muncul wajah di asap kebakaran yang berlaku pada serangan WTC tue. Wajah tersebut seakan-akan syaitan. Tapi aku not sure betul atau tak gambar tersebut diedit atau apa. Tapi dari info-info digoogle, gambar wajah asap itu bukan diedit. Ramai yang mengatakan itu hanya lah kebetulan. Tapi perhatikan pada kad yang ketiga nie, asap pada bangunan itu seperti membentuk wajah kan?
 Mata, mulut lengkap seperti wajah. Lihat sini Juga --> http://bit.ly/QdbfRv Kebetulan atau ia satu pemujaan syaitan api? Cisco Wheeler berkata bahawa iblis yang paling berkuasa dalam kerajaan Iblis dikenali sebagai Iblis Kebakaran (Yeke), ia adalah untuk-iblis bahawa orang-orang purba - termasuk orang-orang Yahudi - dikorbankan anak-anak mereka untuk Molech.  Kemunculan muka setan ini mungkin menjadi bukti bahawa serangan itu adalah korban untuk melakukan Ritual Pemujaan Syaitan Api yang dijalankan oleh Illuminati. Waalahualam.




Kad nie tak berapa nak faham tapi apa yang diresearch kan, maksud Kad : Center For Disease Control (CDC) ialah CDC nie sebuah organisasi yang mengawal penyakit seperti malaria pada asalnya. Hmm pening lah kad nie. Faham tue faham cuma tak dapat nak huraikan dengan detail. Argghhh. Apa-apa pown ia sudh pown berlaku. Kad : Epidemic pula mcm explain kat kita ia bukan bentuk serangan yang memusnahkan sesuatu tempat. Ia seperti virus yang membuat orang jatuh sakit. H1NI yang heboh 2 tahun lepas?? Adakah mereka yang mencipta virus2 ini? Ishh. Muskil2.



Kebetulan atau telah dirancang dengan teliti? Bagaimana kad illuminati yang telah dicipta pada tahun 1995 boleh tahu perkara2 yang berlaku pada tahun tahun-tahun berikutnya? Memang ia telah pown dirancang. Semua sudah tahu tentang peristiwa tumpahan minyak di Teluk Mexico akibat letupan pelantar cari gali minyak British Petroleum (BP). Untuk maklumat mendalam pasal Tumpahan Minyak di Mexico nie, korang google lah ye. :-)



Bencana yang menimpa Jepun pada tahun lepas sangat2 menyentuh sifat kemanusian. Di mana banyak kehancuran yang berlaku di negara matahari terbit tue. Tsunami berlaku akibat gempa bumi yang kuat dan menyebakan air laut memuntahkan ke bumi Jepun. So ada buat research sikit, negara barat mempunyai nuklear yang membolehkan terjadinya gempa bumi dan menyebabkan Tsunami berlaku. Abaikan. Allah S.W.T yang menjadikan semua, tanpa izinnya, ia takkan berlaku kan. Tapi adakah ia dirancang dengan teliti oleh golongan illuminati nie. Tengok pada kedua-dua kad, ia berlaku kan? Selepas tsunami, semua masyarakat takut akan radiasi reaktor nuklear yang berada di Japan akibat oleh kemusnahan Tsunami. Ia telah dirancang!



Pada kad kali nie menunjukkan kemusnahan menara jam. Tapi tak dapat dikenalpasti apa jenis menara Jam tue. Ramai mengatakan ia seperti Big Ben London. Lihat --> http://bit.ly/QnA8Jx Ada jugak yang kata Menara Jam Tokyo. Perhatikan pula lima orang yang berada di kad tersebut. Memakai baju berlainan warna. Korang perasan tak yang warna baju tue adalah warna Olimpik Ring iaitu Biru, Kuning, Hitam, Hijau dan juga Merah. Adakah kad yang dicipta pada tahun 1995 dapat mengetahui semua yang berlaku pada tahun hadapan.



Play dan Pause video pada masa 0.05 saat. Nampak Big Ben Clock di London ditendang dan senget seperti dalam kad?

Nampak sangatlah yang ia dirancang. Patot la London beriya-iya nak jadi tuan rumah pada Olimpik 2012. Agenda Freemason, Illuminati dan Yahudi banyak ditunjukkan pada Olimpik 2012. Adakah sesuatu akan berlaku? Di tambah lagi dengan spekulasi bahawa tahun 2012 akan terjadi bencana besar di dunia ini yang berkaitan pengakhiran kalendar maya. Iklan --> http://bit.ly/QdbfRv


Untuk makluman, permainan ini mempuyai 330 keping kad. Mungkin anda berminat untuk membeleknya satu persatu untuk mengetahui apa lagi yang di rancang.


 P/S : Sama-samalah kita memperkuatkan iman kita kepada Allah SWT. Mereka hanya merancang tetapi ingat, hanya ALLAH S.W.T yang akan tentukan. Mungkin juga para pengamal tasawuf boleh memberi sedikit komen. Salam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal