NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Tuesday, September 25, 2012

Jawatan Kosong Temuduga Terbuka Airasia Flight Attendants 2012

Posted by Nono AB Jalil at 12:03 AM 0 comments


Registration: 9am – 11am

Date & Venue:

29 Sept 2012
Kuala Lumpur
Plaza Berjaya

13 Oct 2012 Ipoh
Syuen Hotel

20 Oct 2012
Kuantan
Zenith Hotel

4 Nov 2012
Malacca
Bayview Hotel

6 Oct 2012
Johor Bahru
M Suites Hotel

Application Details
Interested applicants please download and complete this: airasia.com/FA-application/index.html

Come along with the following documents for registration between 9am and 11am
- Completed application form & latest resume
- Original & copies of Higher Education or other certificates
- TOEIC with 600 score and above www.toeicmalaysia.com/airasia-toeic-Ir-test
- SPM with CREDIT in English and Bahasa Melayu
- Original and copies of NRIC & Passport
- 1 Latest head & shoulder photograph (passport size)
- 1 Latest full body photograph (postcard size)
- Submit a creative video of yourself – go to this link: http://youtu.be/GIXOSB91u8E and follow the instructions carefully

Absolutely Essential
Male/Female (Malaysian only)
Age: 20 – 35 years old
- Height:
Female – min. 157cm, max. 170cm barefoot
Male – min. 170cm, max. 180cm barefoot
- Dress code:
Ladies – Smart casual (strictly knee length skirts)
Gentlemen – Smart casual and stylish
- Outgoing fun personality
- Position is based in LCC Terminal, Sepang
- Inexhaustible smile
- Boundless energy
- Genuine interest to serve people
- Fluent spoken English and Bahasa Malaysia
- Good communicational skills
- Experienced crew is encouraged to apply
Position is based in LCC Terminal, Sepang.

Saturday, September 22, 2012

Kisah Si Bodoh dan Si Pengecut

Posted by Nono AB Jalil at 11:42 PM 4 comments
Mula-mula aku baca cerita ni, nak kata kesian kat perempuan tu pun ada, nak kata bodoh pun ada gak~ 
Walau apa pun, jom kita baca ! 
p/s: aku tukar nama tempat jap ^^



Ada sebuah cerita mengenai si perempuan bodoh dan si lelaki pengecut. Cerita mereka bermula daripada topik pizza. Si bodoh ni selalu mengadu dekat facebook yang dia teringin makan pizza dan si pengecut nie pun offer kata nak belanja makan pizza. Si bodoh ni tak percaya pasal tengok tempat tinggal dia kat Kuala Krai tak lama suatu tempoh mereka saling berhubung antara satu sama lain. Si pengecut nie ceritakan tentang perihal diri dia yang memula masuk Islam dan perihal kes dia terlanjur dan ada anak luar nikah. Si bodoh ni ok la respon pasal tak da hati. Lama-kelamaan mereka makin rapat dan si pengecut pulak ada di KL. Si pengecut tunaikan la janji dia untuk belanjakan si bodoh ni pizza .

Kisah mereka nie mula2 memang sweet sangat tapi si bodoh ada kisa lalu nya yang tersendiri. Dia masih was2 menerima si pengecut nie sebab dia tak nak dikecewakan macam yang ex dia buat . Ex si bodoh ni buat, lepas dapat badan dia ex si bodoh tingglkn dia. Kesian dia.. tapi si pengecut lain. Dia kata niat dia ikhlas nak amik si bodoh jadi isteri dia dan dia janji kat si bodoh yang dia takkan tinggalkan  si bodoh walau apa pun terjadi  macam ex dia perna buat. Menangis la si bodoh mendengar cerita itu. Pada masa tu gak ciuman pertama untuk si pengecut diberikan oleh si bodoh dan lepas beberapa ari kemudian si pengecut bawak lak si bodoh ke rumah dia yang lama. Dekat situ gak la si bodoh menyerahkan diri dia dekat si pengecut walaupun niat hati si bodoh masih rasa takut. Namun, dia teringat dengan kata si pengecut yang dia nak amik si bodoh nie jadi isteri. ( Sedia maklum, perempuan mana yang tidak sudi jika ada yang ingin mngmbil mereka jadi isteri dan bukn tempat untuk membuang nafsu)  Masa tu si bodoh merelakan segalanya dirinya diratah oleh si pengecut dan sejak dari itu hubungan mereka semakin rapat ( hanya pada permulaan ).

Selepas beberapa hari, dia pulang lah ke tempat nya di Kuala Krai. Hubungan mereka waktu tu memang bagai sukar diptuskan. Telefon dan 3g memang setiap ari tanpa rasa jemu.  Si pengecut siap ingin membelikan cincin untuk si bodoh. Balik lah lagi si pengecut bulan 7 2011 pabila diminta oleh si bodoh. Saat tu si pengecut memberi cincin dan gelang emas putih yang dibeli untuk si bodoh. Gembira lah rasa hati si bodoh tapi cincin itu longgar maka dipulangkan kembali kepada si pengecut untuk dikecilkan . Setelah cukup tempoh si pengecut itu bercuti maka pulanglah kembali si pengecut ke sana dengan membawa cincin itu.
Mereka saling menceritakan perihal masing2 dan si pengecut kata si bodoh ni mungkin org yang ke-15. Mula2 tu mmg si bodoh kecik hati dan si bodoh pun cerita gak yang si pengecut ni orng ke-5 dia. Si bodoh tahu yang si pengecut nie mungkin akan kecik hati tapi bagi dia kalau betul si pengecut sayangkan dia, dia akan terima si bodoh walau sehina mana pun si bodoh.

Namun lama kelamaan hubungan kian renggang dan semakin renggang . Rasa cemburu si bodoh memang tak dapat dibendung dan dia menangis tatkala meliat gambar lama si pengecut dengan ex nya tapi lama kelamaan pudar.
Suatu ari mereka bergaduh besar dan si bodoh mintak putus setelah kurang dari 3 jam, mereka berbaik semula kerna si pengecut kata dia tak boleh hidup tanpa si bodoh. Semejak dari itu si bodoh yakin yang si pengecut takkan tinggalkan dia. Walaupun si bodoh kerap mintak putus tapi dalam hati dia tak pernah pun inginkan perpisahan sebab si bodo ni Cuma nak mintak dimanja dan disayang oleh si pengecut sebab si penegecut tinggal jauh dari si bodoh.

Walau bagaimana pun setelah masuk nya taun 2012 hubungan si bodoh dan si pengecut makin renggang dan banyak perkara yang berlaku namun mereka tetap harungani gak. Tetapi apa yang terjadi dengan teruk nya, hubungan mereka kian retak kerana facebook kerna gambar nya berdampingan dengan seorang perempuan. Bukan itu sahaja, si pengecut berselindung dari dari si bodoh tentang perkara itu. Menangis la si bodoh dengan teruk nya sehingga mereka menjadi sangat2 renggang.

Beberapa minggu berlalu, mereka semakin kurang berkomunikasi. Punca nya bermula dari saat si bodoh meletakkan status Its complicated ( bukan tanda putus pun ) menyebabkan si pengecut unrfiend kan si bodoh tu tadi. Maka putus la mereka. Selang beberapa hari, mereka berbaik tapi si pengecut tetap tidak add Friend sebalik nya meremove gambar mereka bersama dan selang beberapa hari lagi si pengecut meremove semua post2 yang si bodoh pernah post kat wall si pengecut nie .

Dengan sedih dan marah nya si bodoh bertanya dekat si pengecut sebab kenapa dia buat begitu dan yang ada Cuma alasan dari pengecut adalah, ` meluat` dan dia maksudkan post yang dia sendiri tag dekat si bodoh pun suatu perkara yang meluat bagi si pengecut.

Dengan menahan tangisan lagi,si bodoh tanya dekat si pengecut,apa lagi yang kau akan padam lepas ni? kau akan padam aku? Jawpan si pengecut sangat mudah,` tengok la nanti,belum tao` .Si bodoh tanya lagi samada si pengecut ada perempuan lain dan xnk tengok perempuan lain tu tengok post2 meluat si bodoh. Mula2 si pengecut taknak mengaku dan akhrinya mengaku dia ada perempuan lain.

Dengan rasa sedihnya si bodoh menangis dengan perasaan sebak dan mereka putus mulai saat si bodoh block kan number yang menjadi jalur hubungan mereka. Segak haritu gak si pengecut membenci si bodoh. Dengan bangganya si pengecut berkata dia buang si bodoh dari hidup dia. Si bodoh berasa sedih yang amat perit.

Si bodoh masih lagi menuntut janji sehidup semati, janji bahawa dirinya takkan pernah ditinggalkan  pada si pengecut namun diabaikan. Sebaliknya si pengecut bersikap seperti pengecut dan mengelak semua perkara.
Dirinya rasa seperti sama diperlaku kan ex nya dulu. Setela cinta dan kasih sayang didambakan untuk si pengecut, si bodoh jugak mendambakan tubuh nya untuk diratah si pengecut dulu. Si bodoh berasa sebak pabila teringat kerana hanya si pengecut sahaja yang kerap merata tubuhnya. Bagi nya kini,dirinya seperti seorang perempuan yang tiada harga kerna dia tahu tiada lelaki yang sudi menerima bekas lelaki lain.

Sehinggakan hari ini, dirinya masih diabaikan oleh pengecut. Setiap panggilan hanya dibalas dengan peti suara dan setiap sms yang dihantar belum tentu dapat balasan. Si bodoh masih lagi menanti cinta dari si pengecut yang telah mengaibkan dan membuat nya seperti tempat yang sekadar pembuang nafsu si pengecut .


Habis baca dah? Rasanya kan, si lelaki nie kalau dah pernah buat kat perempuan macam tu, memang dia akan ulang lagi.


Tuesday, September 18, 2012

Jom Shopping Jap !

Posted by Nono AB Jalil at 10:55 PM 0 comments
Kenapa nak beli 1-1 kalau boleh dapat SET MEKAP dengan harga rendah?

Tak rugi tao ! STOCK ni sangat LIMITED !

Siapa cepat dia dapat ! Boleh SUBMIT order kalau nak..

Okay~ Sini ada 3set yang paling orang selalu nak order..

PALLET yang ada tersedia sekali dengan SET BRUSHES !
Memang tak rugi kalau korang nak beli !

RM65

SP-102


RM65

SP- 100

RM70

SP-108

Bagi 10 ORANG yang terawal, akan dapat FREE POSTAGE.

Sila komen dibawah dan tinggalkan link emel.
Nanti aku akan emel korang kalau korang berminat nak beli SET PALLET nie.

*harga yang dinyatakan di atas belum termasuk postage lagi
 ( hanya bagi 10 orang terawal yang membuat tempahan dan bayaran akan mendapat FREE POSTAGE )

Nak banyak pilihan?
Klik SAYA

Monday, September 17, 2012

Boleh Buat Tempahan Cursor Nama atau Logo

Posted by Nono AB Jalil at 12:20 AM 0 comments
Okay..
Aku terniat pulak nak tolong kawan aku buat bisnes kecilan nie 
walaupun aku tahu tak seberapa menguntungkan lah,

Sini aku ada sediakan 3 package tao..

  • 1 cursor ( nama atau logo ) = RM2
  • 2 cursor ( nama atau logo ) = RM3
  • 3 cursor ( nama atau logo ) = RM4
*cuma boleh tukar design 2x sahaja

Untuk pengetahuan, pembayaran boleh dilakukan dengan cara :
  • Membayar melalui topup ( maxis sahaja )
  • Transfer nilai ke account Maybank
Contoh Cursor Nama




*kalau nak yang bernama macam nie, 
sila nyatakan jenis font dan font color dan pointer pulak nak warna apa, okay?


Contoh Cursor Logo





*kalau nak yang logo punya, sila sertakan logo dan pointer color

Berminat?
Boleh post dekat timeline page Nono Says

Sunday, September 16, 2012

Common interview questions for Flight Attendant

Posted by Nono AB Jalil at 12:12 AM 0 comments

Ok... Mood aku sedikit baik hari ini..
No jiwang entry for a while.

Bagi yang bakal pergi ke temuduga terbuka flight attendant nie, aku ada sedikit tips lah untuk korang walaupun aku nie belum rasmi lagi lah.Pasal aku pun sedang nak but persedian untuk diri sendiri.

Ini adalah beberapa common questions yang interviews akan tanya tao, jangan korang gugup pulak. Kalau tak nak gugup, sila praktis awal-awal tao.

  • Ceritakan tentang diri anda/ Tell about yourself 
Sedia maklum yer, ini adalah soalan terbuka dan agak mudah untuk memjawab tao. Well, just story about yourself. Many of the interviewee would be tempted to show the positive points about themself. However, please remember apa yang mereka paling mahu adalah mengetahui dengan lebih mendalam tentang diri korang samada korang calon sesuai ke tidak untuk post tu.  This mean that you have to  do some research to find out about the company, the job you are applying and the required skills.

Untuk pengetahuan korang, interviewers will try to match us to the mental image of the ideal person. 
Please avoid talking about your unrelated achievements ( kalau tak nak kena reject ).

  • Ceritakan kepada mereka kelebihan dan kelemahan/Tell them about your strength and weakness.
Ini adalah soalan direct tentang perception diri korang sendiri. You may have to justify you answers, as the interviewers may opt to drill deeper into the matter. 

About your strength, sila bersedia untuk menyatakan dan menjelaskan beberapa kelebihan that you think can help the company.You can talk about your character ( macam aku suka SENYUM, suatu kelebihan juga tu ), your education or your experiences.

Talking about weakness can be a bit difficult ( bagi aku lah ). It is natural that most people do not like to talk about weakness include myself. 
When you talk about your weakness, show the interviewer that you know about it and tell them how you are going to solve the issue.

  • Where do you see yourself in five years?
Be tactful to answer this question. 
Never tell them that you would like to be the boss of the interviewer, dan pada masa yang sama avoid giving them the idea that you are a dead wood.

Getting the correct answers for the common interview questions can be the factor that determine whether you get the job or not.



So, informative ?
Kalau nak practikal awal pun boleh, tapi kena ambil kursus dulu la.
Bagi yang ambil kursus tu, dapat pekerjaan tu tiada jaminan because you still need to go to any an open interview.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    - Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal