NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Sunday, June 9, 2013

Cerita pendek : Tragis Pernikahan Malam Pertama

Posted by Nono AB Jalil at 8:34 AM 0 comments
Watak-watak


  • Leila
  • Hafiz
  • Naim




Leila seorang gadis yang amat cantik dan disukai ramai. Dia juga mempunyai seorang teman lelaki bernama Naim namun Leila mengambil keputusan untuk meninggalkan Naim demi Hafiz kerana sifat Naim yang kurang serius dan suka berfoya-foya. Walaupun telah menjalin cinta selama 5tahun dengan Naim, Naim masih tidak berubah sikap sehingga Leila menjadi tawar hati dan membuka pintu baru untuk Hafiz. Setelah Leila memutuskan hubungan nya dengan Naim, akhirnya Leila dan Hafiz telah merancang untuk berkahwin namun perancangan itu tidak disenangi oleh Naim kerana masih mempunyai perasaan terhadap Leila. Naim sering merayu-rayu agar diberi peluang namun tidak di endahkan oleh Leila. 

" Baby, forgive me baby and please give me one more chance. I really love you baby. Please baby.. I can`t live without you baby,"
"Naim, please stop calling me baby. I can forgive you Naim but cannot be with you anymore Naim. I`ve been give you countless chance for you to change tapi apa yang you bagi? Nothing Naim.. Nothing... Please forget me Naim and go find someone else better than me. My heart no longer for you, its for Hafiz now dan i akan berkahwin tak lama lagi."

.............................................................

Sesudah dilafazkan maka sah lah Leila dan Hafiz menjadi suami dan isteri maka Hafiz mengucup dahi Leila dengan titisan air mata kegembiraan Leila membasahi pipi. Pada malam perkahwinan mereka. Hafiz telah membuat surprise untuk meraikan malam pertama pernikahan mereka. 

" Open your eyes sayang... Cuba teka kita nak buat apa dengan bot ni? "
" Awwww.. abang.. so sweet.. Apa lagi kalau bukan meraikan malam pertama kita ditengah lautan dengan bot ni, kan?"
" Bijak pun sayang abang nie.. ," * sambil Hafiz mencubit hidung isteri nya.

Pada saat mereka hendak bertolak, Naim telah menyeludup masuk kelam bot yang dinaiki oleh pasangan pengatin baru itu. Sewaktu setibanya ditengah lautan, Hafiz mematikan enjin bot dan menangguhkan isterinya daripada penyediakan makan malam mereka. 

" Sayang, come here sayang. You can do that later,"
" Ada apa bang? ,"
" Duduk je lah.. Sini sebelah abang.. (*sambil tepuk-tepuk tempat yang dimaksudkan Hafiz untuk Leila ). Cantikkan permandangan malam ni?"

Leila hanya tersenyum melihat langit lalu mengalihkan pandangannya melihat Hafiz yang sedang kusyuk mengira bintang.

Sedang asyik mereka menikmati permandangan di malam hari sambil berpelukan mesra, Naim muncul dengan muka bengis lalu menusuk bahagian perut Hafiz menggunakan pisau yang digenggamnya dengan erat. Leila yang tergaman melihat suaminya ditusuk dengan pisau lalu menangis ketakutan.

" Abang !!!!!"

Namun Leila memberanikan diri untuk melawan demi melindungi suaminya. Semakin melihat keadaan itu, Naim menjadi semakin marah. Naim mula bertindak kasar terhadap Leila. Lalu menolak Leila sehingga tersunggkur di atas lantai bot. Naim mencekik Leila sehingga dia sukar untuk bernafas.

" Why baby why?! Kenapa you tinggalkan i ? You know i really love you. Why you leave me baby? Apa kurangnya i dengan jantan tu?" ( * sambil menunding jari ke arah Hafiz )

Dalam keadaan nyawa-nyawa ikan, mata Leila melilau tercari-cari sesuatu untuk dia melepaskan diri lalu dia terlihat kapak yang terselindung  betul-betul berada disebelah kanannya dan dengan pantas Leila mengambil kapak itu lalu menghentak kepala Naim menggunakan bahagian kapak yang tumpul lalu pengsan. Kepala Naim berlumuran namun tidak terlalu parah dan tidak diendahkan oleh Leila kerana Leila lebih risaukan suaminya. Dengan keadaan yang kelam kabut Leila cuba untuk memandu bot dan berpatah balik sambil menjerit-jerit akibat nervous melihat Hafiz semakin banyak kehilangan darah dan semakin sukar untuk bernafas.

" Abang !! Abang !! Bertahan abang !! Leila akan mintak bantuan dan bawak abang ke hospital secepat mungkin !!"
Dalam keadaan yang semakin teruk, Hafiz tetap cuba untuk memberitahu isteri nya.
" Sayang.. Jangan panik. Sabar.. abang okay..."
" No!! Abang.. you not okay... makin parah. stop talking abang. We almost there "
Dengan senyuman Hafiz berkata..
" Sayang nampak makin cute bila makin nervous. Abang suka... You know what sayang.. I really love you. Abang happy bila dapat kenal dan kahwin dengan sayang.."
Dengan tiba-tiba air mata Leila jatuh berlinangan..
" I love you too abang... Please stop talking we al........."

Namun tanpa disedari , Naim terjaga dari pengsan daam keadaan terumbang ambing lalu mengambil kapak yang Leila guna untuk menghentaknya tadi dan menetak Leila dari arah belakang. Leila mengalami pendarahan yang amat banyak. Naim terlihat Hafiz masih bernyawa dan mengerang kesakitan lalu menetak Hafiz bertubi-tubi sehingga mati. 

" Aku tak dapat Leila, biar kau pun sama tak dapat ! Kita sama-sama tak dapat ! "

Leila yang telah lupuh dan separuh sedar melihat keadaan itu menangis-menangis tanpa suara meihat suaminya diperlakukan dan akibat terlalu banyak pendarahan pada bahagian yang ditetak Naim, Leila pun mati dalam keadaan airmatanya berlinangan.

Naim yang baru sedar bot tersebut tiada pemandu, Naim cuba untuk mengawal bot itu namun hilang kawalan akibatnya bot yang dinaiki mereka bertiga terlanggar tembok yang besar dan sebelum terlanggar tembok besar itu. Naim sempat berlari ke arah mayat Leila dan memeluknya.

" I`m sorry baby.. I love you baby.." 

Akhirnya yang tinggal hanya bangkai bot yang berselerakan akibat terlanggar tembok dan mayat Leila, Hafiz dan Naim dibawa arus laut yang bergelora.

Wednesday, May 1, 2013

Modeling Eye Contest - 2nd ( FB )

Posted by Nono AB Jalil at 8:15 AM 1 comments
Start date to submit picture : 1st May
Close date to submit picture : 6th May (its my birthday)

Start vote : 7th May
Close vote : 14th May

Winner announce : 15th May

How to participate ?

1. LIKE this page, LIKE this picture and comment `done like`.
2. Must be wearing any contact lens and
post your picture on Contact Lens & Sarawak items wall page.
3. 1 person 1 picture.
4. Get vote within start vote date as state as above until close.
5. Everyone can participate.

p/s: If the less than 10 person, only 1 winner will be select but if more than 10,
2 winner will be select based on the highest `LIKE` you get on your picture.

Click Contact Lens RM18 & Sarawak Items to join.


Saturday, April 27, 2013

Pesta Kaul, Mukah, Sarawak 2013

Posted by Nono AB Jalil at 9:44 AM 0 comments
Pesta Kaul 2013

22/4 - 28/4




Tomorrow is the last day of Pesta Kaul, do visit us at booth and those who want to buy evamatic, i`m really sorry because its out of stock... what left is only this ( view picture link )


By the way, have fun you all ! 


Monday, April 22, 2013

Bab Menegur Orang: Hinaan atau Nasihat?

Posted by Nono AB Jalil at 4:06 AM 0 comments
Kat sini ada perihal yang aku nak luahkan. Aku ada jumpa 1 blog ni, niat dia baik katanya menegur seseorang yang tak bertudung dan bergambar berpelukkan dengan lelaki yang bukan muhrim nya yang ada kat blog seorang perempuan yang tak bertudung ni. Perkara yang aku nak pertikai disini, adakah dia cuba memberi nasihat atau menghina?



Pernah ke tidak pembaca semua mendengar, 
" Menegur antara 2 orang dikatakan sebagai nasihat tetapi menegur di khalayak dikatakan sebagai penghinaan" ?

Mesti pernah kan? Blogger nie menegur dengan meng`update entri beliau dan diberikan untuk tatapan umum membaca. Tindakan beliau di kira sebagai apa dah? Walaupun cuma di blog tapi dengan mem`publish entri yang macam tu dan bagi orang lain baca pulak tu. Aku rasa macam bukan nasihat tapi menghina. 

Dekat blog perempuan yang tak bertudung ni boleh leave comment, ada Facebook Page dan ada Twitter kalau tak silap, si penegur ni aku rasa boleh guna salah 1 alternatif di atas dengan niat menegur antara 2 orang. Blog si penegur ni pun ada Facebook. So, Facebook by Facebook ( aku nak samakan dengan Face to Face ),  tak boleh ke cik kak? Niat menegur tu dah baik tapi biar dengan cara nya takut nanti terpesong niat nak menegur. 

Monday, April 15, 2013

Anime: Uta No Prince-Sama ( UtaPri )

Posted by Nono AB Jalil at 7:47 AM 0 comments
Currently i`m addicted to Uta no Prince - Sama ( UtaPri ), its means Lagu Putera or in English, Song of the Prince (s). Why S in bracket? I have my own reason, its 6 guys in STARISH group ( +1 in Season 2 ), Prince is only for 1 person right because its without S. I`m not trying to change the title though.. Hahahhaha... Sorry about that... Skip about that... Here i have my own opinion, by the way, to those who love K-POP group, i`ll suggest you to watch this Anime. Its almost similar to live action K-POP GROUP ( or people called it BAND? ). I`m`m not really sure whether its being called band or group, i`m kinda confuse now...

Here some picture i`ve download on Google images and re-upload it here on my blog. Long time no update my blog.. How i missed it... 

*click images to enlarge




Here some pictures in chibi mode ! Daisuki !



Here an image with details of STARISH member, i`ve been searching for Cecil details but i didnt found any. I guess its because he rarely appear in Season 1 and finally appear for sure in Season 2 and become one of STARISH member ( currently airing, 2nd episodes has been publish )






For you information, UtaPri is an anime about music. I am sure anyone would be disappointed if this aspect of the anime was not done well. i think that the background soundtrack is quite suitable. The singing however has been the part that I really enjoyed. When people keep asking the question "Can music change the world?", I really have to give a yes as an answer. I felt that the songs in UtaPri are all quite emotional. If you like a short anime based around music or enjoys watching a reverse harem with cute guys, UtaPri is the anime for you. With dreams of becoming a composer and someday writing a song for her favorite idol, Haruka enters the Saotome Academy, a prestigious performing arts school. If successful there, she’ll be able to join the Shining Agency after graduation. However, it won’t be so easy when Haruka is already surrounded by potential idols and composers. On top of that, her homeroom teacher is a current idol, the headmaster was a record-breaking singer, and the academy itself is a chaotic place where anything can happen. Which prince of song will be paired up with Haruka?! Uta no Prince Sama is an exciting, coming-of-age romantic comedy that will be like sweet music to your eyes and ears!

P/S: Hahaha.. Sorry for my broken English, its been so long i`m not using an English in my daily life and type any update in English, only type it in WhatsApp with my man. Fuu Fuu Fuu..

Friday, April 5, 2013

Time kangkang kononnya nikmat

Posted by Nono AB Jalil at 9:47 PM 2 comments

Title saja sudah cukup macam berbaur lucah. Harap maaf, memang terdapat sedikit lucah tapi aku tetap nak update sebagai pengajaran segeinlir manusia di luar sana. Bagi aku, pantun ni sangat ringkas, padat dah mudah difahami. Mintak maaf jikalau ada sesiapa yang terasa. Kalau dipandang dari segi logik nya, potongan setiap pantun itu memang tersirat pengajaran dan kebenarannya. Aku tahu, walau sekadar posting macam ini tak kan merubah keadaan yang sedia ada yang dah berlaku dalam dunia kita sekarang, apa-apa pun, baca lah petikan di bawah. Mudahan membawa sedikit pengajaran pun tak apa walaupun bunyi bahasa nya agak kurang ajar.


Bermula dgn sekadar mengurat
Lalu bertemu di satu tempat
Maka tangan pun mula melorat
Lawan peluk tak kurang hebat

Bila peluk sama rapat
Nafas pun tersekat-sekat
Baju sendat turut terangkat
Gunung berluruh turut d’pnjat

Tinggi rendah,bacaan disukat
Jarum meter bepusing ligat
Lubang kosong mula tersumbat
Habis longgar dlunya ketat

Ular sakti menikam tepat
Bisa terpancut kononnya ubat
Ubat cinta tak pernah tergugat
9 bulan perut sarat

Dulu kosong skrg berat
Bila d’tnya kata terjerat
Time kangkang kononnya nikmat
Cepat lah abg cepat lah cepat
Pikir dunia tak ingat akhirat
Dapat baby di buang merempat
Masalah selesai kononnye selamat
Buat dulu pastu taubat

Tapi skrg sudah terlambat
Segala amalan di hitung di catat
Tunggu lah masa tunggu lah saat
Di akhirat kelak HANG TAKKAN SELAMATTT.

Pendapat? Agak kurang ajar tapi kenyataan untuk segelinitir pihak kan?

Sunday, March 24, 2013

Apa Maksud Hudud ?

Posted by Nono AB Jalil at 10:25 AM 0 comments
Semalam aku update status kat Facebook dengan tujuan nak bertanyakan soalan kepada pengguna Facebook yang lain. Yes ! Aku tanya apa maksud Hudud. Sejujurnya aku agak naif bila melibatkan isu agama disebabkan sejarah aku dibesarkan ( aku diam dengan datuk aku yang Cina masa kecik ) tapi tiada salah kalau aku bertanyakan sesuatu tentang ni, kan? Kita hidup memang dituntut untuk menuntut ilmu jugak kan? Soalan yang aku update semalam berbunyi macam ini ;

Got something i wanna ask here, what is the meaning of HUDUD?
Some of you( those who already know me ) might be already know that I'm kinda naive and lack of this when it's come to this matter coz of my situation..
I've been asked someone about this ( 3x times ) and she/he not helping me at all and makes me more confused by his/her words..
Apa maksud HUDUD ? I want the meanings... Tq...
*I'm serious about this
( *punca aku taip camni mungkin orang tu fikir aku main-main dan pura-pura tak tahu )

(*1st printscreen)

(*2nd printscreen)



Alhamdulillah jugak lah, dengan soalan yang macam tu, aku dapat respon dan penjelasan yang baik jugak.So, sekarang aku dah faham dan tahu maksud Hudud, bukan sekdar Hudud, Sekular pun aku dah tahu.. Aku berterima kasih sangat-sangat. Ada yang yang guna ayat, "senang cerita Google je", no... apa gunanya aku update ke Facebook untuk tanya soalan ni?
Aku cuma nak baca dan memahami pendapat individu. :)


Wednesday, March 20, 2013

3rd Vacation - Teluk Ramunia, Johor

Posted by Nono AB Jalil at 6:43 PM 2 comments
Dulu aku ada update pasal 1st Vacation - Genting Highlands dan 2nd Vacation - Temiang, Seremban kan? Lama betul aku pending nak update 3rd vacation aku. Untuk pengetahuan, aku pergi ke 4 tempat dalam masa 20 hari aku dekat semenanjung sana.. Kalau tak silap aku lah pasal last day aku spends masa aku ke Pasar Seni dan Berjaya Times Square. Okay, tu nanti aku update dalam 4th vacation. For now, aku nak cerita saat aku kat Johor. Tumpuan story nie bukan sepenuhnya kat Teluk Ramunia, sebab dalam aku kat Johor, aku ada jugak pergi ke Taman Buaya ( nama tempat aku lupa ) lepas tu pergi makan mee udang ( nama tempat pon aku tak ingat ). Masa kat tempat mee udang tu, coverage line Singapore yang masuk sampai kan aku kehabisan kredit gara-gara aku calling bie. Rate dia jadi tinggi lah...

Dipendekkan cerita, ini lah sebahagian kenangan masa kat sana.

p/s: Selepas sekian lama akhirnya baru aku jumpa cousins aku tu.. Last jumpa dia masa umur aku 15tahun, boleh kata dah 5 tahun aku tak jumpa dia. Al-maklum lah, aku diam Sarawak, tak dapat nak ulang-alik kerap sangat ke Semenanjung sana.

Teluk Ramunia

Yang ni taken masa 1st day kat Teluk Ramunia.

Nampak tak permandangan dia? Sejujurnya tak payah lah datang sini. Buat rugi.. Chalet dia pun bikin spoil mood saja. Memang membosankan. Aku tak upload banyak. Gambar barbeque memang ada tapi malas lah nak upload.

Ni lah cousin aku yang lama dah aku tak jumpa. I miss her so much. Makin lama tak jumpa, makin cantik dan pandai mekap dah. Muka aku tu, dia yang mekap kan. Memang cantik seni mekap dia. Macam 3D ouh... Cuba zoom kalau tak percaya.



Auntie, Cousin, Adopt Cousin, Me, Cousin, Auntie and Cousin.
*Last day Teluk Ramunia ( yeah ! Finally )

Taman Buaya

Nampak tak buaya kat bawah tu? Pergghhh ! Bau hancing ouh.. !

Nampak macam real kan?

Makan Mee Udang

Terserlah kepekatan kan? Mee udang paling sedap aku pernah makan.
Nyum ! Nyum !

Ini lah board depan kedai dia. Huhuhu

Danga Bay


Tengok tu pon korang tao aku kat mana kan? Okay ! Itulah last day aku kat Johor bharu. :)

Sunday, March 17, 2013

Modeling Eyes Contest ! Last Day !

Posted by Nono AB Jalil at 5:43 AM 0 comments
Lets join  before its close to participate . :)

Modeling Eyes Contest !

LIKE , SHARE and WIN !!

Sent me your picture to my e-mail before 18 March 2013.
* sebarang penyertaan melalui inbox page tidak akan dilayan. Tq
Modeling Eyes Contest !

LIKE , SHARE and WIN !!

Sent me your picture to my e-mail before 18 March 2013.
* sebarang penyertaan melalui inbox page tidak akan dilayan. Tq


Tuesday, March 12, 2013

Modelling Eyes Contest !

Posted by Nono AB Jalil at 9:22 AM 0 comments
Sesiapa yang berminat nak participate , boleh lah visit ke page aku untuk sembarang info dan pertanyaan.

Untuk pengetahuan umum, hanya yang mempunyai Facebook account sahaja yang boleh join.

 

Syarat dia mudah je, seperti yang tertera.
Silakan jangan join bagi yang rasa contest ini melibatkan isu agama.
Agama jangan bawak main. Aku sangat tak suka. Aku mention benda ni pun sebab masa tahun lepas aku ber`blogwalking, aku jumpa 1 comment nie, dia kata dia nak join dan share entri si pembuat Giveaway ini tapi serba salah nak share disebabkan faktor agama. 

Sunday, March 10, 2013

Miri Soon

Posted by Nono AB Jalil at 5:51 PM 2 comments
Ohoiiiiii ~~~ ( nada nyayi lak )

Assalammualaikum.. 
Sini aku nak inform kat semua warga Malaysia terutamanya warga Miri, minggu depan aku akan pergi ke Miri. Mak aku sewa tapak sana ( kalau tak silap mak aku kata tak jauh dari pasar dan dia mention airport jugak *confuse seketika ), kalau ada yang berminat nak order or beli barang-barang Sarawak, perhiasan rumah, tikar evamatic dan sebagainya, boleh lah datang ke booth. Tak payah lah order online-online lagi kan? Harga pun murah pasal dah buang harga postage. Bukan setakat buang postage, harga dia ada sedikit kurang pasal takda charge transport. 

*at our 
( Me*the one who wearing black cap & Mum *the one who wearing with black sweater
booth ( Kite Festival Bintulu )


Maksud aku sini kan, kan korang yang datang sendiri ke booth tu nanti. :)
Bagi yang nak COD dalam minggu ni, masih boleh, sila lah datang ke rumah, terutamanya untuk warga Sibu.

Ini alamat aku,

Kem Rascom, Sibu , Sarawak.

Duit anda di alu-alukan, eh? Kedatangan anda di alu-alukan. xD
Joking okay, don`t take it seriously. 

Till meet Mirian people soon. 

Nampak tak tikar sebelah aku tu? Nak order? Boleh refer kat sini .

Friday, March 8, 2013

Debit Advice Problem

Posted by Nono AB Jalil at 10:33 PM 2 comments
Kepada semua pengguna Maybank2u, sini aku mohon dan memerlukan penjelasan daripada sesiapa yang tahu pasal DEBIT ADVICE ni. Benda ni boleh kata 1st time jadi kat aku dan masa tahun lepas takde pun jadi benda macam walaupun transfer melalui account bank yang berlainan ( maksud di sini adalah selain daripada Maybank2u ). 

Akan tetapi, kali ada pulak dan sampai RM8 pulak DEBIT yang dikenakan. Bukan tu saja, yang paling aku tak puas hati, orang lain yang transfer, si penerima pulak yang di charge. Kalau RM1-RM2 aku kurang kisah lah kot tapi ni sampai RM8. Aku tanya dengan pihak Maybank2u, tapi masih belum dapat respon. 

Kalau macam ni lagak nya Maybank2u tu, boleh bankrap aku. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit maa. Dari RM8 ke RM16 ke ratusan ke ribuan. Tak mustahil benda macam ni. Kalau 10 orang buat Giro transfer dengan aku, dan dah RM80 camtu saja hangus. Tak berbaloi benda nie. Bodoh kah apa charge sampai RM8? Ya Allah.. Sabar je lah. Dah lah belum bagi respon lagi pihak Maybank2u ni.

Bagi sesiapa yang tahu terutamanya pekerja bank lah ( lebih afdal ), aku mohon sangat-sangat penjelasan di sini.


Sekian terima kasih

Thursday, March 7, 2013

Peraduan Kotex® Memberku

Posted by Nono AB Jalil at 2:40 AM 0 comments
Aku nampak peraduan ni kat tepi home feed facebook aku tadi, so, aku register lah. Kot lah rezeki aku. Tolong-tolong lah undi kalau sudi. Hihihih.... Aku pakai picture yang terpampang kat bawah tu. :)



Serlahkan keyakinanmu tanpa kompromi. Peraduan Kotex® Memberku, berikanlah sokongan anda dan undilah penyertaan saya. 

Click link bawah ni untuk undi. :)



Wednesday, March 6, 2013

About My Man Mr. H

Posted by Nono AB Jalil at 5:18 AM 1 comments
He`s a simple guy. The most important is heart, he love me and i love him. He purpose me but not to become his girlfriend. Our relationship kinda new, walaupun masih baru, Mr. H sanggup keluarkan tambang untuk aku pergi ke rumah keluarga dia semata-mata nak kenalkan aku dengan semua ahli keluarga dia. Kalau you all fikir tambang bus, nope ! 100% salah.. Its ticket from Sibu to Kuala Lumpur and Kuala Lumpur to Kuching. Dia kata dia tak kisah, niat dia nak kenalkan aku dengan keluarga dia. Its just small matter to him dia kata.

Part yang aku suka dan berkenan pasal dia ni, masa mula kenal-kenal, dia direct kata dia suka aku dan pernah jugak dia mengaku ( lepas bercouple ), nak cakap sayang tapi risau aku fikir dia permainkan aku. Dia tak pakai ayat berkias-kias dan berbunga-bunga dan percaya tak kalau aku kata dia langsung tak pernah mengorat aku. He`s really my type ! Aku suka dengan lelaki yang tiada kejiwangannya sebab lelaki jiwang dan yang berkata-kata manis buat aku meluat dan menyampah. Totally out of my world.

Dia kadang-kadang suka berceramah pasal agama dengan aku dan sepanjang aku diam dengan keluarga dia kat sana, setiap kali keluar outing dan beli barang dengan mak dia dan Mr. H itu sendiri, memang aku pakai tudung walaupun aku agak tak pandai nak atur-atur or ber`stylista hijjab ni, dia lelaki yang pertama dapat buat aku pakai tudung selain daripada PLKN dan sekolah.

Masa aku sakit, ya Allah memang aku tak tahan sakit, boleh kata asyik menangis je tahan sakit. Aku tak tahu lah sakit apa, 2kali jumpa doktor, dia kata aku gastrik, bayangkan seminggu aku sakit kat sana kalau tak silap. Dalam tempoh itu jugak dia jaga aku, suap aku makan ubat, urut-urut aku bagi aku lega ( orang kata gastrik bagus kena urut untuk buang angin ). Last-last, mak dia tengok aku asyik sakit, mak dia belikan aku ubat cina. Mr. H aku bancuh lah air ubat tu untuk aku minum. Aku minum sampai aku asyik muntah-muntah minum air ubat itu pun, dia sabar je layan aku. Sampai meragam dan menangis aku kata tak nak minum. Dia pujuk-pujuk, pastu dia tengok aku tak dapat masuk air ubat, dia pergi campur dengan air 100% plus. Barulah aku dapat minum, siap kena suap makan sushi lagi itu. :)


Kalau nak cerita semua rasanya entah bila akan habis.

Tikar Motif Segak Mas

Posted by Nono AB Jalil at 2:16 AM 0 comments
Tikar Motif Segak Mas *include Nationwide Postage.
( * Johor, Selangor, Seremban, Kelantan, Melaka dan selain daripada yang dinyatakan, sila tambah RM10 )

Saiz Available
Saiz 7x10 ( large RM370 * as shown in the picture )
Saiz 6x9 ( medium RM340 )
Saiz 5x7 ( small RM280 )

*dijamin sampai dalam masa 4 hari tempoh bekerja

Tikar ini adalah hasil buatan tangan dan tidak menggunakan mesin.

*click to enlarge

*click to enlarge

Interested to order? E-mail me at erihakuren@gmail.com
or
click an image above to inbox me on my Facebook page.

Tq :)


Monday, March 4, 2013

Pre-order Contact Lens 20/2/13-15/3/13

Posted by Nono AB Jalil at 5:09 AM 0 comments


to order, e-mail me erihakuren@gmail.com
or
click an image above.

PRE-ORDER ONLY AVAILABLE FOR 0 DEGREE ^^
5PAIRS ABOVE
BLYTHE LENS RM8
LUXURY LENS RM8
LEOPARD LENS RM10
* PARCEL WIL POST OUT WITHIN 5 DAYS AFTER PREORDER END
** 100PAIRS ABOVE , CAN PM US ASK FOR WHOLESALE PRICE .

































Postage Fee




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal