NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Monday, April 22, 2013

Bab Menegur Orang: Hinaan atau Nasihat?

Posted by Nono AB Jalil at 4:06 AM
Kat sini ada perihal yang aku nak luahkan. Aku ada jumpa 1 blog ni, niat dia baik katanya menegur seseorang yang tak bertudung dan bergambar berpelukkan dengan lelaki yang bukan muhrim nya yang ada kat blog seorang perempuan yang tak bertudung ni. Perkara yang aku nak pertikai disini, adakah dia cuba memberi nasihat atau menghina?



Pernah ke tidak pembaca semua mendengar, 
" Menegur antara 2 orang dikatakan sebagai nasihat tetapi menegur di khalayak dikatakan sebagai penghinaan" ?

Mesti pernah kan? Blogger nie menegur dengan meng`update entri beliau dan diberikan untuk tatapan umum membaca. Tindakan beliau di kira sebagai apa dah? Walaupun cuma di blog tapi dengan mem`publish entri yang macam tu dan bagi orang lain baca pulak tu. Aku rasa macam bukan nasihat tapi menghina. 

Dekat blog perempuan yang tak bertudung ni boleh leave comment, ada Facebook Page dan ada Twitter kalau tak silap, si penegur ni aku rasa boleh guna salah 1 alternatif di atas dengan niat menegur antara 2 orang. Blog si penegur ni pun ada Facebook. So, Facebook by Facebook ( aku nak samakan dengan Face to Face ),  tak boleh ke cik kak? Niat menegur tu dah baik tapi biar dengan cara nya takut nanti terpesong niat nak menegur. 

0 comments on "Bab Menegur Orang: Hinaan atau Nasihat?"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal