NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Sunday, March 24, 2013

Apa Maksud Hudud ?

Posted by Nono AB Jalil at 10:25 AM 0 comments
Semalam aku update status kat Facebook dengan tujuan nak bertanyakan soalan kepada pengguna Facebook yang lain. Yes ! Aku tanya apa maksud Hudud. Sejujurnya aku agak naif bila melibatkan isu agama disebabkan sejarah aku dibesarkan ( aku diam dengan datuk aku yang Cina masa kecik ) tapi tiada salah kalau aku bertanyakan sesuatu tentang ni, kan? Kita hidup memang dituntut untuk menuntut ilmu jugak kan? Soalan yang aku update semalam berbunyi macam ini ;

Got something i wanna ask here, what is the meaning of HUDUD?
Some of you( those who already know me ) might be already know that I'm kinda naive and lack of this when it's come to this matter coz of my situation..
I've been asked someone about this ( 3x times ) and she/he not helping me at all and makes me more confused by his/her words..
Apa maksud HUDUD ? I want the meanings... Tq...
*I'm serious about this
( *punca aku taip camni mungkin orang tu fikir aku main-main dan pura-pura tak tahu )

(*1st printscreen)

(*2nd printscreen)



Alhamdulillah jugak lah, dengan soalan yang macam tu, aku dapat respon dan penjelasan yang baik jugak.So, sekarang aku dah faham dan tahu maksud Hudud, bukan sekdar Hudud, Sekular pun aku dah tahu.. Aku berterima kasih sangat-sangat. Ada yang yang guna ayat, "senang cerita Google je", no... apa gunanya aku update ke Facebook untuk tanya soalan ni?
Aku cuma nak baca dan memahami pendapat individu. :)


Wednesday, March 20, 2013

3rd Vacation - Teluk Ramunia, Johor

Posted by Nono AB Jalil at 6:43 PM 2 comments
Dulu aku ada update pasal 1st Vacation - Genting Highlands dan 2nd Vacation - Temiang, Seremban kan? Lama betul aku pending nak update 3rd vacation aku. Untuk pengetahuan, aku pergi ke 4 tempat dalam masa 20 hari aku dekat semenanjung sana.. Kalau tak silap aku lah pasal last day aku spends masa aku ke Pasar Seni dan Berjaya Times Square. Okay, tu nanti aku update dalam 4th vacation. For now, aku nak cerita saat aku kat Johor. Tumpuan story nie bukan sepenuhnya kat Teluk Ramunia, sebab dalam aku kat Johor, aku ada jugak pergi ke Taman Buaya ( nama tempat aku lupa ) lepas tu pergi makan mee udang ( nama tempat pon aku tak ingat ). Masa kat tempat mee udang tu, coverage line Singapore yang masuk sampai kan aku kehabisan kredit gara-gara aku calling bie. Rate dia jadi tinggi lah...

Dipendekkan cerita, ini lah sebahagian kenangan masa kat sana.

p/s: Selepas sekian lama akhirnya baru aku jumpa cousins aku tu.. Last jumpa dia masa umur aku 15tahun, boleh kata dah 5 tahun aku tak jumpa dia. Al-maklum lah, aku diam Sarawak, tak dapat nak ulang-alik kerap sangat ke Semenanjung sana.

Teluk Ramunia

Yang ni taken masa 1st day kat Teluk Ramunia.

Nampak tak permandangan dia? Sejujurnya tak payah lah datang sini. Buat rugi.. Chalet dia pun bikin spoil mood saja. Memang membosankan. Aku tak upload banyak. Gambar barbeque memang ada tapi malas lah nak upload.

Ni lah cousin aku yang lama dah aku tak jumpa. I miss her so much. Makin lama tak jumpa, makin cantik dan pandai mekap dah. Muka aku tu, dia yang mekap kan. Memang cantik seni mekap dia. Macam 3D ouh... Cuba zoom kalau tak percaya.



Auntie, Cousin, Adopt Cousin, Me, Cousin, Auntie and Cousin.
*Last day Teluk Ramunia ( yeah ! Finally )

Taman Buaya

Nampak tak buaya kat bawah tu? Pergghhh ! Bau hancing ouh.. !

Nampak macam real kan?

Makan Mee Udang

Terserlah kepekatan kan? Mee udang paling sedap aku pernah makan.
Nyum ! Nyum !

Ini lah board depan kedai dia. Huhuhu

Danga Bay


Tengok tu pon korang tao aku kat mana kan? Okay ! Itulah last day aku kat Johor bharu. :)

Sunday, March 17, 2013

Modeling Eyes Contest ! Last Day !

Posted by Nono AB Jalil at 5:43 AM 0 comments
Lets join  before its close to participate . :)

Modeling Eyes Contest !

LIKE , SHARE and WIN !!

Sent me your picture to my e-mail before 18 March 2013.
* sebarang penyertaan melalui inbox page tidak akan dilayan. Tq
Modeling Eyes Contest !

LIKE , SHARE and WIN !!

Sent me your picture to my e-mail before 18 March 2013.
* sebarang penyertaan melalui inbox page tidak akan dilayan. Tq


Tuesday, March 12, 2013

Modelling Eyes Contest !

Posted by Nono AB Jalil at 9:22 AM 0 comments
Sesiapa yang berminat nak participate , boleh lah visit ke page aku untuk sembarang info dan pertanyaan.

Untuk pengetahuan umum, hanya yang mempunyai Facebook account sahaja yang boleh join.

 

Syarat dia mudah je, seperti yang tertera.
Silakan jangan join bagi yang rasa contest ini melibatkan isu agama.
Agama jangan bawak main. Aku sangat tak suka. Aku mention benda ni pun sebab masa tahun lepas aku ber`blogwalking, aku jumpa 1 comment nie, dia kata dia nak join dan share entri si pembuat Giveaway ini tapi serba salah nak share disebabkan faktor agama. 

Sunday, March 10, 2013

Miri Soon

Posted by Nono AB Jalil at 5:51 PM 2 comments
Ohoiiiiii ~~~ ( nada nyayi lak )

Assalammualaikum.. 
Sini aku nak inform kat semua warga Malaysia terutamanya warga Miri, minggu depan aku akan pergi ke Miri. Mak aku sewa tapak sana ( kalau tak silap mak aku kata tak jauh dari pasar dan dia mention airport jugak *confuse seketika ), kalau ada yang berminat nak order or beli barang-barang Sarawak, perhiasan rumah, tikar evamatic dan sebagainya, boleh lah datang ke booth. Tak payah lah order online-online lagi kan? Harga pun murah pasal dah buang harga postage. Bukan setakat buang postage, harga dia ada sedikit kurang pasal takda charge transport. 

*at our 
( Me*the one who wearing black cap & Mum *the one who wearing with black sweater
booth ( Kite Festival Bintulu )


Maksud aku sini kan, kan korang yang datang sendiri ke booth tu nanti. :)
Bagi yang nak COD dalam minggu ni, masih boleh, sila lah datang ke rumah, terutamanya untuk warga Sibu.

Ini alamat aku,

Kem Rascom, Sibu , Sarawak.

Duit anda di alu-alukan, eh? Kedatangan anda di alu-alukan. xD
Joking okay, don`t take it seriously. 

Till meet Mirian people soon. 

Nampak tak tikar sebelah aku tu? Nak order? Boleh refer kat sini .

Friday, March 8, 2013

Debit Advice Problem

Posted by Nono AB Jalil at 10:33 PM 2 comments
Kepada semua pengguna Maybank2u, sini aku mohon dan memerlukan penjelasan daripada sesiapa yang tahu pasal DEBIT ADVICE ni. Benda ni boleh kata 1st time jadi kat aku dan masa tahun lepas takde pun jadi benda macam walaupun transfer melalui account bank yang berlainan ( maksud di sini adalah selain daripada Maybank2u ). 

Akan tetapi, kali ada pulak dan sampai RM8 pulak DEBIT yang dikenakan. Bukan tu saja, yang paling aku tak puas hati, orang lain yang transfer, si penerima pulak yang di charge. Kalau RM1-RM2 aku kurang kisah lah kot tapi ni sampai RM8. Aku tanya dengan pihak Maybank2u, tapi masih belum dapat respon. 

Kalau macam ni lagak nya Maybank2u tu, boleh bankrap aku. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit maa. Dari RM8 ke RM16 ke ratusan ke ribuan. Tak mustahil benda macam ni. Kalau 10 orang buat Giro transfer dengan aku, dan dah RM80 camtu saja hangus. Tak berbaloi benda nie. Bodoh kah apa charge sampai RM8? Ya Allah.. Sabar je lah. Dah lah belum bagi respon lagi pihak Maybank2u ni.

Bagi sesiapa yang tahu terutamanya pekerja bank lah ( lebih afdal ), aku mohon sangat-sangat penjelasan di sini.


Sekian terima kasih

Thursday, March 7, 2013

Peraduan Kotex® Memberku

Posted by Nono AB Jalil at 2:40 AM 0 comments
Aku nampak peraduan ni kat tepi home feed facebook aku tadi, so, aku register lah. Kot lah rezeki aku. Tolong-tolong lah undi kalau sudi. Hihihih.... Aku pakai picture yang terpampang kat bawah tu. :)



Serlahkan keyakinanmu tanpa kompromi. Peraduan Kotex® Memberku, berikanlah sokongan anda dan undilah penyertaan saya. 

Click link bawah ni untuk undi. :)



Wednesday, March 6, 2013

About My Man Mr. H

Posted by Nono AB Jalil at 5:18 AM 1 comments
He`s a simple guy. The most important is heart, he love me and i love him. He purpose me but not to become his girlfriend. Our relationship kinda new, walaupun masih baru, Mr. H sanggup keluarkan tambang untuk aku pergi ke rumah keluarga dia semata-mata nak kenalkan aku dengan semua ahli keluarga dia. Kalau you all fikir tambang bus, nope ! 100% salah.. Its ticket from Sibu to Kuala Lumpur and Kuala Lumpur to Kuching. Dia kata dia tak kisah, niat dia nak kenalkan aku dengan keluarga dia. Its just small matter to him dia kata.

Part yang aku suka dan berkenan pasal dia ni, masa mula kenal-kenal, dia direct kata dia suka aku dan pernah jugak dia mengaku ( lepas bercouple ), nak cakap sayang tapi risau aku fikir dia permainkan aku. Dia tak pakai ayat berkias-kias dan berbunga-bunga dan percaya tak kalau aku kata dia langsung tak pernah mengorat aku. He`s really my type ! Aku suka dengan lelaki yang tiada kejiwangannya sebab lelaki jiwang dan yang berkata-kata manis buat aku meluat dan menyampah. Totally out of my world.

Dia kadang-kadang suka berceramah pasal agama dengan aku dan sepanjang aku diam dengan keluarga dia kat sana, setiap kali keluar outing dan beli barang dengan mak dia dan Mr. H itu sendiri, memang aku pakai tudung walaupun aku agak tak pandai nak atur-atur or ber`stylista hijjab ni, dia lelaki yang pertama dapat buat aku pakai tudung selain daripada PLKN dan sekolah.

Masa aku sakit, ya Allah memang aku tak tahan sakit, boleh kata asyik menangis je tahan sakit. Aku tak tahu lah sakit apa, 2kali jumpa doktor, dia kata aku gastrik, bayangkan seminggu aku sakit kat sana kalau tak silap. Dalam tempoh itu jugak dia jaga aku, suap aku makan ubat, urut-urut aku bagi aku lega ( orang kata gastrik bagus kena urut untuk buang angin ). Last-last, mak dia tengok aku asyik sakit, mak dia belikan aku ubat cina. Mr. H aku bancuh lah air ubat tu untuk aku minum. Aku minum sampai aku asyik muntah-muntah minum air ubat itu pun, dia sabar je layan aku. Sampai meragam dan menangis aku kata tak nak minum. Dia pujuk-pujuk, pastu dia tengok aku tak dapat masuk air ubat, dia pergi campur dengan air 100% plus. Barulah aku dapat minum, siap kena suap makan sushi lagi itu. :)


Kalau nak cerita semua rasanya entah bila akan habis.

Tikar Motif Segak Mas

Posted by Nono AB Jalil at 2:16 AM 0 comments
Tikar Motif Segak Mas *include Nationwide Postage.
( * Johor, Selangor, Seremban, Kelantan, Melaka dan selain daripada yang dinyatakan, sila tambah RM10 )

Saiz Available
Saiz 7x10 ( large RM370 * as shown in the picture )
Saiz 6x9 ( medium RM340 )
Saiz 5x7 ( small RM280 )

*dijamin sampai dalam masa 4 hari tempoh bekerja

Tikar ini adalah hasil buatan tangan dan tidak menggunakan mesin.

*click to enlarge

*click to enlarge

Interested to order? E-mail me at erihakuren@gmail.com
or
click an image above to inbox me on my Facebook page.

Tq :)


Monday, March 4, 2013

Pre-order Contact Lens 20/2/13-15/3/13

Posted by Nono AB Jalil at 5:09 AM 0 comments


to order, e-mail me erihakuren@gmail.com
or
click an image above.

PRE-ORDER ONLY AVAILABLE FOR 0 DEGREE ^^
5PAIRS ABOVE
BLYTHE LENS RM8
LUXURY LENS RM8
LEOPARD LENS RM10
* PARCEL WIL POST OUT WITHIN 5 DAYS AFTER PREORDER END
** 100PAIRS ABOVE , CAN PM US ASK FOR WHOLESALE PRICE .

































Postage Fee




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal