NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Saturday, April 27, 2013

Pesta Kaul, Mukah, Sarawak 2013

Posted by Nono AB Jalil at 9:44 AM 0 comments
Pesta Kaul 2013

22/4 - 28/4




Tomorrow is the last day of Pesta Kaul, do visit us at booth and those who want to buy evamatic, i`m really sorry because its out of stock... what left is only this ( view picture link )


By the way, have fun you all ! 


Monday, April 22, 2013

Bab Menegur Orang: Hinaan atau Nasihat?

Posted by Nono AB Jalil at 4:06 AM 0 comments
Kat sini ada perihal yang aku nak luahkan. Aku ada jumpa 1 blog ni, niat dia baik katanya menegur seseorang yang tak bertudung dan bergambar berpelukkan dengan lelaki yang bukan muhrim nya yang ada kat blog seorang perempuan yang tak bertudung ni. Perkara yang aku nak pertikai disini, adakah dia cuba memberi nasihat atau menghina?



Pernah ke tidak pembaca semua mendengar, 
" Menegur antara 2 orang dikatakan sebagai nasihat tetapi menegur di khalayak dikatakan sebagai penghinaan" ?

Mesti pernah kan? Blogger nie menegur dengan meng`update entri beliau dan diberikan untuk tatapan umum membaca. Tindakan beliau di kira sebagai apa dah? Walaupun cuma di blog tapi dengan mem`publish entri yang macam tu dan bagi orang lain baca pulak tu. Aku rasa macam bukan nasihat tapi menghina. 

Dekat blog perempuan yang tak bertudung ni boleh leave comment, ada Facebook Page dan ada Twitter kalau tak silap, si penegur ni aku rasa boleh guna salah 1 alternatif di atas dengan niat menegur antara 2 orang. Blog si penegur ni pun ada Facebook. So, Facebook by Facebook ( aku nak samakan dengan Face to Face ),  tak boleh ke cik kak? Niat menegur tu dah baik tapi biar dengan cara nya takut nanti terpesong niat nak menegur. 

Monday, April 15, 2013

Anime: Uta No Prince-Sama ( UtaPri )

Posted by Nono AB Jalil at 7:47 AM 0 comments
Currently i`m addicted to Uta no Prince - Sama ( UtaPri ), its means Lagu Putera or in English, Song of the Prince (s). Why S in bracket? I have my own reason, its 6 guys in STARISH group ( +1 in Season 2 ), Prince is only for 1 person right because its without S. I`m not trying to change the title though.. Hahahhaha... Sorry about that... Skip about that... Here i have my own opinion, by the way, to those who love K-POP group, i`ll suggest you to watch this Anime. Its almost similar to live action K-POP GROUP ( or people called it BAND? ). I`m`m not really sure whether its being called band or group, i`m kinda confuse now...

Here some picture i`ve download on Google images and re-upload it here on my blog. Long time no update my blog.. How i missed it... 

*click images to enlarge




Here some pictures in chibi mode ! Daisuki !



Here an image with details of STARISH member, i`ve been searching for Cecil details but i didnt found any. I guess its because he rarely appear in Season 1 and finally appear for sure in Season 2 and become one of STARISH member ( currently airing, 2nd episodes has been publish )






For you information, UtaPri is an anime about music. I am sure anyone would be disappointed if this aspect of the anime was not done well. i think that the background soundtrack is quite suitable. The singing however has been the part that I really enjoyed. When people keep asking the question "Can music change the world?", I really have to give a yes as an answer. I felt that the songs in UtaPri are all quite emotional. If you like a short anime based around music or enjoys watching a reverse harem with cute guys, UtaPri is the anime for you. With dreams of becoming a composer and someday writing a song for her favorite idol, Haruka enters the Saotome Academy, a prestigious performing arts school. If successful there, she’ll be able to join the Shining Agency after graduation. However, it won’t be so easy when Haruka is already surrounded by potential idols and composers. On top of that, her homeroom teacher is a current idol, the headmaster was a record-breaking singer, and the academy itself is a chaotic place where anything can happen. Which prince of song will be paired up with Haruka?! Uta no Prince Sama is an exciting, coming-of-age romantic comedy that will be like sweet music to your eyes and ears!

P/S: Hahaha.. Sorry for my broken English, its been so long i`m not using an English in my daily life and type any update in English, only type it in WhatsApp with my man. Fuu Fuu Fuu..

Friday, April 5, 2013

Time kangkang kononnya nikmat

Posted by Nono AB Jalil at 9:47 PM 2 comments

Title saja sudah cukup macam berbaur lucah. Harap maaf, memang terdapat sedikit lucah tapi aku tetap nak update sebagai pengajaran segeinlir manusia di luar sana. Bagi aku, pantun ni sangat ringkas, padat dah mudah difahami. Mintak maaf jikalau ada sesiapa yang terasa. Kalau dipandang dari segi logik nya, potongan setiap pantun itu memang tersirat pengajaran dan kebenarannya. Aku tahu, walau sekadar posting macam ini tak kan merubah keadaan yang sedia ada yang dah berlaku dalam dunia kita sekarang, apa-apa pun, baca lah petikan di bawah. Mudahan membawa sedikit pengajaran pun tak apa walaupun bunyi bahasa nya agak kurang ajar.


Bermula dgn sekadar mengurat
Lalu bertemu di satu tempat
Maka tangan pun mula melorat
Lawan peluk tak kurang hebat

Bila peluk sama rapat
Nafas pun tersekat-sekat
Baju sendat turut terangkat
Gunung berluruh turut d’pnjat

Tinggi rendah,bacaan disukat
Jarum meter bepusing ligat
Lubang kosong mula tersumbat
Habis longgar dlunya ketat

Ular sakti menikam tepat
Bisa terpancut kononnya ubat
Ubat cinta tak pernah tergugat
9 bulan perut sarat

Dulu kosong skrg berat
Bila d’tnya kata terjerat
Time kangkang kononnya nikmat
Cepat lah abg cepat lah cepat
Pikir dunia tak ingat akhirat
Dapat baby di buang merempat
Masalah selesai kononnye selamat
Buat dulu pastu taubat

Tapi skrg sudah terlambat
Segala amalan di hitung di catat
Tunggu lah masa tunggu lah saat
Di akhirat kelak HANG TAKKAN SELAMATTT.

Pendapat? Agak kurang ajar tapi kenyataan untuk segelinitir pihak kan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal