NonoChan

Anda STALKER yang ke-

Nono Says - Page

Sunday, June 9, 2013

Cerita pendek : Tragis Pernikahan Malam Pertama

Posted by Nono AB Jalil at 8:34 AM 0 comments
Watak-watak


  • Leila
  • Hafiz
  • Naim




Leila seorang gadis yang amat cantik dan disukai ramai. Dia juga mempunyai seorang teman lelaki bernama Naim namun Leila mengambil keputusan untuk meninggalkan Naim demi Hafiz kerana sifat Naim yang kurang serius dan suka berfoya-foya. Walaupun telah menjalin cinta selama 5tahun dengan Naim, Naim masih tidak berubah sikap sehingga Leila menjadi tawar hati dan membuka pintu baru untuk Hafiz. Setelah Leila memutuskan hubungan nya dengan Naim, akhirnya Leila dan Hafiz telah merancang untuk berkahwin namun perancangan itu tidak disenangi oleh Naim kerana masih mempunyai perasaan terhadap Leila. Naim sering merayu-rayu agar diberi peluang namun tidak di endahkan oleh Leila. 

" Baby, forgive me baby and please give me one more chance. I really love you baby. Please baby.. I can`t live without you baby,"
"Naim, please stop calling me baby. I can forgive you Naim but cannot be with you anymore Naim. I`ve been give you countless chance for you to change tapi apa yang you bagi? Nothing Naim.. Nothing... Please forget me Naim and go find someone else better than me. My heart no longer for you, its for Hafiz now dan i akan berkahwin tak lama lagi."

.............................................................

Sesudah dilafazkan maka sah lah Leila dan Hafiz menjadi suami dan isteri maka Hafiz mengucup dahi Leila dengan titisan air mata kegembiraan Leila membasahi pipi. Pada malam perkahwinan mereka. Hafiz telah membuat surprise untuk meraikan malam pertama pernikahan mereka. 

" Open your eyes sayang... Cuba teka kita nak buat apa dengan bot ni? "
" Awwww.. abang.. so sweet.. Apa lagi kalau bukan meraikan malam pertama kita ditengah lautan dengan bot ni, kan?"
" Bijak pun sayang abang nie.. ," * sambil Hafiz mencubit hidung isteri nya.

Pada saat mereka hendak bertolak, Naim telah menyeludup masuk kelam bot yang dinaiki oleh pasangan pengatin baru itu. Sewaktu setibanya ditengah lautan, Hafiz mematikan enjin bot dan menangguhkan isterinya daripada penyediakan makan malam mereka. 

" Sayang, come here sayang. You can do that later,"
" Ada apa bang? ,"
" Duduk je lah.. Sini sebelah abang.. (*sambil tepuk-tepuk tempat yang dimaksudkan Hafiz untuk Leila ). Cantikkan permandangan malam ni?"

Leila hanya tersenyum melihat langit lalu mengalihkan pandangannya melihat Hafiz yang sedang kusyuk mengira bintang.

Sedang asyik mereka menikmati permandangan di malam hari sambil berpelukan mesra, Naim muncul dengan muka bengis lalu menusuk bahagian perut Hafiz menggunakan pisau yang digenggamnya dengan erat. Leila yang tergaman melihat suaminya ditusuk dengan pisau lalu menangis ketakutan.

" Abang !!!!!"

Namun Leila memberanikan diri untuk melawan demi melindungi suaminya. Semakin melihat keadaan itu, Naim menjadi semakin marah. Naim mula bertindak kasar terhadap Leila. Lalu menolak Leila sehingga tersunggkur di atas lantai bot. Naim mencekik Leila sehingga dia sukar untuk bernafas.

" Why baby why?! Kenapa you tinggalkan i ? You know i really love you. Why you leave me baby? Apa kurangnya i dengan jantan tu?" ( * sambil menunding jari ke arah Hafiz )

Dalam keadaan nyawa-nyawa ikan, mata Leila melilau tercari-cari sesuatu untuk dia melepaskan diri lalu dia terlihat kapak yang terselindung  betul-betul berada disebelah kanannya dan dengan pantas Leila mengambil kapak itu lalu menghentak kepala Naim menggunakan bahagian kapak yang tumpul lalu pengsan. Kepala Naim berlumuran namun tidak terlalu parah dan tidak diendahkan oleh Leila kerana Leila lebih risaukan suaminya. Dengan keadaan yang kelam kabut Leila cuba untuk memandu bot dan berpatah balik sambil menjerit-jerit akibat nervous melihat Hafiz semakin banyak kehilangan darah dan semakin sukar untuk bernafas.

" Abang !! Abang !! Bertahan abang !! Leila akan mintak bantuan dan bawak abang ke hospital secepat mungkin !!"
Dalam keadaan yang semakin teruk, Hafiz tetap cuba untuk memberitahu isteri nya.
" Sayang.. Jangan panik. Sabar.. abang okay..."
" No!! Abang.. you not okay... makin parah. stop talking abang. We almost there "
Dengan senyuman Hafiz berkata..
" Sayang nampak makin cute bila makin nervous. Abang suka... You know what sayang.. I really love you. Abang happy bila dapat kenal dan kahwin dengan sayang.."
Dengan tiba-tiba air mata Leila jatuh berlinangan..
" I love you too abang... Please stop talking we al........."

Namun tanpa disedari , Naim terjaga dari pengsan daam keadaan terumbang ambing lalu mengambil kapak yang Leila guna untuk menghentaknya tadi dan menetak Leila dari arah belakang. Leila mengalami pendarahan yang amat banyak. Naim terlihat Hafiz masih bernyawa dan mengerang kesakitan lalu menetak Hafiz bertubi-tubi sehingga mati. 

" Aku tak dapat Leila, biar kau pun sama tak dapat ! Kita sama-sama tak dapat ! "

Leila yang telah lupuh dan separuh sedar melihat keadaan itu menangis-menangis tanpa suara meihat suaminya diperlakukan dan akibat terlalu banyak pendarahan pada bahagian yang ditetak Naim, Leila pun mati dalam keadaan airmatanya berlinangan.

Naim yang baru sedar bot tersebut tiada pemandu, Naim cuba untuk mengawal bot itu namun hilang kawalan akibatnya bot yang dinaiki mereka bertiga terlanggar tembok yang besar dan sebelum terlanggar tembok besar itu. Naim sempat berlari ke arah mayat Leila dan memeluknya.

" I`m sorry baby.. I love you baby.." 

Akhirnya yang tinggal hanya bangkai bot yang berselerakan akibat terlanggar tembok dan mayat Leila, Hafiz dan Naim dibawa arus laut yang bergelora.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

- Nono Says: Desire for ❤ - Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal